Selam arkadaşlar, Geçen seneki av maceramızdan bir resmi paylaşmak istedim. Avlak ağaçlı köyünün altındaki kireç ocaklarının içindeki gölet. İçeri gİrmek hemen hemen imkansız gibi. Özel bir yer olduğu için rica minnet içeri girilebiliyor. Aslında mükemmel bir avlak ama bir ağcı gölette uzun zamandır avlanan bazı abilerimizden aldığım bilgiye göre sezon başlamadan bir süre önce içeriye girip göletteki iri balıkları topluyormuş. Aynalı sazanlar neredeyse göletten taşacak. Ama dediğim gibi adam irileri topluyor ondan kaçmayı başarabilenlerse çok nadiren oltaya vuruyor. Abilerimin dediğine göre 4-5 sene önce 15 kilonun üzerinde sazanları çekebiliyorlarmış. Ama şu an imkansız gibi. Ayrıca gölete kamyonlarla hafriyat boşaltılmakta. Yani muhtemelen gölet bu sene tamamen yok olabilir. Biz cuma gecesi gidip pazar akşamı döndük. Amaç iri bir balık tutmaktı ama nasip olmadı. Çıkan balıkların hepsi arkadaşımın sol elinde tuttuğu kadardı( 32-37 cm aralığında). Sağ elinde tuttuğuda pazar akşamı oltaları toplamadan yarım saat önce vurdu. 2 gün boyunca yaklaşık 60 kadar balık aldık sadece 6 tanesini orada tava yaptık ve yedik. Geri kalanları incitmeden geri saldık. İlginçtirki gelen balıkların hiçbiri limit altı değildi. Bu arada incitmeden diyorum çünkü açtığım bir konudada belirttiğim gibi sadece tek iğneli takımla avlanıyorum. Yani tutulan balık yaylı ve çok iğneli takımların aksine hemen hemen hiç zarar görmüyor. Son olarak bu iki balığı bizimle gelemeyen diğer iki arkadaşımıza ( bizim 4 kişilik bir grubumuz var hep birlikte gideriz balığa) akılları kalmasın, biyerleri de şişmesin diye götürdük. Şanslıymışlar çünkü büyük gelmeseydi iki balıkta aynı boyda olacaktı. Fakat büyük balık gelince diğer balığı suya iade ettik. Bu arada gölette sadece mısır ve kendi hazırladığımız boili iş yapıyor. Solucan hiçbir şekilde iş yapmıyor. Busene sezon açılınca gitmeyi düşünüyoruz, inşallah kamyonlar göleti doldurmamıştırda geçen sene saldığımız balıklar bize kilo üstü olarak geri döner. Tabi birde o ağcıdan kurtulabilenler. Sezon açıldığında bu avlağa giden arkadaşlarımız olursa lütfen limit altı olan balıkları geri salsınlar. İşte resim; Resimdeki arkadaşım grubumuzdan Çetin. PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER... SAĞLICAKLA, EYVALLAH...
bahsi gecen yer de çok defa avlandım 2006 altı sezonunda en ufak benım yakaladıgım 3-3,5 kg arasında ıdı ama ne yazıkkı gecen sezon 2007 ağcılar harabeye cevırmıs ve limit altında balık tutan o kadar cokkı orada şayet tekrar bu sene gıtmek ıstersen bekcilerden ızın almana gerek yok sana guzel bır yol tarıf ederım bu sekılde bekcı sıkıntısıda çekmezsınız...
Sağolasın dostum; Sanırım anlatacağın yolu biliyorum. Son gidişimizde bekçinin azizliğine uğradığımızdan sora sora öğrenmek zoruda kaldık. İnanın bulana kadar göbeğimiz çatladı, çünkü gece 22.00'de şansımıza yolu bilen bi arkadaşa denk geldikte arkadan girebildik. Ama bekçiye o kadar sinir olmuştuk ki o gece gölete ya girecek ya girecektik. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim. Umarım dediğim gibi kamyonlar doldurmamıştır. Çünkü çok yazık olacak. PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER... SAĞLICAKLA, EYVALLAH
Ben orada ki göle gııtıgımde hafta sonları golun etrafında kımseler yoktu çok sakın ve ıssız dı ama gecen sezon gıttıgımde ıse olta atacak yer bulmak zor oldu olakı tekrardan gıder ısen sezon acıldıgında resımde arkadasının arkasındakı sarı yamacın toprak doldurulan kısma doğru bı bakımada o yamacı orta kısmında avlanmanı tavsıye ederım cunku en guzel avı hep orada aldım ben gölun her tarafından olta attım ama cok ıyı sonuc vermedı bır tek golun ıcındekı ufak adacıga cıkıp denemedım kısmet olursa onuda bu sene denemeyı dusunuyorum.. sayet göl dolarsa belkı bu sene değil ama onumuzdekı seneler golun akarını gördunmu bılmıyorum ama o akardan asagı ıllakı balık gıdecektır yada yada gıtmıstır asagıdakı sahıle kadar uzanıyor ama denıze varmıyor ılerkı seneler ağcılar dadanmassa orası da guzel avlak verecektır dıye umuyorum.. çok gezdım oraları arkadasım çokkk tekrardan kolay gelsın...