herkese iyi günler endüstri mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim. ağ kurşunu imalatında yeni bir teknik kullanılması ile ilgili bir projede yer almaktayım. projenin sanayi bakanlığına tanıtımı aşamasında üstüme düşen görev, ağ kurşunu hakkında bilgi vermek. nedir? nerelerde kullanılır? ne şekilde kullanılır? (mesela ne tip ağlara ne kadar ağ kurşunu takılır gibi) Türkiye'de/dünyada ne kadar yaygındır? sektörü ne büyüklüktedir? faydaları/ eksiklikleri nelerdir?(mesela, bağlama noktasının keskin yüzeyli çıktığı hatalı üretimlerde ağ kesilmelerine rastlanması gibi) bu ve bunun gibi, ağ kurşununu tanımlamada kullanılabilecek her türlü bilgiye ulaşmaya çalışıyorum şu anda. internetten genelde ağ kurşunu satan firmaların sitelerine ulaşabildim. o sırada sizin sitenize rastladım. tecrübelerine danışmanın uygun olacağını düşündüm. ağ kurşunu hakkında daha fazla bilgi edinebileceğim Türkçe/İngilizce siteler, yayınlanmış kitaplar veya sizin kendi tecrübelerinizi buraya yazarsanız çok sevinirim. ilginiz için teşekkür ederim. hepinize bereketli avlar...
Merhaba öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Profilinizden imza ayarlarınızı yaparak isim, yaş, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz. Ağ kurşunları demişsiniz ancak bu konuda sitede bilgi sahibi olan pek kimseyi bulamayabilirsiniz. Çünkü burası amatör balıkçıların platformu. Kısacası bizler ağ ve türevlerini av için kullanmıyoruz. Bu konuda ticari balıkçıların size daha çok faydası dokunacaktır. Bu nedenle konuya cevap verilmezse lütfen darılmayın. İmza ayarlarınızı yapmanız gerektiğini tekrar hatırlatır, keyifli paylaşımlar dilerim. Çalışmalarınızda başarılar...
aramıza hoşgeldin ama pek kalıcı bi üye değilsin galiba bide abi tam yerinde ağ falan diyon ya biz ağ kullanmayız ama bilgisi olan abilerimiz varmıdır bilemem
biz amatör balıkçıyız kardeşim ağlarla pek ilgilenmiyoruz onu usta balıkçılara danışırsan daha iyi olur sitemizde ağ işiyle uğraşan olacağını pek sanmıyorum selamlar inşallah aradıklarınızı bulursunuz başarılarınızın devamını dilerim
aslında şanstı o balık. 15 yıl önce Sinop iskelesinde istavrit peşinde koşarken, misinaya vuran bir dil balığından ibaret durumdur benimkisi