arkadaşlar bu onuyu galiba doğru anladım ama yinede emin olmak için soruyorum..diyelimki 3.8 metre fiber tabanlı bir bot aldım,ve 9.9 beygir motor taktım ve balık tutmaya gitdim. soru 1:amatör denizci belgesi gereklimi soru 2:liman kaydı ve özel tekne belgesi gereklimi soru 3:amatör balıkcı belgesi gereklimi bu konuyu forumda tartışmaya açıyorum saygılarımla
ÖTB gerekmez ÖTB için liman kaydı olması geeken şartlar aranır Ancak altı katlanır taban olması gerekli Altı kalanır taban değilse liman kaydı gerekli Yani altı fiber omurgaysa 2.5 m üstündekilere gerekiyor. Altı katlanır tabansa sınır 4m. 10 beygir ve üstüne ADB gerekiyor Motoun üstünde 10 yazıyorsa gerekiyor bazı markalarda 9.9 yazar bazılarında 10 rada çok ince fark var ABB ister olsun ister olmasın önemli değil
bilgiler için tşk.yani ben katlanır taban bir bot baksam iyi olacak demekki.birde ötb ile uğraşmayım..3.80 katlanır taban 5-9 beygir arası motor .bunları yapınca hiç bir belgeye gerek duymadan ege de açılabilirim.
güzel bi tekne alın ötb adb ve abb alın rahat rahat avlanın. sahil güvenlik yedeğe aldığında bu belgelerden gereksiz olanları anlatmaya fırsatınız olmayacak çünkü. sizin dediğiniz sizi dinleyecek bir sahil güvenliğin yanınıza gelmesi ile mümkün oysa komutanı görmeden kimse sizi dinlemez yedekte limana kadar gidersiniz
gene kafam karıştı ya ..ozan şimdi sen diyorsunki hiç bulaşma herşeyin tam olsun öylemi.. adb için başvuruyu yaptım önce belgeyi bir alıyım ..sonra abb alıyım o kolay zaten sadece az bir vaktimi alır...oldu olacak limana kayıt ve ötb yide alıyım..zodiac ın arkasına da yazdırırım L.AYVALIK diye kralı gelse dokunamaz ondan sonra
altı katlanır 380 botu götürsen kayıt yapmayacaklardır. Kanun çok açık. Ancak unutttuğum bir şey var her halikarda motor ve tekne faturaları ve sertifikalı can yeleği yangın söndürme tüpü mutlaka istiyorlar yoksa işiniz yaş
aynen. çünkü sahil güvenliğe laf anlatmaya çalışmamış arkadaşlar yasaya göre yorumluyor. ama karşına bir er onbaşı bişey geliyo ben anlamam komutanım bilir dedimi soluğu limanda alırsın