ADLİ YARDIM HAKKINDA BİLGİNİZ VAR MI?

Konu, 'Genel Konular' kısmında İlhan15 tarafından paylaşıldı.

1. İlhan15

İlhan15 İlhan TOPCU

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    7 Kg Sapan Balığı
    Sevgili balık avı dostları....

Bu gün farklı pek fazla bilinmeyen bir konu ADLİ YARDIM dan bahsetmek istiyorum..........

Adli yardım Barolar birliğinin kurmuş olduğu Barosu olan her ilde adliyelerde baro odasında yer alır...

Amacı maddi durumu olmayan 18 yaşını dolduran T.C. vatandaşlarına ücretsiz hukuk hizmet yani Avukat tayin ederler. İlgili birimden hukuk hizmeti için başvurduğunuzda size bir kaç tane evrak verirler tespit amaçlı gerçekten ihtiyaç sahibi mi diye bu evraklar SGK. (maaşı var mı), Tapu (Kira geliri), Trafik (üzerine kayıtlı araç varmı) gibi ve bu kurumlardan yazı alıp tekrar baroya gidip görevli memurlar İl deki birime kayıtlı avukatların listesini verir ve istediğiniz Avukat a ücretsiz davayı verebilirsiniz (Bu avukatlar da bu ücretini barodan alırlar)...

Sevgili dostlar sizin ve çevrenizde bu durumda ihtiyaç sahibi olanlar var ise lutfen yardımcı olunuz...

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ADLİ YARDIM YÖNETMELİĞİ http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/M...5&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=adli yardım

Bazı Şehirlerdeki Adli yardım Linkleri :
    İSTANBUL BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU http://www.istanbulbarosu.org.tr/Document.asp?DocumentIndex=adliyardim/adliyardim_banner.htm

ANKARA BAROSU ADLİ YARDIM BUROSU
    http://www.ankarabarosu.org.tr/Arkasayfa.aspx?S=/merkezler/adliyardimmerkezi

Saygılarımla

2. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    bu işler boş işler oraya gittiğinde sana git muhtardan fakir belgesi al diyor muhtarda anca evsizlere veriyor o belgeyi yani yararlanma şansınız yok

3. İlhan15

İlhan15 İlhan TOPCU

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    7 Kg Sapan Balığı
    Evet üstad ben de boş boş oturuyordum boş işlerle uğraşayım diye bu bilgileri paylaştım sanırım hata ettim... Yazımı dikkatlice okur isen maddi durumu olmayanlar için bu adli yardım...

4. rko

rko mustafa

İlhan abi duyarlılığın için cani yürekten teşekkür ederim

5. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Avukat para almadan davaya çikmam derse ne yapacaz :)
    Zira bu tip avukatlarda para istemekteler duruşma öncesi şunu getir bunu getir gibi istekleri vardir.
    Bunlarida unutmayin.

6. İlhan15

İlhan15 İlhan TOPCU

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    7 Kg Sapan Balığı
    Emre benim mesleğim hukuk yayını 14 yıldır bu işle uğraşıyorum Avukat bu davayı masrafsız açmak zorunda aksi halde suç işler ve avukatların ciddi cezai müeyideleri var örnek yüz kızartıcı bir suçta baro disiplin kuruluna şikayet edildiği zaman soruşturma geçirir ve bağlı bulunduğu il barosundan çıkartılma kararı çıkabilir.

Tabi ki dava konusuna göre gerekli evrak şahit delil gibi istekleri olacaktır fakat maddi istekte bulunamaz...

Saygılar....

7. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    faydalı bilgi teşekkürler ilginiz için

8. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    4 yıldır adli müzaharet komisyon başkanlığı yapıyorum. Öncelikle konuyu açmanız sebebiyle teşekkürler insanların bu kurumdan haberi olması açısından. Yanlız birkaç bilgi yanlışını düzeltmek isterim öncelikle adli yardımda varandaşa liste verilerek avukatı seçmesi söylenmez, avukat baro tarafından görevlendirilir. Bir diğer husus görevlendirilen avukat hiçbir şekilde vekalet ücreti talep edemez ancak dava masrafları bu kapsamın dışındadır. Masrafla ücret çok farklı şeylerdir. Bir davada adli yardım kapsamında harç ve masrafın alınmamasına hakim karar verir

9. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    :thumb: İşte doğru olan bu.

Ve genelde bu gibi durumlarda harç ve masraflar için sen bi 1000 1500 lira getir gibi bir durum söz konusu oluyor
    Sonrasinda duruşma var gidip gelicez bi 500 1000 getir vs. :)
    Neyse
    Dediğiniz gibi sira ile sanirim bu gibi durumlarda sira kimdeyse baro onu veriyor kişiye.. Yani gidipte ben bunu istiyorum bu baksin davama gibi bir durum söz konusu değil.

10. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Evet baro sıralamaya ve davanın durumuna göre atama yapar seçim yaptırmaz. Ancak bahsettiğim masraf dava harcı ile ilgili geçerlidir bunun dışındaki( bahsettiğiniz yol v.s) gibi masraflar talep edilemez. Dava harcı mahkeme veznesine yatırıldığı için makbuzla sabittir dolayısıyla bir meslektaşımın bundan fazla bir ücret talep etmesi hem yasal olmamakla birlikte mantık dışıdır. Emin olun avukatlar adli yardım veya cmk gibi uygulamaları sadece kamu hizmeti olarak yaparlar çünkü bu gibi görevlendirmeler karşılığı devlet tarafından ödenen bedeller temsili rakamlardır. Örneğin gece saat 03:00 te bir karakola sorguya çağrılırsınız yatağınızdan kalkıp onca yol gider ve kimi zaman 5 saat sorguda kalırsınız ve aldığınız ücret sadece 182 tl. dir. Bu parayı bulamayanda var küçümsüyormusunuz demeyin sakın çünkü gerçekten yapılan hizmet ve harcanan emeğin karşılığı değildir. Burada amaç kendini savunamayacak durumda olan veya maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara kamu hizmeti sağlamaktır.

11. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    Engin bey soylediklerinize katılıyorum. Fakat ben gece 24'ten sonra OCAS sisteminden avukat cagırıldıgında saatin geç olması ve yol uzaklıgını (35km) bahane ederek gelmeyen cok avukat da gördüm. Bazan sabaha kadar 10-15 defa tekrar talep edildiğini bile biliyorum. Ayrıca Baro tarafından atanan avukat, parayla tutulan avukatlar gibi savunmuyor kesinlikle. (Eskiden Devlet Hastanesinde ilgilenmeyip özel muayenehanede ilgilenen doktorlar gibi.)

Demek istediğim bence bu işler avukatın vicdanına kalmıs şeyler. Art niyetli olan birisi bi şekilde açık bularak müvekkilden para koparmayı bilir bence...

12. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Haklısınız ancak yanlış, emsal olarak sayılamaz bizzat ben çok sabaha karşı sorgulara katıldım. Üstelik yasa gereği avukat olmadan polisin jandarmanın ve savcının ifade almasının mümkün olmadığı görevlendirmelerdir cmk. Yani görevi reddeden avukat varmıdır vardır ama bu görevi yerine getiren yine bir başka meslektaşımda vardır emin olun. Görevini reddeden ile ilgili bağlı bulunduğu baro gereğini yapar. Bahsettiğiniz durum her meslek için geçerli fırıncı, doktor, inşaatçı veya avukat farketmez herkes mesleğini yaparken vicdanlı olmak zorunda. Malesef bu insani özellik olmayınca sonuçlar ortada

13. İlhan15

İlhan15 İlhan TOPCU

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    7 Kg Sapan Balığı
    Engin bey sanırım avukatsınız konuya katılıp destekleriniz yorumlarınız için çok teşekkur ederim...

Hafta içinde 6502 Sayılı Yeni Tüketici Kanunu (Yürürlük 28.05.2014) dan bahsetmek istiyorum desteklerinizi yorumlarınızı bekliyorum...

Zira yeni yasa tüketicilere birçok ayrıcalıklar tanıyor...

Ülkede o kadar çok haksılığa uğruyoruz bir örneği de benim
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1174547#post1174547

Saygılarımla....