Herkese merhaba... Biliyorsunuz bot almaya niyetlenmiştim bi süre önce ama şişme bot hakkındaki tecrübe ve tavsiyeleriniz sonunda zodiac tipi bot almaya karar verdim Bikaç soru var kafamda netleştirip kısmetse bi iki ay içinde en geç almayı düşünüyorum... Kafamdaki sorular şöyle: 1-Konu başlığındaki gibi ahşap tabanmı alüminyum tabanmı önerirsiniz?Avantaj ve dezavantajları nelerdir?İlk anda alüminyumun avantajı sadece ağırlıktır diye düşünüyordum ama baktım özelliklere aynı ağırlık yazıyor ikisi içinde? 2-Boy olarak biraz kararsızım.kişi kullanmayı düşünüyoruz(bu sene göl gibi yerde ancak seneye kısmetse motor alıp denizde)gezerkende vakit geçsin diye olta atarız arada 2.70-2.90 yeterlimi yoksa 3.20 mi olmalı? 3-Bu sene kürekle kullanıp tecrübe edinmeyi,seneye motor almayı planlıyorum.3.20gibi bi botu kürekle kullanmak zormudur?(kullanmakta asıl amaç hızlı gidiyim vs değil,öylesinde gölde tını mını gidicez ) 4-Hangi markayı önerirsiniz?Orca nasıl bir markadır? Şimdilik bu kadar Üşenmeyip okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler... Saygılar...
Her botun kendine göre artıları ve eksileri vardır. Aleminyum tabanlar motorla kullanımda avantaj sağlar. Ama daha ağırdır. Kürekle kullanımı zordur. Ahşaplar daha hafif ve kürekle idaresi daha kolaydır. 320 yi kürekle kolay idare edersin. 360 ı ise biraz rüzgar olsa idare edemezsin. Ancak botta kürek çekmek kayıktakine benzemez. Bisiklete binmeye benzer. Biraz alışmak lazım. Tavsiye olarak göl için 280 ızgara taban ve 320 ahşap tabandır. Herikisi içinde 3 kişiye kadar avlanabilirsin. Deniz için ise 320 ahşap tabanın altında sağlıklı olmaz. Ahşap tabanın en büyük avantajı daha hafif olduğundan nakliyesi ve kurulumu daha kolaydır. Aleminyum taban ise daha ağır ve taşıması zordur. Motor kullanmayacaksan ahşap taban daha iyidir. Ancak aleminyum tabanlar daha sert olduğundan butun içinde ayakta durmak daha kolaydır. Yani her botun artıları ve eksileri var. Benim favorim 320 ahşap tabandır. Marka olarak 'ne ka pa o ka kofte'
İnternette ahşap ve alüminyum taban ağırlıkları aynı verilmiş? Daha önce zodiac tipi değilde normal botta tecrübem var. 2.80 ufak gelmezmi?Yazdığım gibi bu sene gölde fln esiriz Kürekle denize botla cesaret edememAma 2 kere masraf olmaması için şimdi alacağım bota seneye motor takıp denizdede kullanmak istiyorum.Yani yatırım gibi bişey oluyo Düşündüğüm markalar ORCA,SEA MASTER,PELİCAN.. Bunlar hakkında bilgi ve tecrübe lazım Cevaplar için çok teşekkür ederim...