Avcının olduğu yerde abartının olmaması eşyanın tabiatına aykırı bir şey olur.Avcı-balıkçı lokallerinde çanlar konur,kim abartıda kantarın topuzunu kaçırırsa,dinleyicilerden biri çanı sallayıp dikkatleri masaya toplayıp,neşeli anlar yaşanmasını sağlar.Kimi az kimi çok,avcı olup atmayan yok gibidir,bu da işin tuzu biberidir. Balıkçılık forumlarında da durum farksız.Eskiden foto çeken telefonların,dijital kameraların olmadığı devirlerden gelen abartı alışkanlığı,fotoğraflı raporlarda bile devam ediyor. İki karışlık sazan fotosu başlık ... BARAJI 5 KG LIK SAZAN AVIM, 25 cm ispendek başlık 2 KG LIK LEVREĞİMLE MÜCADELEM,işin çivisi yayın da iyice çıkıyor 5-6 kiloluk 100 cm civarı balıklar 20 KİLOLUK YAYIN AVI puntolarıyla raporlanıyor.İkinci sırayı sazan avcılarımız kimseye kaptırmıyor. Forumlarda bazı raporlardaki ölçü ve ağırlıklara yapılan itirazlarda,''evet,abartmışım biraz'' diyeni de görmedim şimdiye kadar. Bu günlerde birçok abartılı ölçü ve ağırlıkta rapor sunduğunu düşündüğüm dostların günahını aldığımı düşünmeye başladım.O kadar yüzüne vuruluyor,yine ısrarcı oluyorlar.Belkide haklı adamlar,tarttım diyor ,o kilo doğru diyor,kızıyor,agresif oluyor. Malum deniz ve iç sularımız sanayi,tarımsal ve evsel atıklarla gün be gün kirletilmekte. Bu durum avladığımız balıklarda özellikle AĞIR METALLERİN varlığıyla çarpıcı hale gelmekte.Acaba günahını aldığımız arkadaşların tuttuğu balıklar aşırı ağır metal birikimi yapıp normalin bir iki katı ağırlıklara ulaşıyor olamazlarmı,Abartıyla suçlanan bu kardeşlerimiz çevre kirliliği ,ağırmetal mağduru olabilirlermi 40 cm bir kilo anca gelecek sazanı 4.5 kilo diye sunan kardeşlerimizi bu yönden değerlendirelim,haklarını iade edelim
Katılıyorum Fatih abi, ağır metal genellikle denizlerde dip balıklarda mevcut olur, tatlısularda pek olmaz ama sazanlardaki ağırlıkları görünce bende şüpheye düştüm
Diplerde takılı kalan kurşunları vitamin niyetine mideye indirenleride unutmamak gerekir ) dolayısı ile kütle yoğunluğu kaçınılmaz oluyor Fatih abi
Hepiniz abimsiniz hatta babam yaşındasınız saygım sonsuz banada söz varsa 2 kelime birşey yazmak istiyorum. Öncelikle sıhhatleriniz iyidir inşallah.. Ben en iyi balık yerine 6 kilo yazdım çünkü o göletten çıkarttığımda daha 17 yaşındaydım ve yanımda tecrübeli birisi vardı bidahada denk gelmedi. İnanmıyacaksanız belki ama o gün kalbim çıkcak gibiydi.. Neyse benden küçük kardeşlerim 6 kilomu oda ne ya ben geçen denizden 5 kiloluk levrek çektim ben şu göletten/barajdan 26 kiloluk sazan çektim diye dalga misali konuştular ve hiç birşey diyemedim. Balık tutmaya gidiyorum fırsat olursa ama bu rapor işini yapmıyorum çünkü dalga geçilmesinden korkuyorum benim tuttuğum balık 800-1500 gram değişiyor zaten 3 ve en fazla 6 balık anca tutuyorum bunu ben burda söylersem inanın bu niye rapor açtıki diye gülerler. Bu rapor işi dediğiniz gibi iyice aldı başını gidiyor ben o yüzden rapor falan açmıyorum böyle daha iyi sadece bilgi alıyorum yeri gelincede kendimce yardımcı olmaya çalışıyorum o kadar Saygılarımla.. İyi geceler.. İyi forumlar
Akif kardeşim, rapor yazma konusundaki düşüncelerine katılmıyorum. Sen avın hikayesini yaz, fotoları koy, kilo yazmana gerek yok kiidk Zaten yanına metreyi koydun mu, balığın boyutları ortaya çıkar, ayrıca burda büyük balık yarışmasıda yapmıyoruz. En kısa zamanda raporlarını okumak istiyoruz, sevgilerimle
Fatih ağabey şu senin 7 adet eşkinayı fishbase boy/ağırlık değerlerine göre hesapladım 6,4 kg geldi. Boyu ortalama 28 cm. olarak aldım.
Demekki,raporumu'' kiloluk eşkinalarımla kavuşmamın heyecanlı macerası'' şeklinde yazsam ''atma din kardeşiyiz'' salvolarına karşı fishbase beni kurtaracakmış Balıkların tamamı gelse gelse 2,5 kilo (gelmez bile) dur.Bu fishbase istatistiklerini hazırlayanların sizin meşhur PALAVRACI Erzurumlu TEYO nun akrabaları olma ihtimali olabilir ya da AĞIR METALLİ hihi balıklara göre hazırlanmış
araçların geçtiği, ateş yakılan yerler , fabrika vb alanların bulunduğu yerlerde mutlaka doğaya ağır metal salınımı olur. tatlı tuzlu farketmez insanlarda dahil olmak üzere tüm canlıların sağlığını etkilemektedir. ve vücutta birikip kanser riskini arttırmaktadır. sevgilerle
Akif kardeşim..öncelikle çok güzel bir yarama tuz bastığını söylemek isterim...Eli boş dönende var...çantasındaki sahteleri suya bırakıp gelende.. misal 45 cm altı turna yasak benimde kendime sözüm var 50 cm üstü turna alamıyorum o sebepten boş dönüyorum..800 gramı neden küçümsüyosunki.Orada önemli olan senin geçirdiğin keyifli zaman ve bizimle paylaşma arzun Ama sen İsa abime kulak ver raporunu yaz, bilgileri, kullandıklarını, tarzını paylaş. Paylaş ki bir gün biriside o rapordan bilgilenebilsin ((aynı şeyler benim içinde geçerli)) : Sağlıckala..
Avcılığın, ATICILIK olduğunu herkes bilir ha bir kilo ha 5 kilo ne olacak ki sonuç olarak avcımısın, ATICISIN
Pekala bundan sonraki avlarımı yazacağım İnşallah Çalköy göletine gitme gibi planım var o zaman paylaşıcam
Fishbase yine kurtarıyor seni abi, şöyle: Önceki hesapta kullandığım değerler Median Recort değerleriydi. Bir de Türkiye için küçük nüanslarla 2 ayrı değer daha var. Bunlara göre de senin 7 balık 1,8 kg. anca oluyor. 2,5 kg. şöyle dursun 2kg. de gelmedi bu hesaba göre. Derler ki; Teyo Pehlüvan kendisinin ciddiyetle dinlenilmediğini veya tiye alındığını hissederse/görürse, boynunu kessen bir daha konuşmazmış.
Gözüm,zaten ben 2,5 kilo deyince bile içimde teyo üstadı hissettim,parantezde gelmez bile diyerek sıyırmaya çalıştım bu kisveden Atacaksak dağı göğü inletmemiz lazım bu yaştan sonra,değilmi üstadım
Konuyu güncelliyorum. At martiniyi de bre recep,dağlar inlesinhihi dedirtecek raporlar gelmez oldu. arıtmalar işe yarıyor galiba
Buna kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum nedeni ise şu resimlerle daha iyi açıklanacaktır... Kilo :30KG Boyu: 118 cm Kilo:26.5 kg. Boyu: 123 cm Yani buradan bakarsak boy uzunluk açısından uzun olan balığın daha ağır gelmesi gerekiyor. DİP NOT: RESİMLER VOLKAN CANSEVER E AİTTİR. CARPTR.COM SİTESİNDEN ALINMIŞTIR. Sadece örnek ve de insanların tescilli türkiye rekorlarını görmesi amaçlıdır. Ayrıca balıklar geri suya iade edilmiştir. Onların da videoları mevcuttur çeşitli mecralarda isteyen arkadaşlara linkleri verilir.
Fehmi 1; 49 yaşında, boy:1.65 cm. Kilo: 100 kg. Fehmi 2; 39 yaşında, boy: 180 cm. Kilo: 65 kg. Durum biraz bizim işyerindeki Fehmi'ler gibi olmuş: