Slm arkadaşlar zıpkın avına yeni başlıyorumda daha önce tüplü normal dalışlar yapıyondum artık zıpkın avıda yapmak istiyorum zıpkınımı aldım apena 90 lık makaralı powerpoint aldım.ama ağırlık olarak sığ suda yani0-3 metre arasında ne kadar ağırlık takmak makul vede normal açık denizde nekadar ağırlık takmak makul kilo ağırlığım 72-73 arası giysim 5 mm yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar Mehmet abi.. Normal ideal dalış için 5 adet 2 şer kg ağırlıklı kemer kullanabilirsin.. Bol şanslar rastgele !
Ortalama ağırlığınız 7kg..derin agoşana rahat inmek için 9kg.. Baskın avı için 7,5kg yi geçmeyin derim
derin dalışlarda ilk 5-6 metreye kadar yüzerliğini pozitif tutabilmen lazım daha sonra nötr ve negatif. kıyıya yakın dalışlarda agaşon bakımından daha negatif olabilmek adına ağırlığını artırman makbuldur. temel olarak dalma ağırlığın kilonun %10'u kadar olmalıdır.tecrübe ettikçe bu ağırlığı eksiltip artırarak ayarlama yapabilirsin. Fakat bu sorunu cevaplamama rağmen konu hakkında tecrübesiz olduğunu görüyorum.sakın eğitim almadan ve yalnız olarak ağırlıklarla dalma.
Aşağıdaki link yabancı ama herkesin anlayacağına eminim en üste kilogram cinsinden kilomuzu yazıyoruz bir alttakinden elbise kalınlığını seçiyoruz ve sırasıyla 0-7m, 8-15m, 15m ve daha derin dalışlar için kullanmamız gereken ağırlık miktarını otomatik olarak hesaplıyor.umarım herkes için faydalı olur. http://www.chasse-sous-marine.com/magazine/pratik/lest.htm Not: Bilgiler başka bir forumdan (Murat ÜNAL Beyden) alıntıdır...
Arkadaşlar dalışlarda kullanılacak ağırlığın bir hasabı ve formülü yoktur..Bu tamamen elbise kalınlığı(mm) ve kilonuzla alakalıdır.. 80kg olan bir kişi 3mm elbiseye 8kg kurşun takarsa dibe yapışır..aynı kişi 7mm elbiseye 8kg kurşun takarsa bu seferde şamandıra gibi su üzerinde kalır.. Hatta bazı dalış kıyafetlerinde aynı kalınlıkta bile 1,2kg farketmekte..