Herkese merhaba, Hafta sonlarını adana karataşta yazlık sahilinden diğer bir deyişle balığın en olmadığı yerden balık avlamaya çalışarak ve bunun sadece ayakta durmanın sürekli ofiste oturan yada araba sürerken kullandığım naciz bedenime spor olacağını düşünerek geçiriyorum. her seferinde bendeki tutkunun da boyutları artıyor balık tutmak bir hobinin ötesine geçiyor, hafta içi geçmek bilmiyor sanki.. çok fazla tecrübeli olmadığımdan sürekli olarak kendimi geliştirmeye, buradan okuyarak öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. bütün bir hafta forumda okuduğum ve fotoğraflarını gördüğüm balıkların hayallarini kuruyorum ancak her hafta sonu, küçük bir yada iki tane çupra yada istavrit şansım yaver giderse de biraz daha büyük mırmır ..tekneden avlanmak daha kolay ama herzaman kiralama şansım olmuyor. aslında şuna değinmek istiyorum, bu forumu okuyup eminim benim gibi acemiler her gece yatağında dört dönüyor nasıl büyük balık yakalayacağım diye düşünüyordur, sanırım birinci ve herşeyden önemli kural sabır, sabır sabır. Burdaki raporları okuyunca sani herkes kofanaları, lüferleri çuvallarla götürüyor ama siz ise eliniz boş dönüyormuşçasına bir hisse kapılıyorsunuz demek biraz daha sabretmemiz ve tecrübe kazanmamız lazım, ''ne demişler çalışan kazanır, elması kızarır'' lafı uzatmadan rapora geçeyim. Kamış: bull fighter 2.40 cm spin kamış makine:Amozon D4000 Misine: 0,28 safix yem : karides (cansız) saat: 06:00-19:30 arası Avlağa vardığımız da bir kaç balıkçı amca daha önce hiç görmediğim takımlarıyla levrek yakalamaya çalışıyorlardı. mantarlı bir takım, bedenin en altında kurşun ortada da tek iğneye takılmış canlı karides. ben ise neredeyse koleksiyoncusu olduğum sahtelerimi çıkartıp at çek yapıyordum. Tecrübe kokan yaşlı amcalar ise bana bu takımlarla burda iş yapamazsın diye nasihat ediyorlardı, şunu itiraf edeyim günlerce herçeşit her boy her renk sahteyi denememe rağmen tek bir vuruş almadım, sanırım amcalar haklıydı. Benim dışımda da sahte kullanan kimseyi görmedim Karataşta, benim takıma en yakını çapari kullanan amcalardı. bölge kayalık olduğundan iki sahtemi ki biri çok güvendiğim el yapımı su üstü sahtesiydi kayalara takıp yer değiştirdim. yorulmuş ve sıkılmıştım tek bir vuruş dahi yok saatlerce at - çek .aynı kamışa klasik üç iğneli dip takımını bağladım yanımda bir gün önce soyduğum tuzladığım karidesler, iskeleden atmaya başladım, bu seferde minicik balıklar cep telefonun titreşimi gibi yemlerimi yiyor kaçıyor, yada takılıyor tabi hepsi geri denize iade.. bende sabrımın sonlarına yaklaşıyorum artık. derken birşey tek ve sert bir vuruş yaptı, milimetrik bir şekilde misinayı sarmaya başladım, bir vuruş daha geldi daha sert, bu sefer sarmaya başladım, ancak balık benim çektiğim yöne doğru yüzdüğünden sanırım, gitti kaçırdım diye düşündüm, çünkü kesinlikle herhangi bir ağırlık yada tepki hissetmedim. 3-5 metre kala balık tüm gücüyle dibe doğru zorladı , kamış ucu eğildi ve bir hamle yapıp hızlıca yukarı alabildim, ben ne olduğunu anlamadım, levrek mi desem bu hangisydi falan derken , amcalardan biri geldi karakulak bu dedi, ''sen bunu ölü karidesle nasıl tuttun hayret yıllardır ilk defa görüyorum karidese gelmezdi bu'' dedi, iyiki dedi yoksa sabaha kadar devamnı bekleyecektim orda. balık benim tuttuğum en büyük balık napayım işte gelişme kaydettiğime sevindim tabi burdaki ustalarımza göre ançuez sayılır. sonrasında yine nispeten benim minicik çupralarıma göre büyük bir çupra aldım ve av maceramın sonuna geldim. balıkların boyu büyüdükçe yazarım burdan, nelere seviniyorduk nolduk derim bi gün inşallah hadi herkese rastgele...
Öncelikle hayırlı bayramlar tüm Balikavi.net ailesine. İstanbulda yaşıyan bir Adanalı olarak memleketimden av raporu okumak çok sevindirici Adananın suyuda topragıda verimlidir kardeşim korkmadan bıkmadan devam eminim kısa zamanda istedigin avları yapacaksındır. Raporunda balıklarında gayet güzel devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Rastgelsin...
Güzel av olmuş Ozan Karakulak'ın (trança) parça karidese gelmesi şaşırtıcı gerçekten, umarım daha büyüklerine de denk gelirsin.
Ozan tebrikler Minekop ( Karakulak ) canlı karides,boru kurdu,sülünez ve parça Karides ile yakalanılabilir,özellikle Adana bölgesinde amatör balıkçıların büyük çoğunluğu parça karides ile avlandığı için balıkların beslenme kültüründe önemli bir yer edindi,Parça Karidesle çok güzel lüferler yakaladık kısa zaman önce Rastgelsin
nasip dedikleri bu olsa gerek.. balığın kıyıya geleceği varsa ne olursa hangi yem olursa hangi takım, iğne olursa geliyorr... tebrikler..
Ozan ve Orhan bey merhabalar... Adana dan av yapan arkadaşların paylaşımlarının artması beni açıkcası çok sevindirdi. Nitekim Karataş bölgesinde küçük çaplı bir buluşma ayarlamak istemiştik zamanında ama Çukurova bölgesi balıkçıları daha çok Mersin ve Hatay tarafında Adanaya oranla daha çok olunca karataş es geçilmişti. Sonuç her zamanki gibi taşucuna gidiş olmuştu Adanalılar olarak ( eğer ki becerebilirsek ) karataşta bir buluşma mı ayalasak acaba??? Hem tanışma hem kaynaşma hemde balık tutarak güzel vakit geçirmiş oluruz gibi geliyor...