Ağır kurşun deli akıntı için makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında feyizu tarafından paylaşıldı.

1. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Sevgili dostlar;

Sahip olduğum Okuma Avenger 65A ile 5 yıllık mutlu bir beraberliğimiz var..gelgelelim son bir haftadır dere gibi akan suda 150-170 gr kurşunla rapala çekerken sol omzuma inme indi desem yeridir..etrafta yağ gibi makina saran dostlara da imrendim doğrusu..Şimdi siz dostlarımdan bana kolumu az yoracak,kesemi çok zorlamayacak 50-80 TL aralığında ve sadece yukarıda anlattığım extrem şartlarda kullanılmak üzere (Zira Okuma'dan her türlü son derece memnunum ve vazgeçmek gibi bir niyetim yok,65 TL ye almıştım Allah için her kuruşuna değdi) bir makina tavsiyesi rica edeceğim..gidip malzemecinin tavsiyelerini alarak meşgul etmektense siz dostların tecrübeleri çok kıymetli benim için.
    İlgilenip yanıt verecek dostlara peşinen teşekkürler.
    Herkese rastgele.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sen genede okuma'dan vazgeçme.

Sana ilaç olacak makine var, ama o paraya zor. Hani iki misline, üç misline olsa neyse de, 5-6 kat para vermen gerekiyor en az, sana o sıkıntıları yaşatmayacak makine için.

3. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Entoh :rolleyes:

4. amatörüz

amatörüz mustafa

keseni biraz zorla ryobi ecusima 8000vi al .. =)=) rahat et

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Avenger'dan daha iyi netice vermez ki!

Avenger, atışta, ip misinada kötü olmada vs. bir takım eksileri olsada, yabana atılacak bir alet değil.

6. amatörüz

amatörüz mustafa

usta sizlersiniz ben sadece görüşlerimi sürdüm =)=)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    konuyu merakla takip ediyorum, 50-80tl araliginda öyle bir makina varsa ögrenmek isterim :)

8. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Bence elindeki makinenin kıymetini bil...

9. onur72

onur72 Onur

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    avenger av 65a
    Benim anlamadığım elindeki makina piyasada yanlışım varsa kusura bakmayın 90 - 100TL civarında bir makina.50 - 80 tl arasında daha iyi bir makina tavsiyesi istemişsin sanırım.Fakat piyasa da öyle bir makina ben hiç görmedim en azından şu an elindeki makinanın kalitesinde hiç görmedim.5yıl boyunca makina seni götürmüş daha ne olsun.(şahsım adına 5 yıl iyi bile dayanmış ) ama yinede ben yağ gibi makina istiyorum diyorsan en az 150 200 gözden çıkarman gerekiyor.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    150 - 200'e avenger'dan iyisini gene alamazsın.

11. onur72

onur72 Onur

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    avenger av 65a
    Zaten iyimser bir şekilde en az yazdım :)

12. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    senin gibi son 1 haftadır bende arayış içerisindeyim...yoğun araştırmalar neticesinde, özellikle boğaz için 2 makinada karar kıldım..(daha iyileride var daiwa, dam gibi) ama okumanın raw 2 serisi 65 lik kafa , yine okumanın salina 2 salt water 10000 modeli çok öne çıktı..2 side jig makinası ve drag ları çok güçlü..eğer paraya kıya bilirsen ( ikiside 300 tl civarında) bunlarda n al derim ;) ..

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyide boğazda drag lazım olmuyor genelde.

Bunlar kötü makina değil ama, bahse konu soruna çare değil. Yükte yormayacak makine en azından Daiwa Emblem Pro, Entoh filan olacaktır. Bunlar da 500 TL'den başlıyor Türkiye'de, dahası yok satılıyor. Yain bulamıyorsun. Bu durumda el mahkum daha üst, daha pahalı olanlara bakman gerekiyor.

Bu makineler, garip şekilde, yüke bindikçe daha hafif gelir, kolaylaşır sarmak. 30kg'luk balığı çekerken, istavrit çektiğiniz gibi zorlar en fazla. Zaten istavridi filan makineden, kol yükünden anlamanız çok olası değil.

14. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    bu makinalarda yükte yormuyor ki :) maksat zaten yükü azaltmak, rahat sarmak..
    dediğiniz gibi 500 den başlayacak fiyatlarıda vermek zor..
    okumanın power liner serileri veya spronun long cast serileride yemiyor malesef ...
    en uygun olarakta bunlar öne çıkıyor..

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Penn SurfBlaster 8000 şu anda Kısık'ta 260 TL, almayı düşünenler fırsatı kaçırmasın..

16. Since1453

Since1453 NoYaN

dedigin fiyata elindeki makıneyi kullanman daha mantıklı limitini baya yukseltmen gerekecek

17. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Sevgili dostlar verdiğiniz yanıtlar için hepinize teşekkür ederim..yanıtlarınızda belirttiğiniz gibi ben Okuma'dan çok memnunum ve de gözüm gibi de bakıyorum..her yıl 1-2 kez dağıtır yağlar bakımını yaparım bu yüzden de bu güne değin sadece bir kol bir kaç kez de telin bilyasını değiştirmekten öte parça ihtiyacı olmadı(onları da sağolsunlar Cengiz'deki dostlar ücretsiz karşıladı,bu da Okuma'nın artılarından birisi bana göre)..Yanıtlarda zikredilen makinalar için gerçekten o rakamlara çıkma lüksüm yok ve aradığım fiyat aralığında iş yapacak bir makina bulamazsam da mevcut ile yatineceğim..benim siz dostlara danışmamın esas nedeni şu: bazı dostlar tartışma konularında ucuz ama kesinlikle pahalı benzerlerini aratmayacak makinalar olduğundan bahsediyor ya işte o tür bir makinanın kullanıcısı tarafından bir tavsiye alabileceğimi umuyorum(Roy dostumuzun bahsettiği 27,5 TL lik üzerine misinası da sarılı makine gibi) Ben bu tür kuvvetli bir makina bulursam onu hiç üzmeden sadece sert koşullarda rapala için kullanmayı düşünüyorum,eğer kullanırken kırılıp yamulmazsa da bende kolay kolay ölmez yıllarca kullanıp üretene de tavsiye edene de dua eder dururum(Tıpkı mevcut Okuma'ma sahip olmama vesile olan dostuma dua ettiğim gibi)..sevgiler saygılar,hepinize rast gelsin.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Feyiz abi, bir makinanın bozulmadan, kırılmadan, dağılmadna hizmet vermesi başka bir şey.

Makinenin hizmet verirken kullanıcısına konfor sağlaması başka bir şey.

Basitçe Emblem Pro'ya bakalım. Hızlı sarar, döndür baba döndürelim olmaz, az yorar. Kol boyu vs. iyi ayarlıdır, hassas işçiliktir, yüke binince kasmaz, çok rahat sarılır. Böylece kolu yormaz. Misinanın makaranın altına kaçmasını engelleyen acayip bir mekanizması vardır. Atışta rotoru doğru pozisyona otomatik getiren bir düzenek bulunur.

Bunlar, makinenin kullanımını kat kat konforlu yapar. Kolun ağrımaz akşam dönerken, ama koca kamışı dikmekten bel ağrısı yapabilir, o başka.

Bunların hiç biri olmasada, bir makine yıllarca bozulmadan çalışıyor olabilir. Bu başka bir mesele. Sağlamlık ile bu konfor birarada olamayabilir, Shimano'larda bilhassa bu duruma çok raslanır.

Sen olayın konfor tarafını arıyorsun. Bu tür makineler maalesef pahalı ve az bulunuyor. Mesele burada.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Feyiz abi, ben bu bahsettigim makineyi alali 10 sene oluyor. zamaninda sazan avina vs.. giderim diyerekten kamis ile birlikte 3 takim almistim. birini sürekli kullandim, ikinci takimi genelde yemli avlarda kullandim, 3cü takimi da kuzenim kullaniyor. yogun med-cezir akintilarinda da kullandim. fiyati ucuz diye çok yüklendim, kirilirsa da kirilsin diyerek hor kullandim, hiç bakim yapmadim. ha tabiki kolu zorlaniyordu agir kursunla akintiya dalinca. yoruyordu uzun kullanimda, bir langir lungurluk hissettiriyor, artik aldigim dönemdeki gibi dengeli oldugunu da söyleyemem ama yari yolda birakmadi, kirilmadi, dagilmadi. en önemlisi hala is görür durumda ve üzerindeki orjinal sarilmis 0.40 misina ile durmaktalar. genelde hep uskumru avina gittim, epeyi bir agirlik çektiler. parasini helal ettirdi. simdi tatlisu agirlikli avlanmaya baslayinca kaloma ayari hassasiyeti kifayetsiz gelmeye basladi. bir avenger tabiki etmez fakat bu konuya bakip hesapli yollu, en azindan elinde tek parça kalacak makina arayanlar için link atiyorum. fiyati 35liraya çikmis bu arada :D

http://www.balikmarketim.com/?urun-5644-OKUMA-RAZOR-65-OLTA-MAKiNESi.html

20. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Okuma RAW2,Daiwa Opus Bull 5500,Daiwa Accuadepth Çıkrık,Okuma Avenger 65.
    Merhaba ben izmir cesmeden avlaniyorum gecen ay raw2 ile salina 2 arasinda kaldim.sonunda raw 2 80 lik aldim derin su icin Kullaniyorum.tank gibi bir makina tavsiye ederim.