Adana'dan selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında mustafakavci tarafından paylaşıldı.

1. mustafakavci

mustafakavci Mustafa KAVCI

Merhaba arkadaşlar.

Bir arkadaş kurbanı olarak aranıza yeni katıldım :) Normalde ne balık tutmayı ne de yemeyi sevmezdim. Hatta diyebilirim ki 30 yaşıma kadar balık yememiştim. Normalde kara avcılığı yaparım. Ama bir arkadaşımın yüzünden bu balık avı denilen hastalığa yakalandım sanırım :)

Yumurtalık'ta dalyanda istemeye istemeye 7-8 kişilik bir balıkçı grubuna katıldım. Bu 7-8 kişilik grup arkadaşımın şehir dışından misafirleriydi ve hepsi de balıkçıymış. Ama ne balıkçı! adamlar resmen denizi kuruttular. Atıp atıp çekiyorlardı. Ben de orada öylece beklerken içlerinden biri yanıma geldi ve "şu oltamı 2dk tutarmısın" dedi. O sırada oltadaki hareketi ve o anın heyecanını yaşayınca şifayı orada kaptım sanırım :D

Geçen gün bahsettiğim arkadaş ile Adana'da karşılaştık. Normalde Yumurtalık'ta kalıyor. Ve bana bir olta hediye etti. Daha ne olduğunu bile bilmiyorum. El ile çevrilen mekanizmalı, içe içe geçen oltalardan. Herşeyi üzerinde hazır dedi. 3 tane iğnesi, küçük bir kurşunu ve bir de kırmızı renkli mantarı var. Bu oltayla göle filan gidersen iğnelere ekmek içi tak at bekle dedi.

Balık ile ilgili tanışmamım hikayesi böyle.

Şimdi ben de hevesleniyorum bu olta ile balık avına. Şu sorularıma cevap verenler olursa çok sevinirim:

1.Adana'da gidip bu oltamla balık tutabileceğim yerleri bilen var mı?
    2.Yem olarak ne kullanılmalı?
    3.Balık geldiğini nasıl anlarım?
    4.Balık gelince tam olarak o an ne yapacağım?
    5. Olur da bir balık yakalarsam, yakaladığım balığın yavru olup olmadığını nasıl anlarım? (Yani tekrar bırakılması gereken balık nasıl anlaşılır?)
    6. Adana'daki balıkçı arkadaşların bir araya geldikleri bir mekan ve zaman var mıdır?
    7. Önerileriniz?

2. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    mustafa allah şifa versin, bu hastalıha yakalandıysan imütsiz vaka kurtuluşun yok bu hastalığı ömrünün sonuna kadar çekmek zorundasın.:D şaka bitarafa sormuş olduğun bir çok sorunun cevabı forumlar içersinde konular içerisinde bulunmakta hoşgeldin.:p

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Mustafa kardeşim benden sana abi tavsiyesi . 1Mecnun gibi dağları tepeleri aşmaya hazırsan. 2 Evde hanımınla savaşmaya yada onu ikna edebilmeye kanaat getirdinse. 3 Maçları düğünleri , allah gecinden versin cenazeleri unutmaya hazırsan oltan ile ilk denemeni yap derim yok ben bunların hiç birisini yapamam dersen o kamışı başkasına musallat et, avcılık seninde bileceğin gibi çaresi olmayan yegane hastalıktır.

4. LapinCash

LapinCash

Vay hemşerim nasılsın bende adanadanın o sana 15 Liralı çakma Alba Star Lardan almıştır.Adanada gölde avlanacaksan menekşe restourandın önünde atçek yap levrek tutarsın benim üs komşum dalyan gidip ağ atıyor bir kee beni karataşa götürüp ağ attırdı .Dalyand süper kefal ve levrek vardır.Dalyana gidersen boş dönmezsin.

5. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Mustafa bey aramıza hoş geldiniz, Bir Kere balığı yakaladınız mı bu hastalığa yakalanıyorsunuz. :) Yakalanmış olduğunuz hastalık akdeniz araştırma hastanesinde tedavisi araştırılıyor. Hastane daha kurulmadan önce başlanıldı araştırılmaya ama caresi yok.:p
    İsmail KİLİÇ abinin, tavsiyelerini göz ardı etme, hele hele 1 ile 2 madde çok önemli...

Sorularınında cevaplarını Form okudukça bilği edineceğinizden eminim. Tekrar aramıza hoş geldiniz,Keyifli paylaşımlar..

6. karimbenzema

karimbenzema fatih ceylan

kardeşim ilk soru yem olarak hamur birinci esas daha çok yem türü varda sen bunla başla ilk balık geldiğini o kırmıız dedğin şey varya o battımı suya bilki balık yemi almış demektir sen de o arda oltayı kendine çekeceksin balğın azına kancayı taktıracaksın osnra makarayı slarakbalıoğı kendine çekeceksin balık boyundan anlaşılır o balığa göre değişir

7. CalkuT

CalkuT İsmail

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg
    Hosgeldiniz keyifli paylasımlar..

8. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Hoşgeldiniz aramıza. emre halletmiş sorunu bence dinleyin siz emreyi.

9. fish founder

fish founder Özgür

aramıza hoş geldiniz,
    keyifli paylaşımlar dilerim

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Mustafa Hoşgeldin,,

Sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün emi,

Kaçmış olsun offf pardon geçmiş olsun :)

sen o kamışı 2 dakika tuttunya, tutmayacaktın işte ama tuttun bi kere sana hastalık kaçmış , iflah olmaz
    hadi hayırlısı :)

11. mustafakavci

mustafakavci Mustafa KAVCI

İlk denememi yaptım :)))

arkadaşlar, cevaplar için hepinizi teşekkür ederim.

Dün ilk denememi nihayet yaptım. Akşam yağmur yağacak tahminleri üzerine saat 22:30 gibi seyhan baraj gölü üzerindeki çatalan köprüsüne gittim. Birkaç balıkçı daha vardı ama onlar gruptu ve açıkcası selam verdimse de benimle pek ilgilenmediler. Bir yandan da içiyorlardı Ramazan ayında biraz da bu sebepten bende onlara pek takılmadım.

Olta için yem bulamadığım daha doğrusu ne bulmam gerektiğini bilmediğim için evde hamur hazırladım. Küçük tüp, çay takımı, bardak şeker ve hamur ile kayınçomu da yanıma alarak köprünün orta yerinde durdum. Kayınço çayı demlerken ben yüzüm gözüm un içinde hamuru iğnelere takmak için baya cırmaladım. Hamur sürekli elime yapıştığı için önceleri iğneye takamadım. Fakat sonra elimi biraz ıslatınca nihayet hamurları 3 iğneye de solucan gibi dolayarak taktım. (bu halimi görseydiniz gülmekten katılırdınız) 100kg bir adam, yüzü gözü un içinde, elleri hamurlu bir taraftan sövüp sayarken bir taraftan da iğneye hamur takmaya çalışırken ben de görsem ben de gülerim :D

Neyse, hamurları taktıktan sonra oltamı attım ama uzağa gitmedi önce. Sonra kayınçom oltayı açmam gerektiğini söyleyince oltayı açtım ve olta up uzun oldu. Acemilik tamam ama sanırım olta konusunda yetenek yok bende. Oltayı açmadan açmışım. (ben de diyorum bu oltanın daha uzun olması lazım, böyle 60-70cm'den uzundu sanki?)

Teleskopik oltamı açtıktan sonra 3-4mt oldu ve ben yeniden attım. Ama atarken açık olan arabamın bagajındaki içinde şeker ve bardaklar olan poşete takıldı. Bir şangırtı ile tekrar makarayı sardım. Tekrar kaza olmaması için arabayı 10mt kadar ileri aldım (halbuki şimdi düşünüyorum de arabayı ileri almak yerine ben 10mt ileri gidebilirdim:D )

Sonunda bütün aksilikleri hallettim ve oltam suyla buluştu. Beklediğimiz süre içerisinde 2 defa çay demleyip içtik kayınçoyla. Bu arada 10dk'da bir oltadaki hamurlar duruyormu diye de çekip baktım ve gerektiğinde yeniledim. Çünkü hamurlar sürekli eridi.

Dostlar, o kadar saat sonra tek bir balık bile tutamadan ve heyecan yaşayamadan hevesim kırık olarak eve geldi. Tabii alçak kayınçomun (kayınço mu yoksa hayınço mu artık neyse) bir defa şaka niyetine oltayı titretmesi sonucunda adrenalin manyağı olduğum anı saymazsak heyecansız ve balıksız bir gece geçirdim.

Geldiğimde salonda kanepenin üzerinde çarşaf ve yastık hazırdı. Olsun, ben de bu duruma hazırdım zaten. Aslanlar gibi salonda yattım. Ama olsun, gene gideceğim ve gerekirse gene kanepede yatacağım.:D

Adana'da bu işi bilen arkadaşlar, bir araya gelelim. Bir akşam veya ne zaman müsaitse bir organizasyon yapalım yoksa hırsımdan kuduracağım.

Selam ve sevgiler.

Mustafa

12. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Mustafa Bey tek kelime diyeceğim ALLAH`ta Sizi güldürsün....

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Mustafa bey Allah sana acil şifalar versin diyeceğim fakat bu derdin maalesef henüz bir çaresi daha bulunamadı . Av gününü anlatışınızda hani esaslı olanından.

14. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Adaşım aynı zamanda hemşerim hoşgeldin. Adanada eskisi gibi balık bırakmadılar maalesef. Balık tutmanın zevkine varmak ve sık sık heyecan yaşamak istiyorsan sana baraj kapaklarından seyhan nehrine dökülen kısmı tavsiye ederim. Sağlıcakla.

15. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Aramıza hoş geldin hemşehrim bence en kısa zamanda tanışalım.Bende kudurmak üzereyim mesailer dolayısıyla evden işe işten eve bir fırsat bulsam ahhh ahhh...