Arkadaşlar merhaba.Ben Adanadan İnşaat Mühendisi Can Kaya.Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.Kendimi bildim bile balık avlamak benim için keyif ötesi bişeydir.Hatta ibadet ediyor gibi hissetmekteyim kendimi balık avlarken.Çok uzun zamandar kıyı balıkçılığı yapmaktaydım fakat son 2-3 senedir tekne ile balık avlamaya başladım.Sonuçları ve avlanan balıkların büyüklüğü kayda değer olduğu için.Tekneyle balığa çıkma konusunda istekli olan bir çoğunluk bulabilirsem Adana da bir Fishing Club kurmak istemekteyim.Tam bir VİP eksiksiz bir organizasyon yapmak niyetindeyim.Sadece Cumartesi ve Pazar tüm gün esasında olmasını istemekteyim.Trolling,Jigging ve yemli dip avını kapsayan,tüm gün gönlünüzce sınırsız ve ücretsiz yiyip içebileceğiniz,Vip araçlarlarla teknenin bağlı bulunduğu limana gidiş ve dönüş transferlerinin yapıldığı,hertürlü profesyonel av takım ekipmanlarının eksiksiz olduğu,Vip kamarası ve av boyunca süper servis yapan elemanıyla tam bir balık avı keyfi yaşatmak istemekteyim.Elbetteki teknelerde son sistem sonar,radar ve diğer tüm ekipmanlarda eksiksiz olacak yer alıcak.Kısacası günlük kıyafetlerle ofise yanınıza hiçbişey almadan gelmeniz yeterli olacak.Bu projeye girmek istiyorum ancak Adana bölgesindeki arkadaşların fikrini almak istemekteyim.Bu işe bugüne kadar kazandığım hemen hemen herşeyi koymak istiyorum.Ve tabiki İnşaat Mühendisliğine de son vermek.Artık gerçekten keyif aldığım işi yapmak istemekteyim.Bu konudaki düşüncelirinizi benle samimi şekilde paylaşırsanız çok sevinirim.
Can bey merhjabalar fikriniz cok güzel ve gerçekten adana da eksik olan bir olay ancak uygulamanızın içeriğine bakacak olursak ne yazzıkki bayağı bir lüks organizasyon işine benziyor. Size ve müşterilerinize maliyeti yüksek olan bir olay ülkenin ve insanlarımızın ekonomik şartlarına bakacak olursak olay ne kadar güzel ve keyif verici olsa da işin maddi boyutu çekiciliğini öldürür bence... Maddi durumu karşılayac durumda olan vatandaşlar ise zaten kendi tekneleri ve üst düzey donanımlarıyla yeterince keyif alarak bu zevki tadıyorlar zaten. bence başlangıc olarak bu kadar üst seviyede değilde orta sınıf işi uygulamar la başlarsanız, iyi bir reklam kampanyası ve forumlarda duyurularla bu işi rahatlıkla yönetebilirsiniz... belirli bir kitleye ulaştıktan sonra da olayın lüxüne doğru çitayı yükseltirsiniz... Bence başlangıç olarak güzel ve uygun bir tekne oltacıyı güldürecek birkaç avlak ve bolca güleryüz ve sohbetle bu işi başlatabilirsiniz... Sizde Birikiminizin tamamını riske atmamış olrsunuz. Planınızı hayata gecirmeniz ve biz balık sevdalılarının da faydalanabilmesi dileğiyle...
Merhabalar.Can bey bende Gökhan beyin dediklerine tamamen katılıyorum.Mesela ben asgari ücretle çalışan bu hobiye son derece bağımlı rüyalarında bile avlanan kişi olarak Gökhan beyin dediği gibi maddi olarak ulaşamayıcağım bir lüks olacak sanırım.Belkide aldığım ücretten bunun hayalini bile kuramıyorum.Fikirleriniz çok güzel İnşallah bu keyif aldığınız işinizi kurar ve başarılı olursunuz.Sizlerle tanışıp avlanmak isterim kalın sağlıcakla.
slm slm can abi ismim abdulvahap 27 yaşındayım aklım yetti yeteli balığa giderim ekipmanlarımla ve babamdan aldığım tecrübeyle sülalede balığa gitmeyen birçok kuzenime balık aşısıı yapmanın mutluluğunu yaşayan biiriisyim en kötü alışkanlığımdır ve siteyi açtığımda senin paylaşmışolduğun bu fikri görünce öncelikle çoksevindim ve benim de bu fikirde yapabileceklerim olduğunu düşünerekden yazmak istedim abi sülalede amcalarım ve kuzenlerim olarak senelerden beri engüzel alışkanlığımızdır haftasonları hastalık yada başka kötü duurumlar olmadığı sürece balığa giiden bisülaleyiz ve gerekadana çeveresindeki denizlen balantılı kanallar gerekse çevre mizdeki denizlerde avlak sağlarına hakim biriisyim eyerki bu fikrini ilerletmek ve geliştirmekde banada bi paydüşerse elimden geleni yapmaya hazıırım abi cep numaram selamlar ve saygılarım la orfoz -vaho