AH BE KAMIŞ

Konu, 'Kamışlar' kısmında MUHAMMED BURHAN tarafından paylaşıldı.

1. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    SELAMUN ALEYKÜM.Arkadaşlarım abilerim bu konu hakkında 2.konum ama yinede açma ihtiyacı hisettim aradım bulamadım sordum tam net cevap alamadım vesair derken tekrardan sorma ihtiyacı hissettim.Şimdi benim ihtiyacım 3mt 50-100 atarlı wtd yapabilecek uzun yada orta uzunlukta saplı sağlam bir kamış almaktı.Lakin atarı ve sap uzunluğu birbirine uyan uygun bir kamış bulamadım.Vede forumda gezerken SPRO FLASHBACK 300CM 35-80 GR AKSİYONLU VEDE UZUN SAPLI bir kamışa rasladım vede bunuda iyice araştırmama rağmen hakkında pek bilgi sahibi olamadım.Fazla uzattım ama şimdi sorularıma geleyim.

1)Bu kamışla wtd yapılırmı?
    2)Bu kamış ne kadar sağlamdır yani kaç kiloya kadar balıkta kullanılır?Acemiyim ama avlağımdan 5-6 kg levrek ve kofanaların çıktığını görüp duyunca sağlam kamışlara yönelmek istedim(TECRÜBELİ OLMASAMDA BAKARSINIZ ACEMİ ŞANSI BÖYLE BİR PAŞA ATLARSA KENDİMİ SAĞLAMA ALAYIM)Bu kamış böyle balık için idealmidir?
    3)Bu kamış ile 60 gr'a kadar ağırlıktaki jig,sahte,kurşun ve zargana topunu kullanmak istiyorum sizce 60 gr ile rahatça kullanılabilirmi?

Acilen yardımlarınızı bekliyorum lütfen bilgisi olanlar bana yardımcı olsunlar yaklaşık olarak 1 aydır kamış arıyorum.

2. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    hem at-çekte hem de jigde kullanabilecek makine arıyorsun..doğrusu işin biraz zor..50-100 grlık kamışla nasıl wtd yaptırmayı düşünüyorsun.yaptırsan bile 2 defa attıktan sonra birdaha atmak istemeyeceksindir yorgunluktan.onun için benim tavsiyem;wtd için ayrı,jig için ayrı kamış alman..

3. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    süleyman abi ztn 50-100 den vaz geçtim 35-80 atarlıyla wtd yapmak istiyorum ağır sahteler kullanacağım vede jig dediğimizde ağır jiglerden yada derinsu jiglerinden değil kıyıdan levrek lüfer palamut için kullanılan 40-50-60 gr ağırlıktaki sahteler benim sorum bu 35-80 atarlı kamış wtd yaparmı?

4. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    şöyle söyleyeyim.okuma salina sea spin 15-45 gr atarlı kamış almıştım.290 cm olan bu kamışı bir süre kullandım.daha sonra arkadaşlarda gördüm ve ron thompson tyran aldım.270 cm ve 7-25 gr atarlı..bu kamışı kullandıktan sonra okuma ile at-çek yapamıyorum.birkaç attıktan sonra yoruluyorum.ron thompson ile de wtd yapmak zor oluyor.çünkü biraz L bir çubuk.(bu arada belirteyim,genelde suüstü ve wtd aksiyonlu avlanıyorum.)..kısacası wtd yapacaksan kamışın sert aksiyonlu hafif kamış bulman gerekecek...kamışın atarı nekadar artarsa sanırım ağırlığıda artacaktır..rastgele...

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
  6. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çağrı abi bu kamış olmazmı:) O baya aşar beni.Arkadaşlarım abilerim bu kamış hakkında bilgisi olan acilen yardımcı olabilirmi?

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ürünü kullanmadım hatta elime dahi almadım :) Yorum yapamayacağım ancak vermiş olduğum kamış kargo ile bana yollandı ve inceleme fırsatım oldu :) Tavsiye tabi imkanlar el verdiği kadar :)

8. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    verilen linkteki shimano nexave 300 gr ağırlıkta.eğer makine takmayacaksan kullanabilirsin at-çekte :)

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Verdiğim linkteki kamış ile aynı ağırlıkta speedmaster game type modelini kullanıyorum makine taktım gayet rahat at çek yapabiliyorum:) kollarınızda maaşallah kürdan gibi

10. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    sizin kollarınıza da MAŞALLAH diyelim o zaman :)

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Teşekkürler darısı başınıza:)