ah o çocukluk yılları uzun yeşil eşofmanım

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında postaci_61 tarafından paylaşıldı.

1. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    Sevgili balık avı dostları uzun zamandır yazamamıştım buğün hakim bey'in çocukluk anılarını okurken benim de aklıma o meşhur yıllarım geldi işte sizlere bir anı benimle sizlerde çocukluk yıllarınıza dönün
    Aylardan eylül yer Trabzon Beşikdüzü Denizli köyü sahili istikamet meşhur Martı kayası benim köyümün balık tutan tüm insanların kalbinde bir abide ğibi duran ulu martı kayası
    O zamanlar para harçlık nerede tut balığı sat yap harçlığı perşembe günleri beşikdüzünün pazara köyden çarşıya ğitmek büyük sükse hele birde ekmek helva aaah çoçukluk ah nerde o eski tatlar heyacanlar

sabah saat 5 te köyden yürüye yürüye koşmaca in sahile yer kapmak büyük başarı hele hele sağ taraf taki yer sanki mübarek okunup üflenmiş sanki herkes orayı kapmak içim can atıyor sahile indin eylül ayı deniz soğuk kıyı soğuk önce soyunacaksın bir elinde de elbiselerin ıslamadan kayaya çıkartacaksın sonra tekrar kıyıya dönüp toplamış olduğun sarğan taşlarını uzun düzğün taşlar onları da kayaya çıkartacaksın kayada tekrar giyineceksin sonra vira bismillah 75 metre misinayı aç tak sarğan kuyruğun dan yemini hemen bağla taşı başla sallamaya işte ustalık taşı düşürmeden misinayı son metreye kadar salla taş çıkınca başla sürütme yapmaya sürütmenin peşin de sarğan sürüsü peşin den sağın dan solun dan sargan hum ederdi misinaya zımba üzerine zımba misinayı kıyıya çekene kadar 2/3 balık yakalanıp çıkardı 90 100 zargan mübalsız yakalardık 23/25 zargan 1 kğ gelir onları ham teveğe dizdin mi çık yol kenarına balık dizinini elinle havaya kaldırdın mı 10 dk da balıklar satılmış olurdu ve çıktı harçlık yaşasın ekmek kırmızı helva

balıkları tutmuş ve satmıştık harçlık tamam dı ama saat 3/4 den sonra 2 nci posta başlıyor demektir tüm hazırlıklar tekrar yapılır misina düzeltilir kıyıdan tekrar 250/300 taş toplanır hazırlık tamam dır kayamızın üzerin de muhabbet etmek için doğal bir alan vardır orada hem oturu muhabbet eder hemde yemek yerdik saat 1,5 2 ğibiydi hem yemek hem balık muhabbeti martı kayasının arası kanal ğibidir hem de 3/4 metre derinliği vardır benim altım da uzun bir pijama türü eşofman vardı arkadaşlar bakın dedi hamsi sürüsü var o sürü peşin de balıklar ile tam bizim olduğumuz yere ğelmişti inanın karabir bulut ğibi hamsiler altta istavrit sürüsü onun peşim de çinekop da istavritrin peşin de büyük bir curcurna büyük balık küçüğü yutar balıklar tam altımız da kıyamet kopuyor eyvah ne yapmalı etmeli sarğan için yep toplamalı arkadaşlar dedim benim pijamanın paçalarını iyice bağlayın bakayım hem pijamanın paçaları bağlandı kayanı atlama yeri olarak kullandığımız yerine çıktım kafa üstü bir dalış balıkların tam ğöbegine füze gübi bir dalış tam suyun orta kısmın da pijamamı ağzını açtım dipte de kapattım artık don balık dolmuşltu dibin de doğru kıyıya abartısız 3 kğ hamsi vardı onlar ile hem iyi balık hemde iyibir anı
    sevgili arkadaşlarım lakaplarıyla goddem niyazi sülo musa muhtar hayal dilek şöför hepinize selamlar

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Gürol abi eşofman ile balık yakalanırmı derlerse ispatlı örneğimiz var artık. Yeni anılarınızı da bekliyor olacağız, paylaşım için teşekkürler:)

3. sazan58

sazan58 S.Şeref

Gürol abi çok güzel

4. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    Gürol abi elerin dert görmesin sizin gibi değerli insanların bu yaşamış olduğu güzelikleri okuyunca içimdeki yaşama sevinci kat be kat artıyor.

5. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    gürol abi ellerinden öperim abi daha daha devamlarını bekliyoruz anıların

6. themad2

themad2 Serdar

okuduğum en güzel anıydı devamını bekleriz abi:)

7. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    seviğili dostlarım

sevğili dostlarım beni şımartıyorsunuz verdiniz çoşkuyu yazdık bir anı daha gerçi biz de anı çok ama nazik iltifatlarınız için teşekkürler

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Gürol abi emeğine sağlık.Tecrübene sağlık.DEvamı yok mu?

9. Köksal KUBAL

Köksal KUBAL

Favori Kamış:
    Olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    5 kg levrek
    Ahhhhhhhhhhh O Günler........

Sevgili dostum okudum ve......... Sahi dündü dimi onlar. İnsan düşününce daha dün olmuş gibi geliyor. Oysa yıllar oldu. İnsan hayatı bu. Biranda geçip gidiyor. Arkadaşım herkesi yazmışsın ama beni unuttun. Oysa o günün en iyi tanığıyım ben. Sevgili dostlar Beşikdüzü ve civarında yaşayıp denizle uğraşanlar bilirler. O zamanlar sarganlar o kadar çok ve o kadar büyükdü ki bir keresinde 0.40 mm.lik misinamın koptuğunu bilirim. ( Eğer postacı yer kapmak için misinamı kesmediyse:D ). Nerede o eski günler ve nerede o doğal, tadından yenmeyen ekmek ve kırmızı helvalar. Fakirlikten mi yoksa doğallıktan mıdır bilinmez ama o zaman yediğimiz kırmızı helva ile ekmeğin tadı hala damağımda. Anı için teşekkürlür postacı. Kalemine sağlık.