Adrasan'ı hep görmek ve orada avlanmak isterdim. Bu seneye kısmetmiş. Geçtiğimiz haftasonu Adrasan'a gittik. Gitmeden önce de internette kendi çapımızda araştırmalar yaptık. Hangi balık, nasıl bir takım, hangi sahte vs. Sabah Kerim Yılmaz ağabeyimizin teknesi ile Adrasan koyundan denize açıldık. Sırtı için rapalalarımızı suya bıraktık. Suluadaya doğru devam ederken, oltama balık bindi. Çok kuvvetli asılıyordu. Bölgede bir çok balık çeşidi olduğundan, nasıl bir balıkla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Kısa bir mücadeleden sonra balığımız (Yazılı Orkinos )teknedeydi. Daha sonra Jigging yapacağımız bir meraya geldik. Epeyce uğraştık. Bir başka merada da yine jigging yaptık. Fakat herhangi bir vuruş alamadık. Jigging için antreman yapıp, kondisyonlu olmak gerektiğini söylesem, ne dersiniz? Akya balığı avı için zargana veya palamut yakalamak gerekiyordu. Palamutun henüz zamanı değildi.(Temmuz ve Ağustos). Zargana da yakalayamadık. Oltamıza iki üç defa vuruş aldık ama hep kaçırdık. Bir ara turna balığı avında kullandığımız silikon balığı ile sırtı yaparken oltamız yine ağırlaştı. Yine kuvvetli bir balık. Gelen balık Akdenizde gittikçe yaygınlaşan ve ülkemizde hiç rağbet görmeyen ve kimi avcılara göre baş belası Balon Balığıydı. Silikon yem ortadan makasla kesilmiş gibiydi, yarısı yoktu. Dönüşte Melanur balığı için hazırladığımız takımları suyla buluşturduk. İki adet Melanur balığı İle avımızı sonlandırdık. Herkese keyifli güzel avlar dilerim.
tebrikler hakan bey. adrasanda kıyıdan av imkanları da var mı?yoksa ille de tekne ile mi çıkmak gerekiyor?
2 sene önce gittiğimde kıyıdan av yaparım diye düşünmüştüm ama pansiyonların yakınında kıyıdan av yapacak yer yok.plajda insanlar var plajın yanlarında da çok dik dağlar ve kayalar var(yani uçurum)ama plajın sol ön caprazında kayaların arasında küçük yüzülüp gidilebilecek bi yer var (plaj gibi çakıllı)eğer malzemelerle oraya yüzebilirim derseniz orası müsait(uzaklığı yaklaşık 200metre)
Teşekkür ederim.Sahilden denize doğru baktığınızda sağ tarafta at çek yapılacak bir bölge var. Bu yerde akşam suyunda su üstü ve gagalı model sahtelerimizle at çek yaptık.Fakat herhangi bir vuruş alamadık. Ertesi sabah teknemizin bulunduğu yerde, denize doğru bakıldığında (sahilin sol tarafında) at çek yapan arkadaşlar vardı. Raglou vardı oltalarının ucunda. Fakat sohbet etme imkanı bulamadım. Tekne ile çıkılırsa, balık yakalama olasılığınız -uygun donanım kullanırsanız- bir hayli yüksek. Saygılarımla.
Hakan abi tebrik ediyorum. Güzel bir gün olmuş, av da var, daha ne olsun. Adrasan gerçekten hem denizinin güzelliği hem de avın bolluğu ile güzide bir yer. İnşallah hep öyle kalır. Sağlıcakla kalmanızı dilerim. Rastgele.
Sevgili Armağan kardeşim, söylediğin gibi güzel bir gündü. Adrasan sadece balık avı için değil kafa dinlemek için de harika bir yer.Gerçi yaz sezonunda nasıl olur bilemiyorum.İnşallah senin de söylediğin gibi hep bu haliyle kalsın.Görmeyen arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim. Bu arada Adana'ya yerleştiğini öğrendim. Deniz balık av raporlarını merakla bekliyorum. Foruma, Adana'dan yazan değerli arkadaşlarımız sana mutlaka rehberlik edeceklerdir.Saygı ve sevgilerimle...