Arkadaşlar aşağıdaki sahte yem ilk sahte yemlerdendir ve şuan kolleksiyoncuların elindedir... Aşagıdaki sahte yem tamamen el yapımı olup tahmini 1880-1890 yıllarındandır..yani spinning baya bi eski olta balıkcılığı tarzıdır..resinde görünen örgü misinaya dikkat edelim...!!! makaranın içinde kurşunlu iğnelere bakın..bunlar sahtenin altına bağlanmaktaydı büyük bir ihtimal. [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Paylaşım için çok teşekkürler, gerçekten çok değerli bir paylaşım. Nereden nereye gelmiş sahteler.. Sevgilerimle..
evet fikret abicim..insan hayretler içinde kalıyor,bu hayal gücü ve yetenek,dediğin gibi nerden nereye
Bu ahte ile balık tutmuşlar zamanında... Demekki o kadar çok balık varmış. Şimdi nice sahtelerle balık tutamıyoruz....
örgü misina kulanılması güzelde bunun nedeni tercihten çok, o zamanlar naylon misinanın olmayışıdır muhtemelen) varsada belki ozmn naylon daha pahalıydı eskiden balıkçılıkta kulanılan oltalar atların kuyruk kılarının usulune uygun sekılde bırbıne bağlanmasıyla yapılırda(ben öyl ebiliyorum) buda ona bi örnek olsa gerek. paylaşım için teşekkürler.
Murat agabey,cok guzel,cok degerli,cok ilginc br paylasim.Cok tesekkurler. Sahtelerin ebatlarina bakilirsa baya buyuk baliklari boyle basit bir duzenek ile yakalamak mumkunmus demekki...
Emrah kardeşim sahte senin yaptığın çalışmalara mı benziyor ne? Ben sevmedim yukarıdaki takımı boğazda iş yapmaz
Alemsin Uluç yaaa Enteresan projeler üretmişler eskiler ve eminim başarılıda olmuşlardır.. teşekkürler bu ilginç ve güzel paylaşıma..