merhaba herkese! şu an sinirden patlamak üzereyim! Seyhan nehrine balık avlamaya gittim dün, regülatör köprüde bkım yapıldığından su tutulmadan akıyor bu yüzdende su baya çekilmiş durumda. neyse dilberler sekisi tarafından birinci asma köprünün yanından yer yer balçığa gire çıka suyun kenarına kadar yürüdüm elimde iki çanta dolusu malzemeyle. Neyse takımları hazır edip suya bıraktım sazan için küspeli ve kurşunlu oltalara hamur taktım, levrek yayın gelir diye de üç köstekli iki oltanın birine tavuk göğsü diğerine canlı tatlı su karidesi taktım. birde mantarlı tek iğneli oltaya önce hamur sonra karides taktım. yaklaşık elli defa farklı silikon ve kaşıklarla at çek yaptım yaklaşık dört saat bekledim ve bir vuruş bile lamadım. orada bir amca vardı toplandı gidiyordu selamlaştık sabah namazından beri burdayım aha bunlar çıktı dedi dört tane çok büyük olmayan sazan! sonradan öğrendim ki su azalınca fırsat bu fırsat diyip ağ sermişler defalarca ve sabah akşam demeden mahvetmişler. balıkçılar şikayet etmiş galiba ilgilenen de olmuş ama bi defa kırmışlar balığı. heralde ondandır diye düşünüyorum. çok sinrliyim çoook.
Tatlısu avını pek bilmem. Ama çukurova elektrik santralinden suyun bırakıldığı yere doğru yaklaşırsanız belki tatlısu levreği yakalarsınız. Oraya da sermemişlerdir herhalde. Nedendir bilmem orada çok balık olurdu. Su akıyor diye herhalde. Eskiden benim dayım çalışırdı orada . Giderdik el oltasıyla 1 tane silikon balık atardık levrek gelirdi. Kaşığa da yayın-sazan geliyor demişlerdi. Tabii bu 6-7 yıl önceydi Ne diyeyim. Yaparlar.Herşey beklenir çıkarcı insanlardan. Sinirlenmeyin. Balıkçının en büyük özelliği sabırdır. Ben yazın tam 8 saat iskelede oturdum. ve sadece 12 tane ufak melanur tuttum. İnsanlar deli mi bu diye bakıyordu Ama onlar anlamaz benim tutkumu , zevkimi.... Geçmiş olsun size Adana'ya selamlar. Özledim ya
Can kardeşim, sinirlenmekte haklısın.Malesef suların kesilmesi bazı fırsatçılara gün doğurmuş.Şimdi yazdıklarını okuyunca çok uzun zaman geçirdiğim Adana günlerim aklıma geldi.Babam meteorolojide çalışıyordu, bilirsin Demirköprü'yü geçince hemen.Nehrede boş zamanımda hemen takımları alır soluğu nehir de alırdım.Adana'ya ilk gittiğimiz yıllarda 1985-1986 Demirköprü'nün altında sular kesildiğinde koca koca yayınları görür onları kalas zannederdim,dip kıbrısıyla ne kadar çok pullu,sazan yakalardık..Aslında Adana günlerini ve anılarını ayrıca anlatmam lazım,Can Kardeşim üzülme,temiz havada suya olta sallamakta yeter.Teşekkürler paylaşımın beni eskilere götürdü.Rastgele..
can kardeşim haklısın ama ne yapabiliriz ki herkes bizler gibi değil biliyorsun bu işin ticaretini yapanlar da var manisada da durum aynen böyle adamlar suyun nezaman geleceğini nezaman kesileceğini bile biliyorlar ona göre balığa gidiyorlar
Ağcılar Bitirdi... Arkadaşım Seyhan Barajında sazan bitti desem yeridir.Kıyıdan 150m. ileri olta götürüp sabahtan akşama 2-3 balıkla dönülüyor. Sebep mi?Birebir ağcıların ağzından aktarıyorum.Her gece 5 tekne nöbetçi oluyor.Tabii bunlar hesapta havyar zamanı kimse avlanmasın diye nöbetçi.Uygun yeri buldularmı havyar döken sazanları çevirme yapıp topluyorlar.Hazırol rekorları 1 gecede 1043 kg.mış.Daha ne diyim gitme boşuna.Levreğide ince gözlü ağla bitiriyorlar. Bana kalırsa araç imkanın varsa zulada kalmımş bir yerler bulmaya çalış.Bana sorma zira ben balığa gidemiyorum bu sene.Arkadaşlarım var ırmakta balıkçılık yapan bilgiler onlardan.
gecen ay adanaydım adanayı pek bilmem arkadaşlar götürmüşdü orda biraz avlanalım dedik ama maalesef adananın hali içler acısı
ağ denınce donup kalıyorum bır kaç sefer istanbulda ki farklı bolgelerındekı golere gııtıgımde ağcılarla defalarca papaz oldum
Haklısın kardeş Kardeş sana hak veriyorum. Bende adanalıyım Seyhan baraj gölünün kıyısı çok büyük, ucu bucu yok alabildiğine koca bir alana yayılmış baraj gölü. ama ne yazıkki bu büyük gölde iki tane olta atacak yer bulamıyorsun, hertaraf ağlarla,torlarla, barikatlarla çevrilmiş durumda. Ben kurttepeliyim ve eski halini gözümün önünde canlandırıyorumda aynen senin gibi çok sinirleniyorum.