Arkadaşlar bugün ağvaya gidiyoruz( deniz ve balık için) iki arkadaş çinekop ve lüfere denemek istiyoruz ama nereden olta atabiliriz, yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Vakkas ağvada bu balıklar için fenerin ucundan olta atabilirsin, ağvada fener haricinde olta atmaya uygun yer yok. eyer aracınız var ise kadırga koyuna gidip oradaki kayalık yerden de verimli av yapabilirsiniz. Hazır gitmişken kalkan için de deneme yap derim, mevsimi yaklaştı, 40 cm üstü kalkanın kıyıladığını sanmam ama denemekte fayda var. Güzel raporlarını bekliyoruz..
Murat bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, evet aracımız var ama kadırga koyu uzak mıdır fenere, akşam atacağımız için oltayı, uzaklaşmak istemiyorum açıkçası, Kalkan için de hazırlık yaptım, umarım güzel balıklar yakalarız. Bu akşam yedi - sekiz gibi fenerin oradan oltayı atmış olucaz. Varsa orada olan arkadaşları beklerim.
kadırga koyu yaklaşık 15 km. kadar mesafede ağvaya, ıssız bir yerdir, elektirik, ışık falan yoktur. Bu durumda siz ağvanın tadını çıkartın derim..
Yaptığım denemeler sonucunda ağva için söylenebilecekler ; 1- Deniz, kum mükemmel 2- Lüfer, çinekop denemeleri yapılmış olup sonuç alınamamıştır. için 1 ay daha geçmeliymiş, yerli halkın bilgisidir. 3- Göksu deresinde kefal ve israil sazanı yakalanabiliyor.
Ben ağvanın yerlisi olarak çupra ve lüferi duymadım ama kefal ve sazan bol. Ben haftada 1 kere gidiyorum ağvaya. Kefal avlıyorum genelde. Kimisi çarpma yöntemiyle yakalıyor ama ben kıbrıs çapariyle yakalıyorum. Geçen hafta 20 tane tuttum. En büyüğü 45 cm en küçüğüde 20 cm civarıydı. her gidişte en az bi öğünlük tutuyorum ve çok lezzetli, koku felan yok. Her tarafa turlar düzenleniyor aslında ağvayada böyle bi grupla gidilebilir.
ünal kardeş hoş geldin sefalar getirdin. Öncelikle tanışma bölümünde bir konu açarak kendini tanıtırsan çok memnun oluruz. Ben de ağvalıyım, sonrasında sohbetimize devam edebiliriz..
Arkadaşlar bende Ağvalıyım. Büyük Bucaklıdan... Oltaya ve zıpkın avcılığını yeni yeni gönül verenlerdenim. Tanışma sayfam; http://212.175.236.146/forum/showthread.php?t=41044 Bozgocoda iki hafta önce koyun dışından açık denize 8cm civarında olan ragot ragloular ile eşimle at-çek yaptık. İki saat kadar uğraştık ama sonuç alamadık. Geçtiğimiz haftasonu da cumartesi Kilimli koyunun kayalık olan bölümünde sadece silikon ve pazar günü de kadırga kayalıklarından açık denize önce bir süre silikon sonrada istavrit çaparisi ile denemeler yaptık. Ama yine elimiz boş döndük. Mera, yöntem ve ekipman olarak acaba bilmediğim neler olabilir? Fikriniz varmı acaba?