Ahmetbeyli - Özdere av yeri yardım

Konu, 'Bölgeler' kısmında aslanbora tarafından paylaşıldı.

1. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Yarın Gümüldür Ahmetbeyli, Özdere, Maydonoz koy taraflarına balığa gitmek istiyorum. Kıyıdan surf kamışımı deneyeceğim. Hedef balığım çupra. yem olarak da yengeç kullanacağım.
    Beklerken de sahteyle at çek yapmayı düşünüyorum. Bu yörelerde tavsiye edeceğiniz yer var mı?
    Sır avlaklarınızı değil ama hoşça vakit geçirilecek avlanmaya müsait yerleri merak ediyorum. Belki yarın orada avlanmak isteyen başka üyelerimizle de tanışırım.
    teşekkür ederim
    ümit yeng

2. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ümit Bey,
    O bölgeye gittiğinizde yol üstü giderken tüm köprülerin üzerinden geçerken, kıyıya sürebilirsiniz aracınızı. Tüm azmak(dere) ağızları verimli yerlerdir. Ayrıca çokda azmak mevcut o bölgede. Sanırım şu sıralar kefal bol. Kefal takımı götürmeyi unutmayın;) Yakın geçmişte yaptığımız levrek seferinde herkes kefal avlıyordu göl kamışlarıyla.
    Size şimdiden rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    bu gün ordaydım tık yok..

bir karışlık 2-3 kefal o da suya iade..

yazı bekle , geceleri kumsallardan mırmır alırsın şu anda yemliyede aklıselim bişler vurmuyor..

4. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Ümit abi, Gümüldür'den doğanbey'e doğru giderken solda yeşil bi cami göreceksin ordan dar bir yol gider genelde mırmır yatağıdır ama çupra bulmak mümkün tabi çok sığlıkta arama surf kamışın varsa uzak atışlarla yengeçle bulabilirsin çuprayı oraya gelmeden şeytan suyu var onun önüne belediye yürüyüş yolu gibi bişey yaptı o kısımda var ama meralar genel olarak küçük çakıl ve ilerileri çakıl kum karışık tekneyle açılanlar çuprada iyi sonuçlar alıyor.Fakat şu an oranın durumunu bilmiyorum çok yakın zamanda gitmedim Muvaffak abi ordaydım diyor bence kulak ver ona :) adres değişikliği istersen didim akbük tarafına gir kazıklıdan gündüz çupra yapıyor gündüz yemlenip gece yatıyor genelde o bölgede gece iri mırmır alanlar oluyor her zaman müdvimi oltaların mırmır :) orayı şu zamanlarda deneyebilirsin hadi rastgele :)

5. system41

system41 Murat

Ben yer öneremiyeceğim ancak ahmetbeyli'yi görünce konuya girdim. Askerliğimi ahmetbeyli jandarma karakolunda yapmıştım çok güzel yerler. Maydanoz koyuna yaya devriye atmaya giderdik.Yıl 2002 idi hey gidi günler. Oralarda gece zıpkınla balık avlıyanları yakalıyorduk.Rastgele diyorum size kolay gelsin.

6. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Teşekkür ederim. Azmak başlarını deneyeceğim.

Ben havalar ısınmaya başladı artık tek tük balık gelmeye başlar diye düşündüm ama siz bu gün test etmişsiniz. O zaman yarın için daha yakın bir yer seçeyim, Güzelbahçe olabilir. teşekkür ederim.

Teşekkür ederim kardeşim. Dediğin yeri gog.map ten buldum. geniş bir kumsalı var. Yarın olmasa bile orayı muhakkak deneyeceğim. teşekkür ediyorum.

7. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Teşekkür ederim.

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kıyıdan olta mesafesinde 3-4 balık alabileceginiz zaman a daha var..ancak akbük kazıklı liman bölgesinde sol tarafta bir tepelik kısım var derinlik haritası olanlar görmüştür unun sahilleri dik yamaç halinde 18 mlere iner ama bumevsimde orada yinde balık 30-40 m lerde.. ama kazıklı sahillerinde şu an kefal mevcut ve ekmek te yemeye başlamış..izmire en yakın yerlerde oralar maalesef..gümüldür azmakta aydınlılar vardı dün.. kanalı surdum daha var dediler ama onlarda ufak tefek balıklar almıştı kırmızı kut ile 5-6 kişi gelmişler malum allah ne verdise kovaya..ne diyem.. kavga edecek halim yok laf ta anlamazlar..

neyse sanırım gerek enlem gerekse deniz dibi formasyonlarından dolayı oluşan ısı farklılıgı nedeni ile daha güney bölgelerde izmire nazaran yaşam daha fazla..buna ilaveten kazıklı gibi bir bölgenin bakir ortam olmasınıda hesaba katmak gerekir