dün yine küçükyalı mendirekte istavrit tutmak için yolladık çaparileri tutamadık gerçi ama yanımızda birinin farklı bişe yaptığını gördüm şamandıra büyüklüğünde bişe vardı misinanın ucunda ve o şeyin altındada yarım metre uzunluğunda bir ağ ne için kullanılıyo bu ağ ?
Bu bahsettiğin şey maalesef şiddetle kınadığımız ve kullananlara binlerce lanet ettiğimiz halk arasında paraşüt olarak bilinen tırıvırı denen illet
Yemlik serpme ağı ya da tırıvırı olabilir. Ama tırıvırıyı hemen kıyıya bırakacağını sanmıyorum. Sana fotoğraflarını vereyim hangisi olduğunu sen söyle. Şu şamandıra olayını anlamadım çünkü ben. Böyle bir şey miydi? Yoksa böyle bir şey mi?
Tamam, o tırıvırı. Hakkında bilgi almak için daha önce hazırlamış olduğum sayfayı oku. Tam olarak anlarsın o zaman neden sevmediğimizi ve istemediğimizi. http://www.balikavi.net/dokuman/tiriviri.shtml
teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için adam ben çapariyi atarken bide ağ var dikkat et diyodu keşke ne olduğunu bilseydimde uyarsaydım adamı baktım olmuyo polis kulubesi var sahilde madem yasalarcada serbest dğil... neyse bidaki sefer görürsem şiddetle uyarırım
Yukarıda linkini verdiğim konuyu da mutlaka oku ama. Çünkü o insanları uyarmak için, neden kullanılmaması gerektiğini de anlatman gerekecek. Nedensiz bir uyarıyı anlamayabilirler ama zararlarını anlatırsan, kullanmamaları konusunda ikna edebilirsin. Yine de kaba davranırlarsa, çok da üsteleme. Madem kolluk kuvvetleri var, yasal olmayan av malzemesi kullanıldığını bildirmen yeter. O linkte cezasının da 633 YTL olduğunu görebilirsin.
düşünün, dibe takıldığında belki de 100 oltacının koparttığı misina kadar misina bırakıyor oraya balık yumurtalarını da bozacağını düşünüyorum. kaçak trol profesyonel balıkçılıkta ne derece katilse tırıvırı da amatör balıkçılıkta o derece katildir...