Ağva'da 2 gündür göksu çayına at-cek yapıyorum tüm rapalalari getirdim ve denedim. Tüm dediysem 15- 20 tane işde 2-3 gramlık olanlarda var ama tık yok ortalıkta kefal kaynıyor halbuki. İllaki şamandirali ve yem olanakta ekmek icimi lazım. Saygılar.
Kefali rapala ile alan var forumdada av raporları var. Başka hangi balik var zaten bilmiyorum benim sevdiğim rapor http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=54557
Erkan Bey üzgünüm ama başarılı olmanızın imkanı yok. Tatlı su kefali adı verilen onlarca tür var ve benim tespitime göre Göksu'daki kefaller Mezapotamya Kefali adındaki bir tür. Kasna avında kullanılan at çek yöntemiyle verim alamazsınız. Ben de tecrübesizken aynı yanılgıya düşüp o nehre döner kaşık atıp hüsrana uğramıştım.
Boşa uğraştik desene. Yalnız sunu fark ettim balıklar lokantaların 1 metre yakınında volta atıyor çünkü herkez hatta lokanta sahipleri bile ekmek atıyor balıkların ekmegi kapışma görseli güzel. Balıkta akıllı nasılsa burda karnım doyuyor diye başka yere gitmiyor. Sırtı yaralı bir balik var 3 gündür ayni yerde başka yere gitmiyor. Lokanta sahipleri izin verse akvaryumda avlanma gibi olacak yani. Diğer yerlerde yavrudan başka birşey yok. Onlarda güvenli yerden lokanta civarı tehlikeli yere gitmiyorlar.
Ağvada kaldığımız otelin restoranının yanı da kefal kaynıyordu.. balıklar uyanık yalnız pek iri balık göremedim orada, gözüme çarpan en iri balık yaklaşık 15-20 cm arasıydı..
Erkan Bey lokantalar izin veriyorlar genelde. Sizin gittiğiniz lokanta huysuzluk yapmış anlaşılan. Şamandıralı tavuk ciğeriyle avlanmanızı tavsiye ederim. Bu kefaller biraz gariptir. Kimi zaman yeme yüz vermezler ancak eşref saatlerini yakalarsanız bolca tutabilirsiniz kısa sürede. Şu ana kadar 20 cm'den büyüğünü ne gördüm ne de avladım.
İskelesinden avlanabiliyorsun yalnız lokanta kısmından biraz uzak ve iskelede 5-10 cm lik balıklar var. Şamandirali olta takım aldım onumu atsam yoksa belki tutar diyip benim küçük sahtelerimi denesem karar veremedim.
Ne kadar uğraşırsanız uğraşın başarılı olacagınızı sanmiyorum. Sazana at çek yapmak gibi bir şey olur bu . Büyük balıkları bulunduğunuz yere çekmek için ekmekle yemleme yapın.