Merhaba bir aydır ağvaya gidemedim güzel kefal yakalamıştım derenin ağzı açılınca balık çıkmış olanlarda pltaya vurmaz olmuştu hafta sonu niyetim var ama acaba derenin ağzı kapalımı balık yakalayan varmı haberi olan bilgilendirirse çok teşekkür ederim saygılar
Zait abi geçen hafta kapalıydı dere ağzı, genellikle bol yağmurdan sonra açarlar baraj kapaklarını ve der ağzı da açılıp denize bağlanır, bu haftasonu yağmursuz gösteriyor, ama hafta içi sağlam yağmur var, planını buna göre gözden geçirmeni öneririm..
Merhaba murat benim bahsettiğim ağvanın şile tarafındaki deresi bildiğim kadarı ile o dere hiçbir baraja bağlı değil ve dere ağzını kepçeyle açıyorlarmış şu anfa suların yoğunlaşmasıyla alakası yok herhalde ? açılıdıktan iki üç gün sonra dalga tekrar kapatıyor
Zait abi, aynı yerden bahsediyorsunuz. O dere taaa arka taraflardan geliyor. İsaköy tarafında DSİ'nin yapmış olduğu gölet var. Senin söylediğin yer deniz kıyısının birleştiği yer. Orası zamanla kapanır açılır vs. Murat ile dün akşam konuştuk bu yeri. Liman ağzı zaten olamaz, kapatılamaz. Gırgırlar içeri giriyor.
Erdinçin söylediği gibi zait abi, çocukluğum şu anda göletin yapıldığı yerde geçti yaklaşık 2-3 km kadar içeride bu gölet, istanbula su pompalanıyor buradan. O yüzden dere yazın alçalır ve ağzı kapanır, hatta uzun süre yağmur yağmazsa kokar. Yağmur ertesi açılacak ve çamurlu su boşaltacaktır denize..
Zamanında gölet olmadan çoook sel basmıştır Ağva'yı. Sandalla gezebilirdin ovalarda. :laughing: :laughing:
ya kusura bakma cevap verecektim unuttum ya ben bakamadım yukarada ydım cocuklarda vardı gidemedim sahile ama birine sordum açık dedi bide bi iki kefal tuttular yanımda
Zait merhaba, ne oldu izmitteki kefalleri bitirdinmi yoksa...!? Bayramda bir yerlere niyet varmı..!? Selâmlar...
yok abi bu yıl güzel kefal aldık abi son gidişte derenin ağzını açmışlardı balık çıkmış kapanınca av veriyor onu soruyordum artık seneye nasip