Tolostolop balığının ağızı tamamen çıplaktır hiç diş yoktur çoğu zaman yakaladığımda sudan çıkardığımda trak trak ses gelirdi ve nedir çok merak ederdim.Geçenlerde en son yakaladığım balığı temizlerken kafasını biraz otopsi yapayım dedim biraz daha açtıktan sonra et ve kıkırdakla kaplı bir bölgede neredeyse insan dişine benzer bu dişlere rastladım tencerede kaynattıktan sonra tamamen etlerden temizlendikten sonraki durum bu bana çok ilginç gelen bunu sizlerle paylaşmak istedim Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Ölçü vermek gerekirse 7 kiloluk bir balığın gırtlağındaki dişler bu kadar,40-50 kiloyu aşanların ne kadardır acaba.Bundan sonra trofe olarak biriktirmeyi düşünüyorum Uploaded with ImageShack.us
Abi ne enteresan şeydir o öyle.İlginç gerçekten.Ama bazen belgesellerde falan denk geliyorum ben, bazı balıklarda böyle ilginç özellikler var. Avların daim olsun, sağlıcakla kal.
Evet Ramazan Uzun zamandır Bulgaristanda tutarım bu balıktan bende geçenlerde farkettim bu olayı farkettikten sonra da zamanında tuttuğum daha büyük balıkların kafalarına üzülüyorum otcul ve planktonlarla beslenen bir balık olmasına rağmen gırtlağında öğütmek için dişleri olmasına daha doğrusu insan dişine benzemesi beni de hayrete düşürdü gerçi sazan ve yayının da çıkıyordu da onlar daha çok ezici kayayı andırıyordu
Insallah gun gelirde 40 - 50 kg.da yakalarsın; o goruntuleride bizlerle paylasırsın. Kısmetin bol sansın acık olsun. Tevfik - BURSA
Ertan agabey bu enteresan ve bir o kadar da guzel paylasimin icin cok tesekkurler. Gercekten ilgincmis. Rastgele...
Midye ve diğer kabuklu canlıları bu dişe benzer organmı diyim ne diyim bilemedim sayesinde kırıp mideye indiriyo olabilir....kikla lapin ve eşkinadada boğaz kısmında bunun gibi bişi mevcut
Eyvallah Tevfik abi keşke yakalasam paylaşmam mı abi baksana bu yoklukta balığın boğazındaki dişleri paylaşmaya başladık yakında kılçıklarını paylaşmaya başlamadan şu havalarla beraber sular da bir ısınsa.Komşudan çok selam Tevfik abi
Hasan bu balık planktonlarla besleniyor ve olsa olsa en fazla otcul ağızında diş yok dediğin gibi de olabilirmi ona göre tatlı su midyelerinin içiyle de denemek lazım fakat bugüne kadar sayısını hatırlamıyorum tuttuğum balıkları temizlerken içinden midye kırıntısı dahi çıkmadı sadece koyu yeşil renkte yosun yada ot var
Mert birdahaki sefere ilk işim o zaten,yav etleri üstündeyken diyorsun da nasıl birşey bilsen ayynen diş eti gibi damak mı deniyor işte ondan var zaten damak gibi olmasa insan dişi gibi çıkar mı o dişler