Sevgili arkadaşlara uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba diyerek herkese hayırlı ve bol avlı hatta trofeli günler diliyorum. Gazeteden okuduğum bir haberi sizlerle paylaşmak istedim.Böyle bir zihniyete ben bayağı bir ... .. sunumda bulundum.Sizlerinde aynı düşüncede olduğunuzu bildiğimden bu haberi paylaşmak istedim, saygılarımla.. _ Çeşme'de yangından sonra dağa dikilen ağaçlara ceza yazıldı! Olayın saçmalığını daha iyi anlayabilmek için birkaç yıl öncesine gideceğiz. 2008 yılının Haziran ayında Çeşmede büyük biryangın felaketi yaşandı. Ildırıda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle Alaçatıya bitişik Reisdere köyüne kadar yayıldı. Sabah saatlerinde başlayan yangında, zeytin, çam, incir ve makiden oluşan yaklaşık 8 hektarlık alan kül oldu. Yangın çevre ilçelerden gelen itfaiye araçlarının yardımı ve helikopter desteğiyle, ertesi günün sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Yangın sırasında o çevrede bulunan yazlık sitelerde oturanlar büyük korku ve üzüntü yaşadılar. Alevler evlere yaklaşınca korku daha da arttı. Görevlilerin uyarısıyla insanlar bulundukları yeri terk etmek zorunda kaldılar. Sabaha karşı evlerine döndüklerinde karşılaştıkları manzara hüzün vericiydi. Yazlık sitelerin yaslandığı dağları süsleyen zeytin, incir ve badem ağaçları yerlerinde yoktu. Bahar aylarında dolaşıp devşirdikleri dağ çileklerinin, kekiklerin, karabaş otlarının yerinde külleri vardı. Yazlıkçılar, sürekli seyrettikleri kapkara manzarayı değiştirmek için söz birliği ederek kolları sıvadılar. Yönetimin de katkısıyla, her birey gücüne göre bu projeye destek verdi. Yangının kül ettiği araziyi iş makineleri yardımıyla temizlettiler. Teraslama yaparak, yanan ağaçların yerine yaklaşık bin kadar zeytin fidanı diktiler. Arazinin temizlenip fidanların dikilmesiyle, yangının bıraktığı kara görüntü tamamen kaybolmuştu. Aradan geçen aylar ve yıllarla birlikte zeytin fidanları büyüdü ve gelişti. Yangının kararttığı dağların görüntüsü giderek renk değiştirdi. Büründüğü zeytin yeşiliyle yeniden canlılık kazandı. Toprak, sarı beyaz papatyalarıyla, al renkli gelincikleriyle sevincini dile getirir olmuştu. Dağların tekrar yeşile, ağaca ve rengarenk çiçeklere kavuşmasıyla herkesin yüzü gülmeye başladı. Ama ne yazık ki bu mutlulukları uzun sürmedi. Geçtiğimiz aylarda yazlıkçılardan birisi, dağları ağaçlandıran siteyi şikayet etti. Şikayet nedeni ise çok komik: Zeytin ağaçları benim manzaramı kapatıyor! Bu vatandaş elinde dilekçeyle önce Alaçatı Belediyesine gitmiş. Dilekçeyi okuyan görevliler bu saçmalığa gülüp geçince söylene söylene Çeşme Kaymakamlığına yollanmış. Milli Emlak Müdürlüğü'nün kapısını çalmış. Milli Emlak müdürlüğündeki memurlar dilekçeyi alarak işleme koymuşlar. Bir süre sonra da çevresindeki dağları ağaçlandıran siteye giderek suçluları(!) bulmuşlar. Yapılan tartışmaların ardından para cezası kesmişler. İlk etapta dört yüz lira ceza ödenmiş. Giderlerken de, Daha bitmedi, cezanın devamı gelecek. Dikilen ağaçları sökmezseniz, hakkınızda işlem yapacağız, demişler. Nasıl? Masal gibi değil mi? Ne yazık ki masal değil, bütün bunlar gerçek ve bize özgü not:04.03.2012 tarihli milliyet gazetesi haberi
ne isterler bu ülkeden anlamam! bu ülkenin taşından toprağından ağacından suyundan balığından hayvanından ne isterler! tema ve daha nice örgütler ağaçlandırma yapmak için çaba sarfeder, burada halk kendi bir şeyler yapıyor kurulan cümleye bakın "daha bitmedi, cezanın devamı gelecek." yazıktır ya bırakın artık şu güzelim ülkemin yakasını kötü gidişata engel olunmadığı gibi engel olmaya çalışanlara engel olunuyor. nasıl bir zihniyettir! zeytin ağaçları manzaramı kapatır nasıl bir bahanedir ya! ben bu cümleyi kuran insanın akıl sağlığından şüphe ederim! o dilekçeyi işleme koyan adamında akıl sağlığı en az dilekçeyi yazanınki kadar bozuk anlaşılan!
İnsan ağlasın mı, gülsün mü bilemiyor. Orası yanmadan önce bu vatandaşın evinin manzarası kapalı değil miymiş ağaçlardan? Sevinmiş demek ki o zamanlar yangın çıktı diye. Yahu, ağaçlık bir alandan güzel manzara mı olur zaten? Sabahları mis gibi ağaçlığa pencereni açıp, o tazeliği içine çekmek kadar güzeli var mı? Bana kalırsa bu güzelliği kimse reddedemez. Bu durumda, bunun altında başka bir şey var diye düşünüyorum. Arazi ile ilgili olarak, başta şikayetçi kişi olmak üzere, birilerinin çıkarları zedelenmiş anlaşılan. Allah onları ruhlarından ya da sıfatlarından kurtarsın inşallah.
Yurdum insaninda olay söyle gelisir... Site sakinleri zeytini toplar, komsu site pay ister, verilmez ise sikayet eder... Düz mantik manzara da konu mankeni
Aynı ekip para toplayıp adamın evinin üzerine kat çıkıp, hatta teras yapmalılar. Ne bu yaaa, adamın bi manzarası var kapatılır mı hiç. Tabii ki zeytinyağından da pay verilmelidir söylediğiniz gibi.