Ağır sahteler

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında gawanichi tarafından paylaşıldı.

1. gawanichi

gawanichi Öner

Favori Kamış:
    lineaeffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa EMP6000A, Okuma AV-55B
    En İyi Avı:
    38cm karagöz
    Arkadaşlar selam,

Bildiğiniz gibi piyasada 80gr-100gr gibi ağır sahteler var. Bu sahteleri boğazda lüfer için (kıyıdan at-çek) kullanan var mı? Kullanılır mı? Sahte ağır olduğu için ekstra kurşun kullanmaya gerek kalmıyor. Kullanan yada fikri olan var mı? Tabi nasıl bir aksiyon verir bilemiyorum ama aksiyon çok mu önemli?

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bi ara kurşunsuz olarak ağır kaşık kullanmayı ben de düşündüm ama aksiyonunun nasıl olacağından emin olamadım, kullanma fırsatım da olmadı ama hala aklımda.. tabi 80-100 gr boğaz için ne kadar yeterli olur bilemiyorum..

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Benimde hep aklıma geliyordu boğaz avcıları 3.60lık spin kamışlarla 60-70 gramlık kaşıkları neden kullanmaz diye. Çok zevkli olmazmı:)? Tabi dibi bulmak gerekiyorsa orasını bilemem.

4. gawanichi

gawanichi Öner

Favori Kamış:
    lineaeffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa EMP6000A, Okuma AV-55B
    En İyi Avı:
    38cm karagöz
    130-150 gramlık sahteler de var

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu disipline yatay jigging deniyor. Kıyıdan her çeşit balığı yakalamak mümkün. Boğaz'da çok tercih edilen bir sistem değil ancak özellikle gece 50 gram kurşunla yapılan su üstü sarıkanat avları yerine doğrudan bu sahtelerle yapılacak avlarda sonuç alınabileceğini düşünüyorum. Gündüzleri mevsiminde yüzeye yakın yerden palamut almak da olası. Gündüzleri dişli almak ise pek mümkün gözükmüyor, bu ağırlıkları Boğaz meralarında dibe indirebilmek mümkün değildir.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    senin gibi isi bilen avcilarin bu modern teknikleri denemesi lazim Aret. büyük babadan kalan yöntemler balik almiyor mu, tabi ki aliyor fakat modern balikciliga da ayak uydurmak gerek. mishal 20 sene evvel bogazda rapalayi taniyan yokken bugun tanimayan yok. o dönemler siyirtma çok bol kullanilirken bugun kullanan pek yok.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Haklısın da bu aslında 20 sene önce kullanılan yöntem :) Tek fark eskiden seğirtme zokası adı altında cıvalanmış kurşunlar kullanılıyordu, şimdi jiggler kullanılıyor. Kurşun arkası atılan rapala bu sistemin çok daha gelişmiş olanı.

Yalnız bizim Ceyhun geçenlerde söylüyordu. Av zevki tatmak için palamutu spinle avlamanın yollarını arıyor. O yüzden de 40-60 atarlı bir spinle jigi atıp mevsiminde palamut yakalamaya çalışacak. Gerçekten bu şekilde yakalanabilecek palamutlar surf kamışla yakalanana benzemez, Boğaz akıntısında müthiş bir av olur. Deneyeceğiz tabii böyle şeyleri, yeter ki balık olsun :)

8. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Nikelajlı (ağır kaşık)larla tekneden balık tuttum. Ben ağır sahte demiyoprum da kaşık diyorum nedense.:)

Bir eşkenar dörtgen ya da deltoid şeklinde kaşık vardı, 100-200 gram sanıyorum, onunla Aşiyan'da akşam lüfer yemlisi için beklerken bir sallayayım bakayım ne olacak dedim, olacak oldu, lüfer tekneye atladı.:)

Bir de uzun, zargana tarzı bir(dolu) kaşık vardı, onunla da Baltalimanında torik-kofana yakaladığım çok oldu, yalnız ARET'in dediği gibi 200-250 gramlık bir kaşık boğazda dibe gitmiyor, hareketini kısıtlamamak için 5-6 kulaç beden, onun yukarısına oltayı dibe çekecek 300-400 gram gibi bir ağırlık bağlıyordum......yıllar önce. :)

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    yatay jig kullanın veyahutta kurşun + sahte takım.