aguşon tekniği ile turna avcılığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında murataydiner tarafından paylaşıldı.

1. murataydiner

murataydiner Murat

Selam dostlar aguşon tekniği ile gölde/ırmakta turna avı yapılabilir mi? Aguşon tekniği ile avlanan arkadaşların yardımını bekliyorum.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat Bey,

Her ne kadar bu konu hakkında çok fikre sahip olmasam da aguşon tekniğinin sualtında zıpkınla yapılan avlarda kullanılan beklemeli av çeşitlerinden biri olduğunu ve bildiğiniz üzere iç sularda zıpkın kullanımınında yasak olduğunu söylesem sizce yanılmış olurmuyum?

3. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Hasbelkader zıpkınla ilgili birisi olarak aguşon tekniğinin sualtında uygun bi yerde kamufle olup beklerken farklı sesler çıkararak balığın dikkatini çekip üzerimize gelmesini sağlamak olduğunu söyliyebilirim ama açıkçası bunun turna avına nasıl bi uygulaması olur bilmem.Hatta olmaz diyebilirim. :) Herkese rastgele...

4. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    agaşon su altında yapılır iç sularda su altı avcılığı yasaktır.

5. murataydiner

murataydiner Murat

benim demek istediğim aslında agaşon tekniğini kullanarak olta ile av yapan varmı ?

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Agoşon tekniği ile olta avı diye birşey yoktur. Sanırım siz " bırakma " denilen olta avcılığından sözetmek istiyorsunuz.

Son düzenleme: 2 Temmuz 2009
  7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Murat bey;
    Agaşon'u "balık çağırmak" olarak nitelendiriyorsun, o nedenle anlaşma sorunu oluyor. Arkadaşların izah ettiği gibi işin bir de su altında "pusuda bekleme" bölümü var.
    Olta balıkçılığında yayın balığında çağırma yagın bir tekniktir ama diğer balıklarda yaygın kullanılan ve yaygın bilinen çağırma kullanımı yoktur.
    Bazı kurt balıkçılar içsularda çağırmayı sıkça uygularlar fakat bunu aşikar yapmazlar. Genelde sır teknikler arasında yer alır.
    Turna da çağırmaya çok müsait balık. Dener sonucunu bize de iletirseniz seviniriz.

8. oltacı_

oltacı_

Hatırlatmak isterim.

Bu madde çok haklı sebepler ile konulmuştur, Ufacık bir merada balığın ( avın) hiç yaşam şansı yoktur...

Bizler çok iyi bilmekteyizki sportif avcılıkta şartları eşitleyip mav yapmaktır asıl olan.

Rastgelsin.

9. takunya

takunya M.Uğur YILMAZ

Favori Makine:
    clipper 022
    En İyi Avı:
    35 cm dağalası
    Yakup hocamızın dediği anlamında, Agaşon'u balık çağırmak olarak düşünürsek. fly avcılığında ipin suya vurusu ile çıkan ses de bir nevi agaşon kullanımıdır.

Turna avında da mantık yürüterek, deneme yanılma yöntemiyle uygun çağırma yöntemleri tespit edilebilir.

10. oltacı_

oltacı_

Agaşon nedir ?

Agaşon dendiği zaman benim bildiğim tek teknik dalmada kullanılan tekniktir, Ses ile bağdaştırılıp dış mekanda bir uygulama stili varsa ve açıklama yapılırsa çok memnun olurum.

Yok "agaşon" zıpkıncı deyimiyse arkadaşa kurallar yönünden yardımcı olmak bizlerin görevi.

Ben diyorum bu forum "deryadır" işte agaşon.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7859

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Yaşlanıyoruz vesselam :D
    25 yıl önce İtalyanlar serbest dalış zıpkınla avcılıkta agaşondan söz ettiğinde Antonyo yine sallıyor diyorduk :)
    Şimdi o kadar yaygın teknik oldu ki, zıpkınla avcılığın olmazsa olmazı haline geldi. Yutkunarak gurultu çıkartanlar, iki midye kabuğunu tıkırdatanlar, kutu gazozla dalanlar, nicelerini görüyoruz, hayli etkili bir yol.

Sesle balığın ilgisini çekmenin en eski yöntemi "kvok" tur. Şahsen durgun içsularda avlakta balık var mı yok mu anlamak için sıkça ses kullanırım. Baş ve orta parmağımla pıtık yaparak yeme alışkın çoğu balığı ve etçilleri etrafa toplayabiliyorum.