Adrasan Mayıs2011 Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sertach tarafından paylaşıldı.

1. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    Güzel forumun güzel insanları öncelikle herkese merhaba diyerek başlamak istiyorum...
    İzmir'den tayin olarak ayrılmamın üzerinden tam olarak 3 yıl geçti ve bu süre içerisinde Eskişehir'de ara ara fırsat buldukça tatlı sularda ve izmir çevresine kısa ziyaretlerle balık avına olan özlemimi gidermeye çalıştım.
    21 Mayısta evlendim ve Adrasan tarafına Balayı tatiline çıktık.Fırsat bu fırsat Adrasan Koyundan Ramazan Kaptan ile birlikte Mayısın son haftası 5 kişi açıldık.Hava çok güzeldi,rüzgar sakin deniz dalgasız ve berraktı. İlk önce silikon yemlerle cam gibi suda sırtı çektik.Saat 6:30 gibi yöredeki adını hatırlayamadığım yeşil tonlu fotoğraftaki balık geldi. Daha sonra Melanurlar teker teker atlamaya başladı oltamıza.
    Avlağa vardığımızda tavuk etiyle avlandık.birkaç mercan izmarit ve 3 tane balon balığı geldi oltamıza.
    balon balıkları tam bir kabustu bizim için.zira oltaya yakalanan balıkları komple yutarak kerpeten gibi ağzıyla kösteklerimizi birer birer koparttı.ben 2 tanesini yüzeye kadar çıkardım yaklaşık 70 cm civarında balon balığını çekerken çok keyif aldım ancak elinde kepçeyle bekleyen kaptan balon balığı olduğunu görünce tekneye almaktan vazgeçti.çenesi çok kuvvetli olduğu içi civardaki balıkçılardan bir kişiyi sakatladığını söyledi. öğleden sonra 3 sularında geri döndük.
    uzun zaman sonra bu av bana çok iyi geldi ve çok keyif aldım.tüm balıkçı arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimle,rastgele...

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 31 Temmuz 2011
  2. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Balıkların herbiri porsiyonluk çok güzeller,,Avlarınızı daim olması temenisiyle,,,

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Adrasan ne güzel yerdir. Güzel av olmuş. Böyle devam etmesi dileklerimle.

Adrasan ve balon balıkları ile ilgili bir anımı anımsadım. Paylaşmak istiyorum; Adrasan'ın yukarısında Tahtalı Dağı'nın eteklerinde Beycik diye cennetten kopma bir yer vardır. Orada bir abimin evinde kalmaktaydık abimle birlikte. Rakı, mangal, sonu gelmeyen felsefi sohbetler falan bir nevi inzivaya çekilmiştik.

Bir sabah daha güneş doğmadan evvel yatmayıp Adrasan'a inip, güneşi denizin içinden karşılamak ve sonrasında da denize karşı mükellef bir kahvaltıyla güne merhaba demek için Adrasan'a indik.

Deniz, oranın müdavim sokak köpekleri ve biz. Vakit kaybetmeden denize girdik. Girdik girmesine ama daha birkaç adım atmıştık ki aynı anda ciyaklamaya başladık. Belime kadar suyun içindeydim ve bacaklarıma birşeyler batıyordu. Kendimizi zor sahile attık ve ne göreyim! Bacaklarımdan en az 8-10 yerinden kan akıyordu. Abimin de öyle. Şoka girmiştik. Suya bakıyordum ve o an anladım ne olduğunu. Boyları 5-6 cm kadar olan bir sürü balon balığı dolanmaktaydı.

Bu balıkları denizin piranhası gerçekten.

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    av da, bölge de çok güzel, tekrar tekrar yaşamanızı dilerim. melanur'lara yöresel olarak karakuyruk diyorlarmıydı acaba?

balon balığının insana saldırdığını ilk defa şimdi öğrendim, çok ilginç ve ürkütücü..

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Afiyet olsun kardeşim.. şansın açık olsun

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Tebrikler güzel av olmuş.. :)

7. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Tebrik ederim. Avlarınız daim olsun.

8. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrik ederim çok güzel balıklar,avlarınız bereketli olsun.

9. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:

Oranın müdavim köpekleri deyince dayanamadım.buda bizim müdavim gürhan bungalovun önünde sürekli.iki üç sevdim bu hale geldi,yaklaşık 5 dk. hiç kımıldamadan :)
    bir kaç kare daha eklemek istedim...

10. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Balıklar çok güzel görünüyor.Bu sene Olympos'a tatile gittim.Adrasan'dan balığa çıkmak için biraz araştırma yaptım.Sabahtan öğlene kadar 2 kişi çıkacağımız av için 250 tl istediler.Ayrıca jig malzemeleri de getirmemiz gerekiyormuş.Ve garip olan bir şey daha var tutulan balığı tekneciyle de paylaşmak zorundasın.Bu şartlar benim hoşuma gitmediği için bir türlü balığa çıkamadık Adrasan'dan.Belki de bizi küçük gördüler kazıklamaya çalıştılar bilemiyorum artık.

Avlarınız daim olsun.

11. mustang

mustang Ali günay

tebrikler adrasanda iken bende aynıu balıktan avlamıştım eti çok lezzetli lüfer gibi ve eti aynı onun gibi yumuşak bu yüzden ben türleri karıştırmışım peki nedir bu balığın cinsi acaba bilen varmı?

12. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Kaptan söylemişti ama o tarafların balığına çok hakim olmadığım için unuttum. Sanırım Akya familyasından bir balık??

Üstadlara sormak lazım...

13. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Yokmu bi akdenizli üstad?

Bakıyorum bayadır cevap yok, bu balığın türünü bilen var mı acaba???idk

14. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

muvaffak abi konuyu görse direk söyler balığın isminin ne olduğunu :D bereketli avlar dilerim

15. mustang

mustang Ali günay

kimse cevap vermemiş. acaba sarıkanat olabilirmi?

16. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    sarıkanat olmadığından eminim.oraya has bir ismi var ama hatırlıyamıyorumidk