Tarih : 20/04/2009 Yer : Poyrazlar Gölü - Sakarya 20 Nisan 2009 Pazartesi sabahı Jandarma Alay Komutanlığı Koruma Kontrol Timi, Sakarya İl Çevre Orman Koruma Kontrol Timi ve Samader Yönetimi eşliğinde Poyrazlar Gölünde Ağ Toplama Operasyonu Düzenlendi. Yapılan operasyonun sonuçları, 1 Gözaltı, 6000 mt.den fazla ağ, Misina ağın geride bıraktıkları O kuşları o şekilde görünce içimden neler geçtiğini bilemezsiniz. Jandarma Alay Komutanlığı'na ve İl Çevre Koruma Kontrol timine bu başarılı operasyondan dolayı Samader Yönetimi ve Üyeleri olarak çok teşekkür ederiz. 12 - 14 Nisan 2009 tarihlerinde düzenlenen operasyon görüntülerini de ayrıca bu linkten görebilirsiniz. : http://samader.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=9 Operasyondan Görüntüler :
Aglarin goruntusu bile migdemi bulandirdi. Ne diyecegimi bilemiyorum acikcasi, nedir bu hirs anlamis degilim. Ilk defa bir dernegin bu konuya el attigini goruyorum, Samadere tesekkurler ve tebrikler. Diger amator olta balikciligi derneklerine ornek olmasi dilegiyle.
Emniyet güçleri ve samader' deki arkadaşlarımızı tebrik ederim. Bu arada misina ağların, tamamı ile yasaklanacağına dair duyum aldım, umarım bir an önce uygulamaya geçilir.
samaderi tebrik ederim. çok anlamlı bir operasyon. görüntüler içler acısı. keşke bu operasyonlar yurt geneline yayılabilse ve sıklaşabilse.
darısı istanbuldaki göllerin başına ama bizim güvenlik güçlerimiz böyle GEREKSİZ şeylerle pek ugraşmayı sevmiyorlar galiba.
Mehmet abinin paylaştığına ek olarak bu da diğer operasyonun görüntüleri; 12.04.2009-14.04.2009 Ağa ve Ağcıya Hayır Yazan Kemal Ugur KOLÇAK Salı, 14 Nisan 2009 Zaman 12.04.2009 saat 07:30'da derneğin önünde buluşarak 2 tekne ile Mollaköy göletlerine gittik, Jandarma Alay Komutanlığından gelen asker ve komutanımız sayesinde Mollaköy göletlerinde bulunan ağlar bir bir sudan toplandı, yaklaşık 5000 mt. civarında ağ toplandı, ağ atan 2 şahıs göz altına alınarak haklarında yasal işlemler yapılmak üzere karakola götürüldüler. Zaman 14.02.2009 Bu sabah saat 07:30 sularında Mollaköyde idik. Bu seferki operasyona katılan, Başta - İl Jandarma Alay Komutanlığına, - İl Çevre Orman Koruma Kontrol Şube Müdürlüğüne, Yaptıkları katkıdan dolayı çok teşekkür ederim. Yapılan operasyon sonucunda 2500 - 3000 metre arasında ağ toplanmış olup, ağda yakalanan canlı balıklar tekrar suya iade edilmiştir. Pazar günü gerçekleştirilen operasyon ordaki balıkçıların dilindeydi. Herkez teşekkürlerini sundu. Bende arabamda bulunan tebliğ kitapçıklarını orada bulunan arkadaşlara dağıttım. Bu Operasyonun gerçekleşmesinde en büyük katkısı olan Jandarma Alay Komutanımıza, Subay, Astsubay, Erbaş ve Erlerimize, İl Çevre Orman Koruma Kontrol Şube Müdürlüğüne, Samader Yönetimine bu başarılı operasyondan dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum. Ne kadar harika bir olay değil mi??Bizim neden İstanbul'da böyle bir faaliyetimiz olmasın?Yanımızda jandarma ile Sazlıbosna'ya,Çekmece'ye daldığımızı düşünsenize Vakti ve imkanı olan abilerim size sesleniyorum örgütlenelim artık,inanın bu siteden bile yüzlerce destekçimiz çıkar... Samader'i ve Sakarya Jandarma Komutanlığın'ı canı gönülden tebrik ediyorum.
Engin abicim ben zannetmiyorum ki Sakarya'da da bu işler bi telefonla hallediliyor olsun. Bakın adamlar bir günlerini vermişler, balığa çıktığında ağ ile karşılaşmış bir balıkçının açtığı telefon başka bir derneğin tüm üyeleri ile komutanlığa gidip yaptığı şikayet başka olur bence.
Erdem'ciğim mesafeler yollar kolay kat edilmiyor, biz burada dostlar arasında bir turna organizasyonu yaptık, suya girdiğimiz zaman ne yazıkki acı ama gerçek tablo ile karşılaştık, karşılaştığımız manzara Ağlar oldu, bunların hepsini tek tek belgeledik, yarışmamızdan dolayı Alay Komutanımızla görüşmeye gittiğimizde bu resimleri de önüne koyduk, Sakarya olarak bizler çok şanslıyız, neden dersen Doğayı çok seven 2 komutanımız var, biri Jandarma Alay Komutanımız, diğeri ise Koruma Kontrol Tim Komutanımız. Olay sadece komutanlarımızla da bitmiyor. Sakarya'da sesimizi yükseltebildiğimiz kadar yükselttik, Başta Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Çevre Orman Koruma Tim Komutanlığı olarak herkezden tam destek almayı başardık ve yapılan işlerin sonuçları 8 günde 3 ayrı operasyon, 3 göz altı ve 14.000 mt. ağ evet yanlış okumadınız 14 km. ağ ele geçirildi. Sizin nezdinizde bize bu işe destek veren tüm kurum ve kuruluşlara bir daha çok teşekkür ediyorum. Yılmak yok nerde olursanız olun, ağcı tırıvırı gördüğünüz zaman 156 yı aramaktan asla çekinmeyin.
bu operasyonda emegi geçen herkese,özellikle samader üyelerine sonsuz teşekkürler. keşke teşekkür etmekle kalmayıp bizlerde birşeyler yapabilsek içler acısı görüntüler,heleki o kuşlar yazık... çok yazık
Ercan, bu bolge ilgilenildigi ve ustune dusuldugu halde bu goruntulerle karsilasilmis.. dusunsene, istanbul, ankara, izmir vs. gollerin hali ne durumdadir? Resmen copluk gibi, sade balik takilmamis kuslar var, pet siseler var icler acisi gercekten.
mehmet,kızım tesadüfen resimleri gördü,kuşları farketmiş,7 yaşında daha baba kim öldürmüş o kuşları yazık deyilmi dedi. sustum... diyemedim ki,yeryüzünde yaşayan en tehlikeli canlı İNSAN kızım
ilk başta bu cesareti kendinde bulan tüm samader li dostlara daha sonra kolluk kuvvetlerine kocaman teşekkürler tebrikler .... bu davranışların diğer amatör örnek olması dileği ile
Dernekleşip bir güç olmanın yararları işte... Derneğimize, güvenlik güçlerine ve KK görevlilerine sonsuz teşekkürler... Başarılar...
Sevgili erdem bende dernek personeliyim istanbul küçükköyde jandarmayı kaç kez aradıysam santraldeki asker ya şu anda komutanımız yok diyo yada notu aldık ilgilenecez diyo. Şamlar barajının köy tarafıda polis bölgesinde, onları arıyorum kendimi tanıtıyorum adamlar BİRARA bakarız diyolar.Artık ben sıkıldım bütün dernegi toplayacam başkan dahil olmak üzere basındanda destek isteyecem ,nasılsa basının geldigini duyunca poliside jandarmasıda MECBUREN gelir.
Samader ve jandarmanın tüm mensuplarına(subay,astsubay,erbaş ve erlerine)teşekkürlerimi sunuyorum.bence kanuni düzenlemler yapılmalı bu agcılar dinamitçiler orman yakanlar, öyle para cezasıyla kurtulmamalı hapis yatmalı o aglara takılan kuşların balıkların ekolojik sisteme bir katkısı var ya bunları bu şekilde katleden ...... insan kılıgında gezen yaratıkların ülkemize ne katkısı var arkadaşlar dernekleşelim bunların hakkından böyle gelebiliriz.
Bu operasyonlarda emeği geçen herkese teşekkürler. Aynı operasyonların özellikle İstanbul'da ve diğer illerimizde de yapılması dileğiyle...
Arkadaşlar yanan içimize bir avuç buz gibi su serpildi. Emeği geçen herkese milyonlarca kez teşekkürler. Biz burada uzakta olanlar teşekkürlerimizi sadece burada bu forumda yazılı bırakmayalım. Operasyona katılan arkadaşlardan ricam lütfen bizi ilgili Jandarma komutanlığının ve komutanımızın adını telefon numarasını buraya yazsınlar, iki dakikamızı ayırıp bizlerde birer kısa teşekkür telefonu açalım. Sadece o bölgeden değil yurdun kaç değişik noktasından bu olumlu havanın takdir gördüğünü gösterelim..