Adigüzel Barajindaki Kuzular

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında celebili tarafından paylaşıldı.

1. celebili

celebili hakan aslan

Favori Kamış:
    4.5 metre dam kamış shimano makina
    En İyi Avı:
    düz sazan 5 kg
    İki yıldır adıgüzel barajına gidiyorum. sadece olta ile avlanıyorum. ancak her gittiğimde ancak bir iki balık alabiliyorum. onlar da yarımlık birlik sarı sazan diye adlandırdığımız bıyıklı uzun bir sazan türü. ortalarda atlaşan kuzuları görüyorum ama hiç yakalayamadım. insanın içi gidiyor. sizlerin bu konuda taktikleri varsa bekliyorum. ayrıca baraj çok sarp bir arazide. ancak kapakların oradan suya yaklaşabiliyorum. oysa suyun baraja giriş yaptığı yerlere gidebilsem daha iyi av olacağını düşünüyorum. oraları bilen ve yol tarif edebilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum. ayrıca denizli civarında başka nerelere gidebilirim. herkese bol avlar....

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Bence barajın kapaklarının orasının arazisi nasıl düzlük mü ,suyun içerisinde kayalar var mı ? bence bir bot yardımıyla istediğin bölgeye gidebilirsin vede iyi bir yemleme neticesinde verimin artacağına emin olabilirsin .

Ama size tavsiyem sazan için 1 ila 3 kg arası olanların yenmesi daha iyi 3 kg dan büyüklerin yakalanıp suya salınması taraftarıyım ; çünkü onlar havyar döneminde ufaklara göre daha fazla yumurta bırakıyorlar ,tabi bu benim düşüncem :)

3. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Merhaba hakan abi ben denizlide ikamet etmekteyim özeline bak sana bir kaç ipucu vereyim.

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hakan kardeş sazan avı 1 temmuza kadar yasak bu dönemi göz önüne almışsınızdır umarım;)

5. deliii

deliii ibrahim

mrb ben aslında barajın bi dereyatagını biliyorum ama sana mesafe nasıl bilemem yeşiloba köyü var biz medele diyoruz oradan ala bilirsin sarı sazan

6. e.ö20

e.ö20 Esat

En İyi Avı:
    4.500 gr Sarı Sazan
    Merhaba arkadaşlar biz en son adıgüzel barajına gittiğimizde kışın ve havalar çok soğuktu ama biz genede altı parça kemeden biraz daha büyük bıyıklı sazan almıştık ve buda kapaklardandı.Geçen sene ise kapaklardan çok güzel sarı almıştık hemen hemen 6_7 parça iki tanesi ise bay güzeldi ve 3 kg civarlarında idi.Şu an yasak bitmediği için bu sene nasip olmadı daha ve senin sorduğun soruya ise şu cevabı verebilirim.güney tarafından baraja doğru gelirken yol çatala ayrılıyor ordan sola döneceksin ve mezarlıklar var geçince çok güzel bir yer olduğunu söylüyorlar bana yaqpılan tavsiye ve araştırmalarım sna bu kadar yardımcı olabilirim.Rastgele...

Arkadaşlar biz amotör balıkçılar olarak iyi.güzel ve zevkli avlar geçirmek istiyorsa;yasaklara uyalım ve bugünün küçüğünün yarının büyüğü olduğunu unutmayalım..!