Agaşonla İlgili

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Yunus Akkan tarafından paylaşıldı.

1. Yunus Akkan

Yunus Akkan Yunus Hazar Akkan

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    Sarıkafa Kefal 1,5 kg.
    Arkadaşlar sormak istediğim agaşon için illa bir agırlık kemeri lazımmı?
    Mesela bizim yazlık Karaburun mevkiinde oradaki koy'un önünde burun var ve buyuk kayalar mevcut derinlik 6-7 metre civarı görüş mesafesi açık ve çok fazla dalga vurmaz ayrıca kefal ve levrek sürüleri bazen geçiş yapar yani bir kayanın arkasına pusup ses çıkarma vs. taktiklerle avlanabilirmiyim?:confused:

2. dalış elbisesi ile ağırlıksız dalmak imkansızdır..hele hele 6-7 metreye

3. Yunus Akkan

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    Sarıkafa Kefal 1,5 kg.
    Erdal abi bn elbisesiz dalıyorum zıpkın bıçak palet gozluk şnorkel o kadar bnm sordugum o bölgede yüzeyden agaşon yaparak avlanabilirmiyim?balık gorursem dalıp avlayabilirmiyim fln???:confused:

4. Öncelikle Agoşonun dalarak dipte bir yere gizlenip balığı çağırarark yada bekleyerek bir av yöntemi olduğunu belirteyim..Yüzeyden yüzerek gördüğünüz balığa yaklaşmak çok zor olur..;)

5. canalpakin

canalpakin

nitekim dipte hareketsiz notr kalmak icin agirlik sart

6. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    Merhaba Yunus abi.Bende yazın Fethiye'de zıpkınla dalma olanağı buluyorum artık alıştım ve bir çok taktik öğrendim.Dediğin merayı ve istediğin şeyi tam olarak anladım.Sana taktiğim dalış elbisen ve ağırlığın yoksa dalış elbisesi olarak üstüne koyu uzun kollu bir elbise giyip dalabilirsin.Ağırlık içinde dibe doğru yüzdüğünde sağlam büyük bir kaya bulucaksın o kayaya sıkıca tutunucaksın ayaklarınıda kayanın altına sokacaksınki yukarı doğru çıkmasın :) sonra sessizce bekleyip agaşon yapacaksın balık kendini gösterincede heyecanlanmadan atıcaksın :) Sevgiler..

7. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Kardeşim 1-Adaşımsın seni sevdim:)
    2-Söylediğin şey çok tehlikeli:kayanın altına sıkışabilir orada boğulup kendi canını boşvermişse bile etraftakilerin canını sıkabilir..Kaya altında birçok deniz canlısı yaşar bunların bir kısmı zehirlidir hatta alerjiktir..Deneyim konuşuyor 1 ay boyunca sağ kolum kabarık gezdim...
    3-Kayaya tutunma hem ekstra efor sarfettirip dalgıcı yorucak hemde gereksiz konsantrasyon kaybına sebep olacaktır...Benim önerilerimse;
    1-Eğer meranın yakınlarında dediğin yerden daha sığ bir bölge varsa levrekler daha çok oraya gidecektir..
    2-Kefal sürüleri için iyi saklanma şart değildir ama yinede bir kayanın arkasından şansın daha fazla olabilir...Sabaha karşı ve akşamüstü iri kefal bulabilirsin
    3-Levrekleri öğlene kadar 6-7 metre suyun dibinde aterna avlarken bulabilirsin.
    4-Orada bulamazsan mutlaka sığ kısma giderler.sessizlik çok önemlidir nefes alışverişini bile çok sessiz bi şekilde yapıp paleti kalçadan vurmalısın.Böylece paletler suyun üstüne çıkıp lüzumsuz gürültü yapmayacaktır..,
    5-Ve en güzeli..Büyük ihtimalle suya girdiğinde burada yazılan çoğu şeyin bi işe yaramadığını göreceksin..Ondan sonra kendi yöntemlerini zamanla kazanacaksın..Hangi balığın hangi saatte nerede olacağını bilir hale geleceksin...Aceleye gerek yok...Rastgele

8. Yunus Akkan

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    Sarıkafa Kefal 1,5 kg.
    Dediklerin çok dogru anıl adaşım olmamana rağmen verdiğin değerli bilgiler ve insanlara örnek oluşunu çok sevdim:) En çok ta 5. maddeyi sevdim ;) Babamı kandırıp paraya kıydım ve dalış kıyafetiyle agırlık kemeri almaya razı ettim:D Herkese teşekkürler hayırlı dalışlar inşallah:)

9. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    ama ben bunu unutmuştum :( 2. maddeyi unutmuştum ben :( uyarın için saol anıl abi