slm dostlar 14-15 ekim 2 gün kısmet olursa av planlıyoruz adrasanda.biraz forumda ve nette araştırma yaptım.tutulan balıklar.yem ve malzeme hakkında bilgi istiyorum.yakın zamanda giden arkadaşlar varsa onlarda bilgilerini paylaşsınlar lütfen.
Kürşat bu konuda bir kaç ay evvel konu açılmıştı ve ben de dahil bir çok üye yazmıştı... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34067&highlight=adrasan umarım faydası olur. yapacağın gayet basit hem kıyıdan hem de tekneden tavuk göğsü kullanmak...bol mercan avlarsın... Büyük balık tutmak istersen oradaki teknecilerle çıkabilirsin.... rastgele...
şu siteye bir göz atabilirsin. ama ücretli bir seçenek tabii ki.... http://www.adrasan-active-diving.com/fishing.html
Arkadaşım merhaba Adrasan gayet verimli bir bölge biz sık sık gidiyoruz. Tavuk göğüsü gayet güzel mercanda iş yapıyor YANLIZ BALON balıklarına dikkat. Yanınızda bol bol takım bulundurun. Saygılar
Merhaba Kürşat bey, Pazar günü eşimle beraber Adrasan'da kıyıdan avlanmaya gittik. Yem olarak tuzlanmış tavuk göğsü götürdük. 14:00 - 19:30 arasında defalarca at çek yaptık ve balık olmasına rağmen elimiz boş döndük. Daha doğrusu tuttuğumuz 2 tane sarıkanat , 3 tane melanur 10 cm civarıydı bıraktık, bir tane akdeniz hanisi aldık 20 cm civarı onuda bıraktık, gün batımında balon saldırına uğradık ve 4 takım sizlere ömür, 2 tane balon aldık biri gerçekten büyük biri orta boy onlarıda gömdük, kedi köpek yeyip zehirlenmesin diye. Balık var dememin sebebi, gözlük, şnorkel ve paletlerim yanımdaydı, dalıp epey izleme fırsatım oldu. irili ufaklı Mırmır, melenur, sarıkanat mevcuttu. Tekneler vızır vızır çalışıyordu ama ben öyle elinde koca koca kuzular olan kimseyi görmedim dönen balıkçılardan. Teknecilere de sormadım ne kadara gidiyorsunuz diye. Sahilin orta kısmında bulunan tekne iskelesinin sağından attık biz oltalarımızı, biraz daha sağ kısımda zeminde çok büyük bir kaya var, balık popülasyonu orada bol, ama iğnenizin takılmasıda can sıkabiliyor. Bu arada denizden 2 çöp poşeti, bir erkek donu, ve ne olduğunu anlamadığımız birkaç şey daha çektik. Zeminde pek temiz değildi, ayakkabıdan cola kutusuna herşey mevcut. Bu şekilde kirlenme devam ederse sanırım Adrasan da kıyıda balık kalmaz. Karışık yazdım biraz acele ile ama umarım faydası dokunur.
cevap yazan arkadaşların hepsine teşekkür ederim.kısmet olurda gidebilirsek,ya nasip deyip salacağız oltaları suya
Bu yaz bende Adrasana gittim....Kıyıdan sakın balık alırım diye heveslenmeyin Balon balıkları takım falan bırakmaz sizde....Ben tekne tavsiye ediyorum............
Balık var dememin sebebi, gözlük, şnorkel ve paletlerim yanımdaydı, dalıp epey izleme fırsatım oldu. irili ufaklı Mırmır, melenur, sarıkanat mevcuttu. Tekneler vızır vızır çalışıyordu ama ben öyle elinde koca koca kuzular olan kimseyi görmedim dönen balıkçılardan. Teknecilere de sormadım ne kadara gidiyorsunuz diye. Sahilin orta kısmında bulunan tekne iskelesinin sağından attık biz oltalarımızı, biraz daha sağ kısımda zeminde çok büyük bir kaya var, balık popülasyonu orada bol, ama iğnenizin takılmasıda can sıkabiliyor. Bu arada denizden 2 çöp poşeti, bir erkek donu, ve ne olduğunu anlamadığımız birkaç şey daha çektik. Zeminde pek temiz değildi, ayakkabıdan cola kutusuna herşey mevcut. Bu şekilde kirlenme devam ederse sanırım Adrasan da kıyıda balık kalmaz.
MErhabalar kısmetse Cumhuriyet bayramında Adrasana gitmeyi istiyorum... en son giden arkadaşlar acaba neler yaptılar neler aldılar
iki hafta önce adrasandaydık.bilğilerimi paylaşıyım.öncelikle tekne ile çıkacaksın kıyıdan çok zor balık yakalamak.çok derin yerler en az makınanda 200 m ip olacak.iğne olarak 1-2 numara sağlam iğne olacak.sakın daha küçük iğne kullanma.aşşağıda çok miktarda kaya balığı var.ufak yem oldumu diğer balıklara sıra gelmiyor.yem konusu önemli.tavuk kullanıyorlar ama diğer yemlerdende olsa iyi olur.ama yemi büyük takmak gerekir iğneye.çok miktrada değişik rapala ve diğer suni yemleden sırtı usülü çektik.1 palamuttan başka bişey çıkmadı.2-3 kilo civarında bir domuz balığı yakaladık.1tane lahos diye tahmin ediyoruz bilader sudan çıkaramadı.bol miktarda balon var.çok hazır takım götürmek lazım.son olarak eger adrasana gidilecekse büyük balık kovalamak gerekir.eger soruların olacaksa seve seve cevaplarım.