Ahtopot için bi tüyo vereyim.Ama biraz zahmetlidir.Denediğiniz takdirde boş dönmeyeceğinize emin olabilirsiniz. ilk önce çapı en az 10 cm,boyu 50cm civarı su boruları bulunuz.Bunun bir tarafını beton dökerek kapatınız.Fakat kapatmadan önce orta kısımdan yaklaşık kuş parmağınızın kalınlığının yarısı kadar bir delik bırakınız.Beton kuruduktan sonra açık bıraktığınız delikten bir metal kablo veya sağlam bi misinayı geçirerek diğer taraftan çıkarınız.Boş kısımdan misina veya kablonun ucuna hayvan bağırsağından bir parçayı sıkıca bağlayıp içindeki deliğe kadar sıkıca çekiniz ve tutturunuz.Delik tarafındaki kısımdan dışarı çıkan misinayıda ayrı bir sağlam misinaya monte ediniz ve ahtopotun bulunabileceği yerlere bırakınız.belli bir süre sonra (tabiki bu süre en az 1 gün olmak kaydıyla) bıraktığınız düzeneği kontrol ediniz.Şaşırmayın çünkü ahtopot kapalı kutu veya yerleri çok sever ve yuva edinir.İçindeki bağırsak parçasını fark edince çıkacağı varsada onu yemeden içinden çıkmaz.Bağırsak koymamızın sebebi ise zaten sert olduğundan tuzlu suyla buluşuncada daha sert ve elastiki bir yapıya kavuşur ve kolay kolay ahtopot tarafından yenilemez. Düzeneği dışarı çıkarttıktan sonra eğer içinde ahtopot varsa çıkmayabilir..Boşuna uğraşmayın hayvan kendini siz çıkartmaya uğraştıkça iyice boru içine kendini çeker ve çıkarması çok zor bir hale gelir.Çıkarmak içinse çok kolay bir yöntem vardır.bir spreyin içine koyacağınız çamaşır suyunu boru düzeneğinin içinden çıkmayan ahtopota 1-2 kez sıktığınız zaman ters çevirin ve hemen kendini dışarı atar. Bu taktiği alanyadan eski bir balıkçıdan öğrenmiştim..Bu sistemi baragede sistemi halinde kullanıyorlardı ve hemen hemen her boru düzeneğinin içi boş çıkmıyordu.
Namık Beyciğim bu resmini koyduğunuz olta hakkında ayrıntı alabilirmiyiz acaba ? Yani şeye benziyor bu arabalarda aynaya taktıkları CD ler gibi parlıyor sanırım... Bunun iğnesi miğneside yok gibi garip geldi... Ayrıntı isteriz
çok uğraştım ama resmi bir türlü çizemedim barış abi.artık elimle çizip tarayıcıdan geçirince koyacam..kaçırdığın yer tam olarak neresi?
nasıl anlamadım..kimyasal silah derken? çamaşır suyunu derken ise sistemi su dışına aldıktan sonra boru içindeki ahtopotu dışarı çıkarmak için kullanılıyor..denize falan sıkılmıyor.
Verdiginiz bilgiler icin tebrik ederim cunkü hepsi cok dogru.. Barsak konusu mantıklı ama eger bulamazsanız tavuk kemigi(biraz etli olsun) koyabilirsiniz
Bir iki teknik daha var ama millet bu kadar kolayını ogrenirse katliam yapar sırf o yuzden paylasmak istemiyorum.(yasal olmasına ragmen)
Efendim Beyciğim terimi nezaketen ve samimiyeten kurulmuş bir av düzeneğidir... Genelde Avlanması ön görülen kişilerin bu sözlere tav olması gerekiyordu ama sistemin bir yerinde bir hata yaptık sanırım Namık Abi aşkolsun yani... Bu kadar gaddar olma bana... Hani kuzuya gidecektik geçen sonbahar kandırdınız beni adanadan kalkıp taa beleklere kadar geldim gelecez dediniz bıraktınız beni oralarda birbaşıma... Ah uleyn ah... bu bana yapılırmı Namık Bey!!!
http://picasaweb.google.com/jbgooch/Octopus/photo#5085053854614314914 Bu linkde bahsedilen boruları görebilirsiniz. Sanırım siyah olmasıda ahtapaot için çekici... Rasgele
Yazık zavallı ve çabuk yakalanan bir hayvan.. Uğraşmayın yakalamak için...O kadar kolayki bu zavallı yaratığı yakalamak ben acıyorum açıkçası....
Çokda akıllı hayvan aslında ama gerçekten kolay yakalanıyor garibim. Suçluluk duymuyorum desem yalan olur böyle zeki bir hayvanı yemek olarak gördüğüm için ama, PEKDE LEZZETLİ
Zavallı derken savunmasız anlamında söyledim Bende bayılırım etine çok severim ama ne yazıkki acıyorum gerçekten ve ufak olanları kesinlikle ama kesinlikle suya iade ediyorum.
Buna tamamen katılıyorum. Aslında balık içinde öyle, yemeyeceğin balığı bırakacaksın bence. Çok küçüksede salmakta yarar var...