Ağustos avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Herkese Selamlar :)

Tarih 02.08.2014, gündüzü tatlı-sert lodoslu ve sağanak yağmurlu havanın ölü dalgalı gecesi.

Sahiller geceleri bile çok kalabalık. Bırakın balık yakalamayı, olta atacak kadar tenha bir yer bulabilmek bile büyük şans. Sahilde elimde malzemelerle tam teçhizatlı kameraman Cevat Kelle gibi epey yürüdükten sonra çok şükür az insanlı bir yer bulabildim.

Ekipman: tek sörf kamış, tek iğneli (mustad 505-1) takım ve 125 gr. kurşun.

Olta atmaya güneş batmak üzereyken başladım.

İsparileri ve kupaları savuşturmak için madya kullansam da bir fayda etmedi. Kısa sürede koca madyadan geriye leblebi kadar bir şey kalıyordu :)
    Gece 11’e doğru madyayı bozulmamış çekmeye başlayınca isparilerin çekildiğini umarak sülünezle avlanmaya başladım.

Sandalyeye yayılmış, bana dünyanın tüm dert ve sorumluluklarını unutturan oltanın ucundaki fosfora dalmışken misinanın yavaş yavaş bollaştığını fark ettim.
    Hemen takımı topladım ve İlk balığımı almıştım gelen +30 cm.lik güzel bir mırmırdı :)

Yemleyip tekrar attığımda ise tam tersi oldu. Misina açığa doğru gerilip kamışın ucu öne doğru eğildi ve öylece kaldı. Oltayı toplarken kıyı suyunda hafif sola doğru fişeklemesi dışında sakince geldi.

Levrekten bir 20 dk. kadar sonra kamışın ucunda tırrt şeklinde güzel bir vuruş oldu. Bu vuruşu iyi tanıyordum; yakalaması bana en çok keyif veren, oltaya vuruşundan kıyıya alana kadarki her bir metresinde ben geliyorum diyen balık.. Çupra :)

Çupra yakaladığımda gerçekten çok heyecanlanıyorum. Çok daha büyüklerini denk getirme hevesiyle takımı hemen yemleyip (devamında birkaç kez daha yemleyip) beklemeye başladım.

Bir süre sonra kamışın ucunda yine aynı tırtlama oldu ve ayrıca peşinden kamışın ucu 2 kez yattı…

''ulen yoksa??''

Bu gece enteresan şeyler oluyordu ucundaki neden bir kaç kiloluk bir çupra olmasın ki?? Hemen kalamayı açtım. Kendimce yosunluğun daha az olacağını düşündüğüm yere doğru pozisyon aldım. Arada kah kalama açıp kapatarak, kah kamışı yanlayıp kaldırarak takımı topluyordum. Raul Mario Perez Lunanın videolarını hep bu zamanlar için izlemiştim :)

Çok uzatmayayım gelen balık 25-26 cm. civarı bir eşkinaydı…

Balığı gördükten sonra balığı çekerken ki hareketlerim aklıma gelince kendi halime güldüm :) Kurşun yosunlara sardıkça misina salan makine bana iyi heyecan yaptırmıştı :) Peşinden iğneyi çıkartıp balığı suya geri saldım. Eşkina çok narin bir balık, 3-4 kere suda yan yattıktan sonra anca kendine gelebildi.

http://www.youtube.com/watch?v=CrYTG2L8WzA&feature=youtu.be

Yaz ayları balık yönünden zayıf geçiyor. Bazen tek tük te olsa denk getirsem bile genelde sadece deniz havası alıyorum. Bu mevsimde kendimce güzel bir av yapmıştım. Devam etsem belki daha fazlasını yakalayabilirdim ama aldığım keyif ve yaşadığım heyecan en üst noktadayken bırakmayı tercih ettim.

Herkese rastgele :)

2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Hay maşallah, tebrik ederim. Ben Akçay'da hep eli boş dönüyordum :D.

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Biraz şansım, birazda gündüz ki hava koşulları sayesinde güzel bir av oldu :)
    İnşallah bir dahaki tatilinde gönlündeki balıkları yakalarsın Furkan kardeşim, rastgele :)

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Önder,kıymetini bilen için en güzel avlardan biri olmuş bence.Sabredilmiş,işçilikten kaçınılmamış,sonunda çabaların semeresi elde edilmiş.Tebrikler,rastgelsin.

5. ssolmaz

ssolmaz Serkan

hocam tebrikler.
    av sırasında farklı çeşitten balıklar çekmek beni en memnun eden şeydir.
    size de öyle olmuş. daha büyükleri denk gelir inşallah.
    rastgele...

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Önder, daha ne olsun. :)
    Bence nefis bir av. Kıyıdan yakalanabilecek en değerli türlerden 4 tanesini yakalamışsın. :) Tek türden 30 tane yakalamak yerine böyle çeşit avlar benim de çok hoşuma gidiyor. Ayrıca eşkinayı da saldığın için tebrik ederim, dediğin gibi çok narin, bende Dikili'de salmıştım bir tane, hırpalamadan, anında saldığım halde o da kendini zor toplamıştı.

Balık boyları da çok iyi, ispendek hariç. :D O da zaten bu kadar olur bu mevsim. :)

Gönlünce dolu dolu avların olsun. :) Daha güzelleri de rastgelsin... :)

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Önder abi tebrikler, kaliteli balıkların hepsi oltanda belirmişler. Hangi balığın nasıl vuruş yaptığını ayrı ayrı anlattığın için de teşekkürler :) Oltan her daim gönlündeki balıklarla dolu olsun rast gelsin abi

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Kıyıdan yakalanabilecek en güzel balıkları yakalamışsın. Üstelik küçük balık baskısının had safhada olduğu bu mevsimde!!! Kıyı avları sessiz, sakin ve serin olmasıyla keyifli oluyor. Devamını da dilerim.

9. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Hemşerim tebrik ederim.
    İş yerinden resimleri göremiyorum eve gidince ilk işim o olacak.

10. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    Maşşallah..
    Yakalanması gerekn ne kadar güzel balık varsa sizin nasibinize gelmiş o akşam..
    Bir de ortaya alevli bir kırlangıç falan alsaydınız o av gecesi tadından yenmezmiş :)

11. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Fatih Abi Bu mevsim için zor bir av oldu, çokta keyif aldım. Tabi dediğiniz gibi zahmetsiz rahmet olmuyor :)

Bu gün ne dinleyelim köşesinde johnny Cash’i görebilecekmiyiz Abi ? Solitary man en sevdiğim şarkılarındandır.

Gelen misafirler ve gidilen yatılı misafirlikten dolayı yazmaya ancak fırsat bulabildim.

Rastgele Abi :)

Teşekkür ederim Serkan :)
    Dediğin gibi farklı balıkları yakalayabilmek büyük keyif. Darısı en kısa zamanda senin başına, rastgele arkadaşım :)

12. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:

Teşekkür ederim Volkan :)
    Bu yaz 2 tane yetişkin eşkina yakaladım. Ama maalesef biz bu balığı pişirmeyi beceremiyoruz. Geçen sene yakaladıklarımızı da mundar etmiştik, bu senekiler de mundar oldu. Kayınvalide basmış defne yaprağını içine tadı zehir gibi olmuş.
    Eşkinayı, tadını unutup sonra tekrar merak edene kadar boyutu ne olursa olsun salmayı düşünüyorum.
    Avlarında başarılar dilerim, İnşallah daha büyükleri sana da bana da kısmet olur. Rastgele arkadaşım :)

13. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Yasin :) Balık vuruşlarına o kadar takılma, kullanılan takımdan rüzgar, balığın büyüklüğü ve hatta neresinden yakaladığına göre değişiklik gösterebiliyor. Ekipmanıma alıştığımdan vuranın az çok ne olduğunu ayırt edebiliyorum.
    Gönlündeki balıkları yakalaman dileğiyle, rastgele kardeşim :)

Olayı güzel özetlemişsin hocam :) Bir aya kıyı avları daha da haraketli geçmeye başlar.. Teşekkür ederim, nicesi sizin de oltanızda olsun, rastgele :)

Kendimce güzel av yaptığıma inanıyorum, umarım sen de beğenmişsindir Abi. Teşekkür ederim, avlarında başarılar dilerim, rastgele :)

Kırlangıç yakalamak daha kısmet olmadı, kendileri bizim buralarda kolay bulunan bir balıkta değil. İnşallah ilerde denk gelebilirim. Olta atmaya devam etseydim değişik balık olarak belki bir ihtimal sargoz gelebilirdi.
    Daha güzelleri oltanda olsun Doğan kardeşim, rastgele :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Önder gözüm tebrik ederim.

Tadında ve gönlünce nicesine rastgelesin.:)

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    köşeye bi göz at:)

16. erence10

erence10 ismail

Vaaaaayyyy :)

Balıklar süper, rapor süper komşum daha iyileri nasip olur inşallah.

17. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Nuri Abi çok teşekkür ederim :) Hepimize rastgelsin Abi, saygılarımla :)

Yeni gördüm Fatih Abi, teşekkür ederim:) Kendisi arabada sırası geldiğinde dinlediğim şarkılardan. Ama yalnız başıma sessiz sakin bir yerde yaz günü gece olta atarken biraz daha akustik ve enerji veren şarkıları seviyorum.

Örneğin olta atarken beni sandalyeme kitleyen bir şarkı; Jonny Cash-Ain't no grave.

Arka arkaya 10 defa çalsalar gıkımı çıkarmam dinlerim. Bildiğin bir şarkıdır, kabul görürsen bu şarkı da benden sana gelsin Abi :)

https://www.youtube.com/watch?v=i9DirXo_-xQ

Teşekkür yazısını köşeye yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım. Güzel başladı, güzel gidiyor uzaktan izleyip dinlemek daha keyifli. Geçenlerde tüm akşamı sayfanızdaki şarkıların sonunda çıkan linklerlerdeki daha önce hiç dinlemediğim şarkıları dinleyerek geçirdim. Saygılarımla :)

18. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Sevgili komşum teşekkür ederim :)
    Yakın bir zamanda birkaç saatliğine bile olsa sen, ben birde bizim varyemez beraber olta atalım. İş yerinde her gün ve günde kırk defa sadıç balığa gidem diye diye kafamın etini yiyiyor. Hem ne zamandır görüşemiyoruz, iki muhabbet ederiz. Eren'i yerime öpersin, bana pek yüz vermiyor, görüşmek üzere :)

19. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Harika balıklar Önder. Ben okurken keyif aldım ki seni tahmin ediyorum zaten :D Çok daha güzel avlara inşallah :)

20. nester

nester Ersin

hocam tebrikler çok güzel ve çeşitlilik harika.avlandığınız yerin dip yapısını merak ettim.biz bursada kaç gündür dalgaların sığ sulara getirdiği pis yosunlarla boğuşuyoruz malesef balık tutmak çok zor.