Haftasonu uzun zamandır birlikte ava çıkamadığımız Can'ın daveti ile Büyükada'ya gittim. Can yazı orada geçiriyor, teknesi de orada. Bu haftasonu havayı da iyi bulunca planımızı yapıp tüm pazar gününü denizde geçirdik. Mevsim dolayısı ile maalesef çok iyi balıklar yok. Adaların pek çok yerinde yemli takımlar ve çaparilerle avlandık. Yem olarak kaya kurdu, midye, istavrit kullandık. Gelen balıklar her yerde aynı. Çok bol Benekli Hani, arada mezgit ve istavritler. Zaman zaman oltalara atlayıp heyecan yaratan iri dragonyalar, irilerini ısrarla arayıp denk gelemediğimiz kırlangıçlar. Sabah avında da akşam avında da livardaki balıklar aynıydı. Ancak akşam suyunda Yandros (Neandros) Adası'nın derin sularında buranın adıyla bilinen iri istavritlere denk gelerek oldukça zevkli av yapabildik. En fazla arzu ettiğimiz izmarit balığına ise malesef hiç bir yerde rastlamadık. Civardaki balıkçılarla yaptığımız sohbetlerde izmarit ve ispari gibi balıkların artık Adalarda da tükenmiş olduğunu üzülerek öğrendik. Bu durumdan dolayı onlar da midye toplayanları suçladılar. Doğrusu midye gibi denizler için çok önemli bir canlıyı bu kadar kontrolsüzce avlayıp denizin dengesini bozmak ancak bizim ülkemizde görülebilecek bir durum olmalı. Midyeler hem denizin pisliğini toplayan süzgeç görevi görerek, hem pek çok balığın yemi olarak denizler için son derece önemli. İnsan sağlığı açısından ise zararlı bir besin. Midye katliamına dur denmesi için artık çevreci örgütlerin harekete geçme zamanı gelmedi mi? Ava ait birkaç resim...
Güzel bir gün geçirdik ama gönlümüzden geçenlere denk gelemedik be Aretçim. İnşallah yakında babalarını misafir edicez o kırlangıçların az kaldı :thumb:
Tebrikler. Kaderimin beni İstanbul'a sürüklemesinden korkar oldum maalesef. Avlarınızın devamını dilerim rastgele...
tebrikler.geçen bir sohbette bazı balıkçıların yeşilköyden canlı istavrit tutup samatyadan tekneyle adalara geçerek lüfer aldıklarını duymuştum.hikaye şöyle devam ediyordu.7 adet kaya varmış sadece bu kayalarda lüfer alınıyormuş hangi ada hangi kayalar konusunda arkadaşlar ketum davrandı balıkçı geyiğidir herhalde
Kısmetiniz bol olsun arkadaşlar Rastgele Aret midyeler hakkında çok haklısın, bir ara sahil güvenlik göz açtırmıyordu ama arkası çorap söküğü gibi geldi malesef.
oo bizim hanozcular hanoz avlamis maksat güzel bir gün geçirmekse, geçmis. birde tavalik çikmis daha ne
Tebrikler ekip olarak. Hanoslar bizim buradakilerden farklı sanki. Top gibiler, iyi beslenmiş zaarlar. Adalar çevresinde sanırım sık sık kırlangıç yavrusu çıkmakta. İstanbuldan raporlarda sık görüyorum kırlangıcı denebilir. Zamanı ne zaman sa yetişkin bireylerinden yakalamak olası sanki. Keyfiniz daim olsun.
Aret adaların havası bir başka bende şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için ara sıra adalara kaçıyorum. Midye toplayanlara çok rastlıyorum maalesef. Kırtlangıçları görünce aklıma geldi geçen yaz saroz tarafındaydım bir mera bulmuştum kıyıdan kıyamet gibi kırlangıç kaynıyordu ama boyları resimdeki gibi. En az kırk elli adet salmışımdır onları. Ama büyüklerinin gelmesine fırsat vermediler hiç
Tebrikler Aret ve Can, uzun zamandır sizden ses gelmiyordu derken güzel bir avla açılışı yapmışsınız, devamıda dilerim.
Önemli olan denizin üzerinde olmaktı, yıllar sonra tekrar ada sularında avlanmak çok keyifli oldu. Gelen haberlere göre Adalarda güzel kırlangıçlar yakalayanlar var. Senin yakında bu işi çözeceğine eminim Rastgelsin.
O kadar mı kötü gözüküyoruz Biz de mevsiminde birşeyler yaparız, göç zamanı mecburen tüm balıklar buradan geçiyor. Yerli balıklar dediğimiz balıklarda sıkıntı var malesef
Teşekkürler Kenan. Bu sene gerçekten lüfer normalden çok daha uzun süre devam etti. Sonbahardan sonra azalsa da hiç kesmedi ve Temmuz ortalarına kadar devam etti. Bir kısım balık Boğaz ve Adalar civarında kaldı. Kışın ılıman geçmesinin yanısıra Adalar civarının gırgır avcılığına kapatılması da bunda etkili olabilir. Sonuçta havaların iyice ısınması ile balık tekrar Karadeniz'e yürüdü. Artık Eylül ayına kadar dişli avı bence büyük sürpriz olur.
Teşekkürler Özkan. Doğrusu senden başka izmarit yakalayabilen görmüyorum artık. Bir gün bizi de götür de birkaç tane yakalayalım bari