Ağva-Şile At-çek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında anka1905 tarafından paylaşıldı.

1. anka1905

anka1905 Emre

Merhaba,

Hafta sonu küçük bir tatil için Ağva'daydık. Yeni aldığım Spin kamış ve rapalaları denemek, acemisi olduğum at-çek avında kendimi geliştirmek için harika bir fırsattı. Pazar günü kalkıp kahvaltı ettikten sonra saat 9:30 gibi nehrin denizle buluştuğu noktada soluğu aldım. Forumdan takip ettiğimiz üstadların Levrek avındaki tavsiyelerinin hepsi mevcuttu avlakta (Levrek kapalı havayı sever, özellikle deniz dalgalıysa şansınız artar, Levrek akarsu ağızlarını sever gibi).

Neyse efendim ilk 1 saati atış tekniğimi geliştirmeye ayırdım. Bir saat sonra artık 2-3 atışta bir istediğim noktaları tutturmaya başladım. Yaklaşık 4-5 saat at-çek yaptım, yeni aldığım değişik özelliklerde ve renklerdeki yaklaşık 10 rapala modelini denedim. Ancak Nehir tarafında zıplayan birkaç kefalden başka bir şey görmedim:confused:
    Neticede; Karadenizde levrek yokmuş diye kendimi avutarak döndüm :p
    Temiz hava, manzara, sessiz sakin bir ortam yanıma kar kaldı.

2. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Zıplayanların kefal olduklarına emin misin dostum :)

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ne zaman şuralardan bir balık haberi alacağız acaba:(

4. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

her gittiğinde yazacağın tecrübeler ,sizin gibi yeni başlayanlarada yol gösterecektir..inşaallah daha iyi avlarınıda okuruz...dediğin gibi temiz hava yanınıza kar kalmış.paylaşım için teşekkür ederim.

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bu bir spor. Futbolcuların da her attığı şut gol olmuyor. Böyle bakmak lazım. Buna züğürt tesellisi denildiği de olmuştur. Selamlar.

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Öncelikle hayırlı olsun. Ama av için geç kalmışsınız. Sabah güneş doğmaya yakın ve hemen sonrası en güzel av veren saatlerdir. Slikon türü olarak Ragot da kullanın. Sadece rapala türü sahtelere takılı kalmayın.

7. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Birçok kez Spin denediğim bir nokta. O cevreden ağ ile alınmış bacak boyunda levrekler hiç gitmez gözümün önünden. Denemek için doğru nokta secmissiniz , ama ben de sabah erken saatleri tavsiye ederim..
    Özledim memleketimi ......

8. anka1905

anka1905 Emre

Yorumlar için teşekkürler. Dedim ya henüz bu işin acemisiyim. Anladığım kadarıyla saat seçimim yanlış olmuş. En azından bunu öğrenmiş oldum :)

Ayrıca bu iş aynı zamanda gerçekten bir spormuş. 3 gün geçti üzerinden hala kollarım ağrıyor :(

9. ismailakyol

ismailakyol ismail

At cek avının acemisi olduğunu.Fakat 5 saat uğraştığını yazmışsın bu bir sabır göstergesidir.Ancak bilen birini 1,2 saat seyretmeni öneririm.İyi avlar.