Arkadaşlar merhaba.Ben Adanadan İnşaat Mühendisi Can Kaya.Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.Kendimi bildim bile balık avlamak benim için keyif ötesi bişeydir.Hatta ibadet ediyor gibi hissetmekteyim kendimi balık avlarken.Çok uzun zamandar kıyı balıkçılığı yapmaktaydım fakat son 2-3 senedir tekne ile balık avlamaya başladım.Sonuçları ve avlanan balıkların büyüklüğü kayda değer olduğu için.Tekneyle balığa çıkma konusunda istekli olan bir çoğunluk bulabilirsem Adana da bir Fishing Club kurmak istemekteyim.Tam bir VİP eksiksiz bir organizasyon yapmak niyetindeyim.Sadece Cumartesi ve Pazar tüm gün esasında olmasını istemekteyim.Trolling,Jigging ve yemli dip avını kapsayan,tüm gün gönlünüzce sınırsız ve ücretsiz yiyip içebileceğiniz,Vip araçlarlarla teknenin bağlı bulunduğu limana gidiş ve dönüş transferlerinin yapıldığı,hertürlü profesyonel av takım ekipmanlarının eksiksiz olduğu,Vip kamarası ve av boyunca süper servis yapan elemanıyla tam bir balık avı keyfi yaşatmak istemekteyim.Elbetteki teknelerde son sistem sonar,radar ve diğer tüm ekipmanlarda eksiksiz olacak yer alıcak.Kısacası günlük kıyafetlerle ofise yanınıza hiçbişey almadan gelmeniz yeterli olacak.Bu projeye girmek istiyorum ancak Adana bölgesindeki arkadaşların fikrini almak istemekteyim.Bu işe bugüne kadar kazandığım hemen hemen herşeyi koymak istiyorum.Ve tabiki İnşaat Mühendisliğine de son vermek.Artık gerçekten keyif aldığım işi yapmak istemekteyim.Bu konudaki düşüncelirinizi benle samimi şekilde paylaşırsanız çok sevinirim.
dostum ben adanada olsam inan ilk üye olurdum.ama anlattığın bizim memlekette tutarmı bilmem.böylesi avları yurt dışında yapıyorlar çok iyi biliyorum.ama bizim memlekette yok çok araştırdım yok.çok tekne ile açıldık.kaptalar tekneyi hareket ettirmekten başka bişey bilmiyorlar.söylediğin şey çok güzel ama bizim memlekette tutmaz.güzel meslegin var bidaha düşün derim.bu işi bence hobi olarak yap zira insanları memnun etmek zor bu devirde
örneklerinin yurtdışında olduğu güzel bir proje. lakin bu tip vip projeler bölgenizde ne kadar tutar bu kısmı düşündürücü, ilgili projeyi yurtdışı pazarlamalı olmak kaydı ile başta bodrum,marmaris ve izmir civarında oluşturmak daha mantıklı gözüküyor, hayallerinizin gerçekleşebilmesi dileklerimle,
Adana 2 milyon üzeri nüfusa sahip bir şehir.Etrafında çok verimli meralar var ki özellikle Karataş ve Yumurtalık tabiri caiz ise balık cenneti.Lahos,Orfoz,Akya,Lüfer ve Levrek avlarında çok verimli bölgeler.Batı Akdeniz ve Ege ye göre en büyük avantajı ise Kurbağa(Balon) balığının bu bölgede bulunmaması ve bulunamayacak olması.Bunun ne denli büyük bir şans olduğunu olta balıkçılığı yapan arkadaşlar bilmekte sanırım.Benim ihtiyacım olan 200-300 kişilik bir üye grubu.Bu işin tutacağından şüphem yok gibi ancak uzun süre zararda kapatmak istemiyorum günlerimi.Önümüzdeki günlerde teknelerden biri ile sadece çekim yapma ve fotoğraflama amaçlı balığa çıkacağız.Yayınlayacağım fotolardan sonra bazı arkadaşların üyelik konusunda daha sıcak bakacağını düşünmekteyim.Herkese bereketli avlar arkadaşlar.
ben de adanadayım, ihtiyacımız olan şey bunun yarısı kadar bile olsa bir toplantı vs. bir orgaizasyon. bunu sağlasak yeter
öncelikle Adanadaki tüm balık sevdalılarına selamlar.. Halil beyin yukarıda ifade etmiş olduğu projeyi çok vip olmasada elimden geldiği ölçülerde son iki senedir hayata geçirmiş durumdayım. Hatay dörtyol limanına bağlı 8.30 boyundaki teknemi bu tip organizasyonlarda kullandırıyorum. adanadan da zaman zaman misafirlerim gelmekte. teknemde chartplotter ve bilgisayara entegre gps sistemi bulunmakta, her an çay,kahve vs imkanıda vardır gelen gruplara göre ailelerde dahil olmak üzere programlar yapıyoruz önümüzdeki günlerde inşallah çok daha büyük ve lüks bir tekne planımda var. saygılarımla bol keyifli ve balıklı günler
arkadasım ben 2 senedır adanada ceyhanda yasıyorum sureklı kendı capımda yumurtalıkta balıga gıdıyorum..ben manısalıyım ayvalıkta cok balık tuttum ama yumurtalıgı bılmedıgım ıcın pek tutamadım eger boyle bır dusuncen varsa ben uyeyım
ben hala ilkel yöntemlerle açılıyorum. gps li sonarlı tekne var arkadaşlar gidiyorlar ama bana sıkıcı geliyor. Zira modern hayattan uzaklaşmak için açılıyorum. el oltamda ilkel. Amaç balık tutmak değil, balık gelene kadar beklemek daha büyük bir haz veriyor. öteki türlü balıkları talan edip kovalara doldurmaksa daha önce denedim beni sarmadı. bir de bir arkadaşım tisana böyle bir tur düzenliyor ama sizin anlattığınız gibi vip servis değil sıradan balık turu şeklinde Eğer organizasyon güzel ve seviyeli olacaksa, sırf trolling ve jiggging için denemek isterim. malum, bunun için durumları biraz düzeltmek lazım, zira işler bu sene biraz sıkıntılı geçiyor
SLM LAR BEN ADANA MERKEZDE TİCARETLE UĞRAŞIYORUM.BENDE BALIK MERAKLISIYIM.HALİL BEY DÜŞÜNCELERİNİZİ OKUDUM.ÇOK GÜZEL .BEN 2 YILDIR BÖYLE BİR PROJE DÜŞÜNÜYORUM.AMA İŞLERDEN FIRSAT BULUP UYGULAMAK KISMET OLMADI.BEN BU PROJEDE HER TÜRLÜ YER ALMAK İSTERİM.İSTERSENİZ MÜŞTERİ OLURUM İSTERSENİZ ORTAK OLURUM. ADANA BALIK CENNETİ.ELİNİZİ ÇABUK TUTUN.GEÇ KALMAYIN BENİM GİBİ. VE BU İŞİ YAPAN İLK SİZ OLUN ÇOK FAZLA DÜŞÜNMEYİN BEN EN AZ 10 -15 KİŞİ GETİRİRİM.SİZ PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRİN . AVCILARI BEN BULURUM.
cok iyi bir dusunce projenin + olarak akdenizi goruyorum bu projeyi istanbulda yapmıs olsanız tutcanı pek sanmıyorum sebebine gelince marmaradaki verimsizlikden kilerin sıkılması olurdu bence elit bir kesime hitap edersen basarılı olcanı tahmın ediyorum cunku insanlar is guc sitres den kurtulmak isteyecektir .
Yazları 1 ay kadar Yumurtalık'dayım. Her fırsatta katılırım size. VIP'den kasıt nedir acaba? Organizasyona her isteyen katılabiliyor mu yoksa bir grup olarak tekneyi kiralamamız mı gerekiyor?
Merhaba Can Bey; Bende Adana'da yaşamaktayım. Bazen Tekne kiralayıp Yumurtalık-Karataş'ta avlanıyoruz.mrsparkle Ege'de bu turlar çok yaygın. Neden Adanamızda da olmasın Belki ilk etapta VIP kaldıramayabilir. Önemli olan güzel organizasyon ve turlar. Umarım bu proje hayata geçer. Ben her fırsatta katılmaya çalışırım. Bazen tekne ile avlanmak istiyorum fakat her zaman arkadaş bulamıyoruz. Grup kurulursa sayı fazla olacağından daha avantajlı olacaktır. Hakan TAYSI
Okan Merhaba,sevindim Adana dan bir arkadaşımızın bu cesareti göstermesine Bazı sorularım olacak,cevaplarsan sevinirim. 1 - Tekne ticari ruhsatlımı ? yani sarı belge zorunluluğu varmı ? 2 - Yem temin ediyormusunuz ? ( taze karides ) 3 - Teknede GPS ve Balık Bulucu Mevcutmu ? 4 - Gece avında hangi bölgeye gidiyorsunuz ? 5 - Gündüz avlarında hangi bölgeye gidiyorsunuz ? 6 - Turlar kaçta başlayıp,kaçta bitiyor ? Olta balıkcılığı malzemeleri üzerine işyerim var Adana da,tekne ile çıkmak isteyen çok arkadaşım var,bu bilgileri bileyimki ona göre yönlendirme yapayım. Rastgelsin.
Orhan Abi normalde sülünezden şaşmazken burda neden karidesi sorduğunuzu çok merak ettim açıkcası . Tekne avlarına özel bir durum mu?
Bende ayda 1 Adana'da olabiliyorum,forumdan katılmak isteyen arkadaşlarla önceden randevulaşılıp çıkılabilirse ben de katılabilirim.Saygılar...
Merhaba Okan; Hayırlı olsun, emekleriniz boşa çıkmasın.Bizde bazen Yumurtalıktan tekne kiralayıp açılıyoruz. Birkaç sorum olacak, 1-Kaç kişilik tekne? 2-Sarı kart mecburmu? 3-Tur zamanlaması nedir. Akşam,sabah-sabah,akşam Tanışmak dileğiyle..
Tekneden sarkıtma avlarında Taze karides daha iyi iş yapıyor kardeş Hatta Canlısı olursa daha da iyi iş yapıyor