arkadaşlar hafta sonu balığa gideceğim.ancak yer konusunda sıkıntılarım var.adana çevresi ve ceyhanda, tatlı su balığı avına gidebileceğim avlak yerleri hakkında bilgisiniz varsa paylaşırsanız sevinirim.detaylı tarif olursa sevinirim
Mehmet Adana yöresinde gidilecek çok yer var. Seyhan nehri, seyhan barajı ve ceyhan nehrine gidebilirsin.
seyhan barajını öneririm fazla değil şehirden 10 km uzaklıkta menekşe köyü civarında levrek alırdık yem olarak sazan için mısırlı hamur levrek için tavuk kırıntısı öneririm..
selam arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim ama belirttiğim gibi daha detaylı yer tarif ederseniz.mesala ceyhan nehrinin neresine gitmeliyim?ve aklımdayken ben yayın ve sazan avı yapmak istiyorum.şimdiden tşk.rastgele
Seyhan baraj gölünde Sayın tatlısubalığı, Sazan ve yayını yanyana yazdığınız için seyhan barajgölünü öneririm. Burada istediğiniz herhangibir kıyıdan sazan yakalamanız mümkündür.Sizin oltacılık alışkanlıklarınızı bilemeyiz elbet ama diyelimki nispeten sessiz bir ortamda avlanmak istiyorsunuz öyleyse barajgölünün şehir merkezine göre karşısı sayılabilecek kıyılarını tercih edebilirsiniz.Ulaşım oldukça kolaydır.Adnan menderes bulvarından ya da çukurova ünivesitesinin üzerinden karşı kıyıya ulaşma olanağınız vardır. Zaman probleminiz varsa şehir tarafında adnan menderes bulvarı üzerinde olta atabilirsiniz.Sular oldukça düşük sevyeye indiği için adnan menderes bulvarında uygun kıyı miktarı artttı.Diğer zamanlarda su yola çok yakın olduğu için gürürltü problemi olabiliyor. Ancak yayın balığı derseniz nispeten sessiz, kıyısı kayalık biten bölgeleri tercih etmenizi öneririm burlarda daha çok karşı kıyıda bulunur.Oltaya planladığınızdan 1-2 saat erken çıkabilirseniz kıyıyı güzdüz gözüyle varsa aracınızla keşfe çıkmanızı öneriyorum.Çünkü nokta atışı adres vermek oltacılar için pek uygun bir yöntem olmaz diye düşünüyorum zira herkesin mera seçimi kişisel farklılıklar gösterebilir. Örneğin benim için çoğu kez manzara ve sessizlik önemlidir.Çünkü aynı zamanda kafa dinlendirmek te isterim. Saygılar.
hüsran arkadaşlar hafta sonu ceyhana nehrine balığa gittim.mısır,hamur,sülük kullandım.ama bir tane balık bile alamadım. yalnız perşembe cuma günü yağmur yağmıştı.onun etkisi olabilirmi bilmiyorum.en kısa zamanda tekrar gideceğim ama bu sefer daha mantıklı bir şekilde gitmek istiyorum.ne tavsiye edersiniz
slm. arkadaşım eğer vaktin ve aracın varsa kaldırım köyünü öneririm sana harika sazan veriyor. sazan avında hamur kullan. hamura tad vermek için içine vanilya veya civciv yemi karıştır. rastgelsin