Agaşonu hala beceremiyorum

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında BALIKÇI_ÇAĞDAŞ tarafından paylaşıldı.

1. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

Burada işe yaramıyor mu acaba bilmem 1 kere balık vurunca merak sardım bu işe. Nefesi tutamıyorum dipte. Millet 3 dk tutuyormuş ben 30 saniyeye razıyım. Dipte 2 tane halat var biri 30 cm'lik biri kanca gibi altından elimizi soktuğumuzda tutuyoruz. Dalıp bekliyorum. Taş attım oraya taşla zıpkının şişe vuruyorum. Kırtlaktan ses baloncuk kum kaldırma ters takla yok olmuyor gelmiyor balık.

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Çağdaş, ustalık zaman ve sabır ister, tabi birde amatörlük ruhu;)

Umarım en kısa zamanda sende bunlara sahip olursun, ki bu sayfaları biraz karıştırırsan oldukça tecrübe kazanırsın:thumb:
    Böylece herkesin takdir ve tebrik edeceği güzel raporlarda koyarsın inşallah...

3. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Bende deneyeyim bunu nasıl yapılıyor acaba açıkça anlatılan bir konu var mı ?

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çağdaş, anladığım kadarıyla hep aynı yere gidip sadece agaşon yapıyorsun. Ama bir defa kefal sürüsüne denk geldin, başka da gelen giden yok.

Agaşon etkili bir tekniktir, ama hem nefesini daha uzun süreler tutabilmen lazım, ki bu da antremanla olur, hem de pusuyu kurduğun yer çok önemlidir, doğru yerde bekliyor olman lazım.

Balığın senin çağrını farkedip gelmesi bile bir dakika kadar sürebilir bazen, sen bu sırada dayanamayıp çıkıyorsun ve uzaktan gelmekte olan balık varsa bile seni farkedip büyük bir canlı olduğunu algılayıp dönüyordur. Öncelikle sık antreman yaparak nefesini geliştirmen lazım.

Ayrıca belki o çevrede öyle agaşona gelecek balık da yoktur. Sanırım tarif ettiğin yer kumluğa atılmış bir tonoz. Agaşon en çok kayalık yerlerde, tercihen de senin tüm vücudunu gizleyebilecek kadar iri bir kayanın yanında yapılır. Çağrıyı duyan ama etrafta hiçbirşey göremeyen balık sesin kaynağını merak edip aramaya gelir, o seni farketmeden senin atış menziline girmeli ve sana atış şansı vermelidir. Yani öncelikle buna uygun bir mera bulman gerekir.

Ben 16-18 yaşlarımda nefesimi 2:48'e kadar geliştirmiştim. Tabii uzun antremanlarla, yüzlerce dalışla olmuştu bu. O zaman agaşon yapar haldeydim, fakat artık 1 dakikanın üzerini zor görüyorum ve nadiren yaptığım dalışlarımda agaşonu bıraktım, baskın ve taşaltı teknikleriyle avlanıyorum. Bol bol geziyorum yani.

Sana tavsiyem bir yandan antremanla nefesini geliştir, bir yandan da gezerek uygun meralar ara, gördüğün balıklara mümkün olduğunca farkettirmeden baskın yap, o şekilde avlan. Bu yöntemle 20 saniyelerde de balık avlayabilirsin, hem de antreman olur, zamanla geliştirirsin.

Ama herşeyden önemlisi, sana dün başka bir konuda yazdıklarımı asla aklından çıkarma. Güvenlik her zaman ilk kuraldır. Orada da dediğim gibi, bu işte usta birinin yanında bir süre ders alman senin için en sağlıklısı olur.
    Hem tekniklerini geliştirir, hem de gerekli güvenlik önlemlerini öğrenirsin.

Sağlıklı dalışlar dilerim.

5. BALIKÇI_ÇAĞDAŞ

BALIKÇI_ÇAĞDAŞ Çağdaş

Teşekkürler aykut abi.