Merhaba, Hafta sonu küçük bir tatil için Ağva'daydık. Yeni aldığım Spin kamış ve rapalaları denemek, acemisi olduğum at-çek avında kendimi geliştirmek için harika bir fırsattı. Pazar günü kalkıp kahvaltı ettikten sonra saat 9:30 gibi nehrin denizle buluştuğu noktada soluğu aldım. Forumdan takip ettiğimiz üstadların Levrek avındaki tavsiyelerinin hepsi mevcuttu avlakta (Levrek kapalı havayı sever, özellikle deniz dalgalıysa şansınız artar, Levrek akarsu ağızlarını sever gibi). Neyse efendim ilk 1 saati atış tekniğimi geliştirmeye ayırdım. Bir saat sonra artık 2-3 atışta bir istediğim noktaları tutturmaya başladım. Yaklaşık 4-5 saat at-çek yaptım, yeni aldığım değişik özelliklerde ve renklerdeki yaklaşık 10 rapala modelini denedim. Ancak Nehir tarafında zıplayan birkaç kefalden başka bir şey görmedim Neticede; Karadenizde levrek yokmuş diye kendimi avutarak döndüm Temiz hava, manzara, sessiz sakin bir ortam yanıma kar kaldı.
her gittiğinde yazacağın tecrübeler ,sizin gibi yeni başlayanlarada yol gösterecektir..inşaallah daha iyi avlarınıda okuruz...dediğin gibi temiz hava yanınıza kar kalmış.paylaşım için teşekkür ederim.
Bu bir spor. Futbolcuların da her attığı şut gol olmuyor. Böyle bakmak lazım. Buna züğürt tesellisi denildiği de olmuştur. Selamlar.
Öncelikle hayırlı olsun. Ama av için geç kalmışsınız. Sabah güneş doğmaya yakın ve hemen sonrası en güzel av veren saatlerdir. Slikon türü olarak Ragot da kullanın. Sadece rapala türü sahtelere takılı kalmayın.
Birçok kez Spin denediğim bir nokta. O cevreden ağ ile alınmış bacak boyunda levrekler hiç gitmez gözümün önünden. Denemek için doğru nokta secmissiniz , ama ben de sabah erken saatleri tavsiye ederim.. Özledim memleketimi ......
Yorumlar için teşekkürler. Dedim ya henüz bu işin acemisiyim. Anladığım kadarıyla saat seçimim yanlış olmuş. En azından bunu öğrenmiş oldum Ayrıca bu iş aynı zamanda gerçekten bir spormuş. 3 gün geçti üzerinden hala kollarım ağrıyor
At cek avının acemisi olduğunu.Fakat 5 saat uğraştığını yazmışsın bu bir sabır göstergesidir.Ancak bilen birini 1,2 saat seyretmeni öneririm.İyi avlar.