Ağlayan Balik

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında kilicbey tarafından paylaşıldı.

1. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bundan herhalde 2. 3 yıl evveliydi , kayakurtlarından müteşekkil yemlerimle herzamanki avlağıma indim ve eşkinaya olta atmaya başladım Aradan epey bir zaman geçmesine rağmen hedef avımdan hala ses seda yoktu, arada bir yemleri değiştirmek için takımı sudan dışarıya çekiyor yemleyip tekrar atıyordum, bu şekilde uğraşlar sonunda artık sıkıntılı saatlerin başlıyacağı vakit oltanın ucunda hafif bir oynama hissettim , kendi kendime isparilerin yemlerin canına okuduğunu düşünerek ufak bir tasma vurdum fakat tasma sanki kayaya vurulmuştu, eyvah ben farkına varmadan eşkina yeme daldı ve takımı kayanın altına taktı diyerek kendi kendime kızmaya başladım , biryandanda hem balığı hemde takımı kurtarmanın hesapları içerisinde oturduğum yerden doğruldum ve makinayı sarmaya çalışınca baktım gayet güzel olmasada takım geliyordu. Takım kıyıya yanaştıkca benim heyecanımda artmaya başlamıştı çünkü gelen balık bayağı büyük birşeydi, takım sudan çıkınca bunun kiloluk iskorpit olduğunu düşündüm fakat takıma tam olarak hükmettiğimde bunun bir kırlangıç olduğunu farketmemle içimdeki mutluluk değerleri tavan yapmıştı , öyle ya saatlerdir eşkina için bekle , , oltada iskorpit zannet sonra kırlangıçla burun buruna gel, deymeyin keyfime hemde kiloluk bir kırlangıç bende bir bayram bende bir coşku .Kırlangıçı oltadan çıkarırken hayatım boyunca ilk defa bir balığın tüylerimi diken diken eden o bebek gibi ağlama sesine benzer bir ses çıkarmasına şahit olmuştum. O andan itibaren bendeki coşku ve bayram havası yerini matem havasına bırakmıştı , bir bebeği nasıl kovaya koyabilir ve orada ölmesini bekleyebilirdim , içimdeki babalık duygularıyla o bebeği öpüp suya geri iade etmem bir oldu, aradan az bir vakit geçtikten sonra acaba banamı öyle geldi diye kendi kendime sordum , önemli de değildi çünkü bebek tekrar anasının kucağına geri dönmüştü her şeyin sonundaki tek gerçek oydu.

2. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Abi akşam akşam duygulandırdın beni
    Ama bende de var bir çok hikaye
    Özellikle tatlı su avlarımda
    Bu yüzden çok fırça yedim dedemden. Ama her seferinde beni yanına almadan gitmezdi balığa

Paylaşım için teşekkürler.

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Bu kutsi anın büyüsünü bozmak istemem ama o ses şişen ve sıkışan hava kesesinin sesidir :)

4. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    :) Tamda duygusallaşmıştım :) :)

5. ImpheatuS

ImpheatuS Oğulcan YILMAZ

Favori Makine:
    Kasnak
    En İyi Avı:
    1 kilo 450 gram Mercan
    Kaan abı :D:D:D butun duygusal ortamı mındar ettın .:D

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bir şeyi bozmadım :):)

"önemli de değildi çünkü bebek tekrar anasının kucağına geri dönmüştü her şeyin sonundaki tek gerçek oydu."

bakın bu yazının sahibi bu duyguyu yaşayabilmek için artık balığın ağlamasına ihtiyaç duymayacaktır :) bu cümleyi kurabilmiş olmak temiz ve adil bir yüreği taşımak demektir.

:)

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Söylentiler derki ;

Kırlangıcı aldığın aynı yere tekrar olta at eşide gelirmiş?? yakalanan eşini yanlız bırakmazmış,

Doğruluk payı var mıdır?

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Kazım kardeşim insanın duygularının kabarması halen vicdan sahibi olduğunun en büyük kanıtıdır,her av bir hikayeyi içinde saklar , seninde o güzel anılarını burada paylaşmak isterim, özelliklede dedemizle birlikte yaptığın avlar olursa dahada katmerlenir.

9. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Haklısın Kaan , fakat o an böyle bir bilgiye sahip değildim , fakat bana gelen ses asli görevini yapmış ve hedefine ulaşmıştı.

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Vakkas kardeşim bu duygusallığını her zaman muhafaza et , belkide denizlerimizin ve tatlısulardaki canlıların akıbeti buna bağlı olabilir.

11. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    İsmail abi eniştemde birgün büyükçe bir kırlangıç yakalamıştı ve ava yeni merak saldığımız zamanlardı daha.daha önce kırlangıç balığı gördümde hep ufak olduğu için salıyorduk ve ufaklardada hiç sese şahit olmamıştım.balığı iğneden çıkarmak bana düşmüştü ve ilk başta kedi dolanıyor sandım etrafımda bakındım bişey göremedim,sonra baktım ses balıktan geliyor iğneyle beraber attım balığı bir iki adım kaçtım.daha önce görmemişimki büyük kırlangıç ve bilmiyorumda garip sesler çıkardığını,o kısa sürede aklımdan ne senaryolar geçmediki..çarpılmaktan tut,show habere reha muhtara "ağlayan balık tuttular" diye çıktığımızımı dersin daha neler neler.. :D uzun lafın kısası terbiyesiz bir hava kesesiymiş o sesi çıkaran:) keşke baştan bileydik 3,5 atmazdık boşuna.

12. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Murat ben tekrar attım fakat eşi gelmedi , belkide ilk yakalanan durumu eşine anlatmış olabilimi, hepsi biryanada ben bu durumu eşkinalar için var biliyordum.

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Ercan kardeşim demekki bazı şeyleri bizzat yaşamakta fayda varmış , bu arada Allah ömrüne ömür katsın hemi aklına neler neler gelmiş öyle hemde Reha Muhtar , adamı rezil rüsva eder o adam bire konuya gireceği zaman şöyle der, efendim az sonra.

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kırlangıçlar genelde çift gezermiş, o yüzden böyle bir durum var sanırım ama suda yakın yerde iki olta olmasıyla olabilir belki. diğerini çekene kadar diğer balık gider herhalde, bilemiyorum :)

15. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    O ses her neresinden çıkarsa çıksın, önemli olan İsmail kardeşimin o sesi bebek sesine banzetmesi ve kalbindeki acıma hissinin kaybolmamış olması.
    Sağolasın İsmail.

16. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Hareketinizi destekliyoruz.Ve tebrik ediyoruz.Vatoslarda zannedersem aynı sesi çıkartıyor.

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İsmail bak şimdi,,,

eşkina dedin olay değişti,

yok öyle birşey yahu, yoksa varmı?? abi ben senelerdir hep aynı 1 metrekarelik avlağa olta atıyorum 10 yıldan fazla..... bilmem gelen eşkinaların hangileri çiftti, değil miydi, ama tek rakamlı tuttuğum eşkina sayısı çoktur, bilmemki,

:p

18. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Sen sağol Nedim abi , o anda çıkardığı ses aynı bebek iniltisi gibiydi yanımdaki arkadaşda benim gibi afallamıştı ne oluyoruz diyede yorum getirmişti, belki o sesin verdiği ruhaniyet belkide gerçekten o yüzünün güzelliği ne bileyim abi şu anda yazarken bile o anı hatırladıkca tüylerim diken diken oluyor.

19. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Desteğin için teşekkür ederim Gürcan kardeşim , vatoslarda aynı sesi duymadım fakat vatosun çakıl taşlarının üzerinden denize doğru hareketini görseniz , zannedersiniz koşu yapıyor o geniş yelpaze gibi kanatlarını elleri ve ayakları gibi kullanıp suya doğru koşması beni mest etti.

20. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Murat , şamandıralı düzenekte çift kanca kullandığımız için iki kanca hemen hemen aynı hizada oluyor bu nedenlede çift yakalama şansımız daha fazla oluyor.