Ağlamak İstiyorum

Konu, 'Genel Konular' kısmında arda7412 tarafından paylaşıldı.

1. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

Abilerim balığa gidipte eli boş dönmek gerçekten çok ama çok koyuyo :( abilerim yanlışım nerde benmi yanlış çapari kullanıyorum yoksa kireçburnunda balıkmı yok ?
    ama haziran temmuz ayları arasında bi kova balıkla dönüyorum sonbahar kış geliyo balıklar bende azalıyo yanımızdaki adam 3 atışta 30 tane tuttuğunda babamla ben delirdiğimizi hatırlarım fark ve problem ne anlamıyorum bazen balığa gitmeyi bile gözden çıkartıyorum ama beni balığa iten balığı bana çeken bişey var aramızda babamada kendimede hep soruyorum YANLIŞIM nerde anlamıyorum hep diyoruzki babamla galata yada arnavutköy tarafı sabah bi bakıyoruz kireçburnundayız abilerim paylaştığınız konularda balıkları görünce imreniyorum doğrusu hep kendime soruyorum neden ben tutamıyorum abilerim lütfen yardımcı olurmusunuz:confused:

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Yanındaki çok iyi çekiyor, sana hiç bir şey vurmuyorsa balık alan arkadaşın çaparisi takımı her neyse aynısından edin. Bazen renk çok farkedebiliyor. Bu arada tarz ve stilinide izle derim... :)

3. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

tamam abicim
    :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Sirf çapari rengi çözmez problemini.
    Bence sen baligin suyunu bulamiyorsun. En kolay yolu yaninda tutani gözlemektir. Ne kadar uzaga atiyor, ne kadar dibe iniyor vs...
    Verdigin tarihleri göz önünde bulundurarak yeterli uzakliga eremedigin gibi bir kani olustu bende.

5. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    merhaba iyi geceler :) ilk aklıma gelen yanınızdakiler dediğiniz insanlar yaşınızı düşünerek sizden büyük ağabeyler ,amcalar olsa gerek çoklukla,eger uzun süredir avlanıyorlarsa buda beraberinde tecrübe getirir bunu sakın unutmayın lütfen ,öyle ya yanı başınızdaki amca diyeyim artık yaş 40/50 lerde 10/20 senedir avlanıyo olsa daha bişey demeye gerek yok bence ,2nci konu balığın suyunu yatağını bulmaktır ,balık çokta yakında olsa ben balığın olduğunu düşündüğüm alanın daha arkasına atarım takımımı .dolayısı ile sürüye arka tarafından yaklaşırım sürünün içine karışır giderim 3ncüsü kullandığın takıma olabildiğince doğal aksiyon vermek gerek ,şunu düşün çapari için konuşuyorum ,ne çok hızlı ki balıklar ardından koşmasın yorulmasın nefes nefese:)ne takımı ağır çek olabildiğince suda kal ama takımında kurşun ağırlığından dolayı takılabilecegini unutma:)ya balık açıkta sen açığa atmıyor yada atamıyorsun ,yada sen açığa atıyorsun balık kıyıda bu aralar ist boğazda iri balık yoğunlukta (büyük balık küçük balığı ,yer)dolasıyısla lüfer palamut olduğu vakit istavriti unut yemlik için bile 3/5 tane tutmak bazen okadar zorlaşıyorki anlatamam,bir diğeri kullandığın takım , ağırlık bu denklem çok önemli ne ağır ,fazla ağır nede çok hafif kurşun hakkı ne ise o kardeşim sormak istediğin başka bir şey varsa paylaşalım kal sağlıcakla :)

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sen yenisin galiba...
    40 gün taban eti 1 gün av eti... Yol yakınken geri dön :)

7. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

anladım roy abicim tavsiyen için çok teşşekürler

8. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

öncelikle çok ama çok teşekkürler abicim dediklerine katılıyorum haklısın ve bunları dikkate alıcam

9. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

ergin abicim söylediğin şu söze katılıyorum 'avcı 40 gün taban eti 1 gün av eti yer' ama yakınken geri dönmek sözüne asla ama asla katılmıyorum sonuçta bu bi sevda nasıl insan takımından vazgeçemiyorsa bu sevdadanda vazgeçilemez

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Aslanım benim:) :) :)

11. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

:) sağol abicim

12. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ben seni teste tabi tutmuştum. Tamam sen balıkçı olursun. :)
    Zaten ağabeylerin söylemiş. Mutlaka çevrendeki tecrübe sahibi insanlara sor. Sormakla kalma dikkatlice izle... Zamanla sen de aşina olup elini alıştıracaksın.

13. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

bu test için sağol abicim dediklerini dikkate alıcam
    :)

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Ardacığım, doğru yoldasın. Bu balık işinde ağlamadan gülmek yok. Ama ağlamanın da öyle büyük bir faydası var ki;

her ağladığında aslında farkında olmadan tecrübe edinmiş oluyorsun. Her kopan takımı bağladığında, attığın düğüm bir öncekinden daha sağlam olmuş olur.

Baktın, senin oltana birşey gelmiyor ama yanındakiler balık mı çekiyor! Hemen oltanı bir kenara koy. O balık çekenleri rahatça izleyebileceğin ama ayaklarına da dolaşmayacağın bir mesafede dur. Aç bir tane Kızılay Maden suyu, (Gazoz, cola vs içme. Çok şekerli ve içinde daha sağlığına zararlı bir sürü madde var) tüm dikkatinle onları izle.

Ne kadar uzağa atıyorlar? Takım suya değdikten sonra ne kadar misina salıyorlar? (mesela takımı izle, suya değer değmez içinden say. Sen de atarken takımın suya değdikten sonra o kadar say).

Takımı çekerken nasıl çekiyorlar? Makinanın kolunu ne kadar hızlı döndürüyorlar ona bak. Hatta git o amcanın yanına sor makinası kaç devirli. Senin makinandan yüksek devirliyse sen biraz daha hızlı, düşükse sen biraz daha yavaş sar.

Kısaca bütün ayrıntılara dikkat et. Sen bile inanamayacaksın insanın izlerken öğrenebildiklerine.

Önemli not: Ha bir de, yazım kurallarına uyarak yazmayı kendine alışkanlık edin. Bakma öyle gelişigüzel yazan insanlara. İnsanın her davranışı, onun nasıl biri olduğuna dair izler taşır.

Sevgiler

15. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

hakslısın abim :) tavsiyeleriniz kafamda :)