Adalarda gece avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta sonu Can'la birlikte Adalar sularında gece vakti ne gibi balıklar çıktığına bakmak istedik. Bu amaçla gündüzden buluşup hem denize girdik hem de yem temin ettik. Bu sularda çıkarttığımız midyeler son derece iri, adeta dolmalık midyelerdi. Onun dışında bize yetecek kadar teke de bulduk. Yem için biraz da istavrit yakaladık. Hava kararmasına doğru, av mekanımıza gidip tekneyi hem kıyıya 50 metrelik iple bağlayıp hem de diğer taraftan demir attık. Böylece sabaha kadar hareketsiz durmayı garantilemiş olduk. Hava ilk saatlerde biraz esintili de olsa daha sonra iyice yumuşadı. Av yeri ise kıyıya oldukça yakın olmasına rağmen hemen 17-18 metrelere inen bir kayalıktı.

Bu avda 3 köstekli dip takımları kullandık. Çift gözlü kurşunların altına bir tane de dip balıkları için tek iğne bağladık. Bu iğneleri genelde istavritle yemledik. Yerin kayalık olması ve mevsim itibarı ile iskorpitlerin orada olabileceğini düşünüyorduk. Oltalara ilk gelen balıklar iri istavritler oldular. 20-25 cm. arası istavritler yoğun şekilde yakalanmaya başlamışlardı. Daha sonra beklediğimiz iskorpitler de birer birer oltalarımızı ziyaret etmeye başladı. Can'ın oltasına gelen iskorpitlerden biri yarım kilonun üzerindeydi. Yine iri bir iskorpit geliyor derken bu defa çok iri bir Hanos sandala girdi. Ancak bu sularda çokça bulunan küçük Benekli Hanilerden değil, iri bir Yazılı Hani balığıydı bu. Böyle Hanos'a can kurban dedik, attık livara. Can bu gece her balığın en büyüğünü yakalamayı kafaya koymuş bir de 35 cm. civarı gelincik çekiyor. Gece balıklarıyla olan avımız sabaha kadar bu şekilde sürdü gitti. Büyüklerinden 8 tane iskorpit alıkoyduk. Bir ara bana gelen çok iri bir balık oltayı tek hamlede koparttı gitti. Acaba neydi, asla bilemeyeceğiz...

Sabah olup güneş doğunca biz de demirimizi toplayıp açık sulara doğru açıldık. Kırlangıç için yemli denemelerimiz de birkaç yavru kırlangıç ve dragonya ile neticelenince, yorgunluktan bitkin bir halde limanın yolunu tuttuk. Bu balık çeşidinde bana göre en değerli olanlar kuşkusuz iri iskorpitlerdi. Bunları o yorgunluğa rağmen güzelce bir şiş yapıp balıkların hakkını verdim elbette :)

2. ozkan79

ozkan79 özkan

üstad merhaba;

bu tarz gece avları şüphesiz çok zevkli oluyor,

gecenin sessizliğinde dinginleşen rüzgar ve buna bağlı uyuyan deniz eşlik edince tadından yenmiyor :)

ama bu avların sonunda yüzlerde tatlı bir tebessüm gözlerde çöküklük ve büyük bir uyku hali oluyor :D

ben gittim sıfır çektim (zarganaları saymıyorum rapor dahi açmadım) zaten bu ara sıfıra alıştım :D

neyseki güzel balıklar kandırmışssınız kısmetiniz bol olsun :thumb:

3. istavrit

istavrit Boğaç

goturrrr kardesim bizsiz goturrr:D afiyet seker olsun

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu avdan sonuna kadar haberi olan bir kişi olarak tutulması gereken tüm güzel ve değerli balıkları almışsınız dahasına ve bereketlisine rasgele.

Ancak; şiş olayı esnasında bizim neden haberimiz olmadı bakalım Aret

Afiyet ballar şekerler olsun en kötü gününüz böyle geçsin.

Rasgele.

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler gerçekten güzel zevkli bir av olmuş :)

bugün carrefourda dikkatimi çekti iskorpit satıyorlardı :)

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler, oldukça keyifli ve bereketli bir gece yaşamışsınız, iskorpiti bende çok severim, güzel avlarınızın devamını dilerim.:)

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Selam Üstad, gece avları zevkli, bir o kadar da zor. Karanlık ayrı zorluk. Mevsimine göre soğuğu, rüzgarı; yerine göre emniyet konusu her zaman gündüz avına göre daha zor. Uykusuzluğu saymıyorum bile.

Sadece gece ortaya çıkan veya geceleri daha av veren pek çok balık yüzünden bu zorluklara katlanıyoruz. Gececi balıkların bir kısmından iri bireyler yakaladık. Gönül isterdi ki, karagöz, levrek, eşkina gibi balıklar da oltaları ziyaret etsin. Neyse bu güzel balıklara da şükrediyoruz elbette. Daha iyilerini de tekrar yakalayacağız.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ezogelin çorbası out, iskorpit çorbası in diyorum bu sene. Balıkhane lokantasında balık çorbası olmaması büyük eksiklik. Olmazsa kendimiz yapalım. :hungry:

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Ali abi. Şiş olayına aniden karar verip yaptım, bir gün önceden planlayıp toplanıp şöyle bir mangal kurmak lazım. Hep yakalamak olmuyor, arada sofra başı muhabbetleri de yapmak lazım bence:) Tabii haldeki çorbaların yerini hiç bir şey tutamaz o ayrı.

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Seçkin.
    Doğrudur satarlar. Balık çeşitleri azaldıkça millet eskiden burun kıvırdığı türleri keşfetmeye başladı. Biz de yaptığımız paylaşımlarla bu sürece katkıda bulunuyoruz. İyi mi ediyoruz kötü mü bilemiyorum.

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler İsa abi, selamlar

12. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Gece ve yemli balık tutmak gerçekten çok zevkli, birde tutulan balıklarda farklı türler olunca tadından yenmez.. tebrikler daha güzel av geceleri geçirmeniz dileğiyle rastgele.

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    güzel ve bereketli bir av olmuş, tatilden öte güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz.

14. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Aret abi tebrik ederim çok keyifli ve güzel avlar yapıyorsunuz daha iyileri de rast gelir inşallah

15. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Sevgili Aret, tebrik ediyorum Güzel av yapmışssınız. İskorpit şişe feci derecede hastayım. Muhteşem bir lezzet. Bol avlı günler diliyorum.

16. muratisik

muratisik murat

aret bey daha iyileri rastgelir inşallah. bizde dün kartal civarında avlandık, kıyıdan 1 kiloya yakın güzel istavritler aldım. rüzgarlar kesilince biraz balık yapmaya başladı inşallah böyle devam eder. avlarınız daim olsun

17. sabriyazici

sabriyazici sabri

daha iyileri rast gelsin düşün şimdi kaçan balık ne olabilir diye çeşitli tahminlere düşün :) sağlık olsun afiyet olsun çok güzel bi görüntü

18. Ali Serdar Ozcan

Ali Serdar Ozcan Ali Serdar

Favori Kamış:
    Lineaeffe SORRENTO 430 - Shimano AeroTechnium Tele Surf Kamış 430
    Favori Makine:
    Okuma BlueHawk - SHIMANO Aero Technium 10000 XSB 7S-ARB+1 BB
    En İyi Avı:
    Arayışlar devam ediyor..
    Tebrikler, daha bereketli ve irileri olsun.
    Şiş olayı da 10 numaraymış.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Hepsi güzel de, o oltayı kopartan ne acaba? 2-3 kiloluk baltabaş mı yoksa öylesine gezinen bir camgöz mü? Vuruşu nasıldı Aret? O civarlarda tepsi gibi baltabaşlar geziyordur bence. Bir dahaki sefere aynı uzun olta gibi bir takım yap ucunda tek iğneli eğer biraz akıntı varsa. Tak tekeyi sal oltayı bakalım neler olacak :)

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    her ikinize de tebrikler.. iskorpitin kavurması da güzel olur :thumb: