merhaba sevgili av severler benim bir sorum olocak bu mevsimde çanakkale ve ilçelerinde ağ atan balıkçılar var acaba ağ mevsimi serbestmi? daha kıyılarda balık çıkmıyor yeni yeni yavru balıklar var.. ve ağlarıda kıyıya atıyorlar eğer mevsimi değil ise ve yasak ise bu bir katliğam lütfen beni bilgilendirirmisiniz?
Maalesef amatör ve ticari balıkçılığı düzenleyen tebliğlerde, bu tip ağlar "uzatma ağı" olarak tanımlanıp, tebliğde av yasağı belirtilen bölge ve yerler haricinde komple serbest bırakılmıştır. Maalesef bunu kullanan kişiler de tam anaç balıkların kıyılayacağı bahar aylarında kıyılarda bu ağları dökerek çoğu havyarlı ve ufak balıkları avlamaktadırlar. Maalesef bu konuda yapabileceğiniz hiçbirşey olduğunu sanmıyorum.
Arkadaşlar av yasağını ihlal edenleri güzelim göllerimizde katliam yapanları yakınmakla dövünmekle bi yere varamayız ne olur duyarlı olalım bizlerde bi şeyler yapalım yasaklı hafdalardada alaalım elimize bi kamış gezelim gölün çevresini ara ara bakalım şüpheli gördüğümüz bi şeyler varsa arayalım yetkilileri çünkü bize bügün lazım değil ya gelecek nesiller çocuklarımız görmüyomusunuz yanımızda nasılda izliyolar bizleri oltaları atarken göle yarın onlar olcak oralarda doğru bilgi lerle donatırsak onları gelecekte yanlış yapmazlar Arkadaşlar lütfen sahip çıkalım herkes bulunduğu bölgeyi her balıkçı bikere gitse yasaklı dönemde yeter saygilarımla
Uzatma ağı serbestisi tatlı sular için geçerli değil hali hazırda(amatör balıkçılar için). Ancak herkesin de bildiği gibi ağ yasağı en çok tatlı sularda ihlal ediliyor. Ticari ava açılan iç sular dahi en çok özen göstermesi gereken ticari balıkçılar olduğu halde yokedermişcesine ağlarla döşeniyor. Sırf bu yüzden yıllardır tatlı su avına gitmiyorum.