Öncelikle Selâmün aleyküm. ben biraz acemiyim balıkta ama çok hevesliyim ve benim tutkum haline geldi neyse lafı fazla dolandırmadan konuya geçmek istiyorum. Adana'da çatalan barajındaki köprülerden atış serbest değil diye duydum ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. eğer bilen birisi var ise bilgilendirirse çok memnun olurum. bir de bir kaç defa gittim ama beklediğim sonucu alamadım doğrusu herkes anlatıyor...şöyle tuttum böyle tuttum bu kadar tuttum vs vs. benim oltaya takılanlar 200 gramı geçmez tabi buna da şükür nasip kısmet ama bana önerebileceğiniz bir takım var mı ? daha çok sazan çıkıyor ve dip oltası gerek sanırım. yardımcı olan, olmayan herkese teşekkür ediyorum. sağlıcakla kalın...reeling
Onur Köprünün üstü muamma,geçen gün özellikle köprü üstünde jandarmayı bekledim ama gelmediler,bildiğim kadarıyla Sazan avlayanlara müdahale ediyorlar.Sezon açıldıktan sonra ona da karışacaklarını sanmıyorum. Sana tavsiyem şu sıralar sudak ve alabalık yakalamak için uğraş. Rastgelsin.
Orhan abi teşekkür ederim ilgilendiğin için. çarşamba günü çatalandayım, kıyıdan birkaç parça atacağım, yanılıp şaşıp sazan gelse de alma diyorsun yani. köprü olayına gelince dikkatimi çekti pazar günü üstü bomboştu. sizin gibi büyük üstadlardan öğreneceğimiz çok şey var. Allah'a emanet ol abi.
Onur, Sazan avı 1 Mart - 1 Haziran arası yasak. ayrıca, 200 gramlık sazanlar alıkonulamaz. 40 cm yi geçen sazanları alıkoyabilirsin. Belirtilen tarihlerde yasak olmasının sebebi bu dönemlerde balığın yumurta dökme dönemi olduğu için, onlara üreme şansı tanımalıyız. 40 cm limiti de, sazanın en az bir kez yavrulamış olduğunu kabul ettiğimiz erginliğe ulaştığı boy limitidir. İşe bu iki temel kurala göre avlanmanı rica ederim. Yasak av döneminde, limitten küçük balıklarla yakalandığında jandarma tarafından ağır cezalarla karşılaşabilirsin.Oltaların, hatta kullandığın araç dahi alıkonulabiliyor.Bu kurallar hem kendini koruyacak, hemde sürdürülebilir avcılığı devam ettirebilmeni sağlayacak. Bunun dışında, 40 cm den küçük bir balık yakaladığında mümkün olduğunca zarar vermeden tekrar suya iade etmelisin. Eğer yaşayamayacak durumda ise alıkoyabilirsin. Bu sayede, bir süre sonra gerçek trofe balıklar oltana gelecektir. Hassasiyet göstermeni temenni ederim. Hangi sezonlarda, ne tür balıkları avlayabileceğinle ilgili tebli 2/2 sirüklerini incelemeni tavsiye ederim. bilgiler sayfanın en üst sağında mevcut. Gözlerinden öperim, rastgele..
onur tarım köy işlerine gidersen yasak yerlerle ilgili net bilgi alırsın.önceden göle giderken öğrendiğim birinci köprüyü geçince bir orman vardı orayla, yeni baraj girişindeki dsi tesisleri arası serbesti
tavsiyeleriniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim. inşallah 1 ay sonrayı bekleyeceğim. böylece daha keyifli avlanacağımdan eminim. şuan yumurta dönemi ise istemeden birçok canlıyı canından etmek istemem. hem yasak ta kalkmış olur kafam daha rahat olur. sağlıcakla kalın
Av sezonu açılmış ancak Bizim burada çıkan balıklar sanırım arkdaşımın da tuttuğu balıklar İsrail sazanı olarak adlandırılanlardan zaten genel olarak belirli bir boyutu geçmiyor ve istilacı tür olduğu için avlanma yasağının olmadığını duymuştum
2.köprü üzerine çok defa balık tutmaya gittim israil sazanı dışında balık tutmak nasip olmadı zaten kiloluk balığı yukarı çekmek tecrübe ve yeterli donanım ister,yasak konusuna gelince önceleri pek karışan yoktu ama eve köprü üzerini işaret eden park yasağı cezası gelince yasak olduğunu anladım artık köprüde durmuyorum.birde köprü üzeri bana hız yapan arabalardan dolayı çok tehlikeli geliyor.köprüden sağa dönünce menekşe köyüne kadar verimli avlaklar mevcut,oraları denemeni tavsiye ederim.