Arkadaşlar selamlar. Doğumgünümün hafta içine denk gelmesi ve kardeşimin işi ve muzipliği nedeniyle bu hafta sonu sürpriz bir şekilde doğum günümü kutladık. Daha 1 ay kadar evvel spin takım toparlamıştım. Bu ay içinde de surf takımı toparlamayı planlıyordum. Aklımda Shimano Nexave 200 gr atarlı kamış ve Ryobi Proskyer Nose Power makine vardı. Ben bir taraftan fiyat ve stok araştırması yaparken kardeşim de benden habersiz surf için teçhizat araştırmasına girmiş ve bana hediye olarak ailecej bir surf takımı almışlar. Aklımdaki olmasa da böylesine güzel bir hediye kalbimdekine eşit oldu. Kamış Lineaeffe AC Cast 420 makine de Okuma Powerliner 65. Güle güle kullanmak kısmet olsun. Sevincimi paylaşmak istedim. Sevgiler
Güle güle, en güzel avlarda kullanman dileklerimle. Bekle istersen, bakarsın makina içinde bir sürpriz olur.hihi hihi Sizede misina almak kalır.
Teşekkürler. Tevfik Ağabey, Okuma Powerliner makinayla beraber almış bizimkiler. Eh, bana şimdi baba bir Shimano Makina almak için düşen tek şey her ay bir kenara para ayırmak.
Uyku sersemliğiyle dikkatimden kaçmış, '' Sörf takım '' derken '' Sörf kamış '' gibi algıladım. Olsun bak, kalbime doğan gerçek oldu. Ne güzel. Artık sizede eli boş dönmemek yakışır.hihi hihi Bu arada ben, Shimano Exage 6000 i kaptım bile. Darısı ve daha üst seviyeleri siz sevdiğim dostlarıma olsun. İyi günlerde kullanman dileklerimle.
Muvaffak Ağabey, çok teşekkür ederim. Yarın hem kamışı hem de kendimi alıştırmak amacıyla antremanlara başlıyorum. Tevfik Ağabey sana da hayırlı olsun. Bol trofeler. Doğumgünü tebrikleri için de çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sağolun.
Abi hayırlı uğurlu olsun.Bizimkiler olta takımlarımı elimden almaya çalışırken sizinkiler hediye olarak alıyor.
Bir insanın ocağında olacak, gerisi boş. Yıllardır kardeşim Murat (stres_yapma) ve yeğenim Erdem dışında dert ortağı bulamadım, ona yanarım. Onlar da terk-i diyar ettiler şimdi. Bırak hediyeyi babamın elinden gelse kellemi uçuracak, o derece balıkavına karşı. Hayırlı olsun, gönlünce balıklara Keremcim.
Doğumgünü tebrikleri için teşekkürler. Abi, ne denir ki bilemiyorum. Karşı da olsalar, arasıra sinirimizi de bozsalar yine de başımızdan eksik olmasınlar.
Teşekkürler Yakupcum. Onları da bir balık tutmaya beraberinde götürsene. Hatta annene söyle, bir piknik çantası hazırlasın. Bir haftasonu, daha havalar güzelken bir piknik yapın, herkesin eline bir olta değsin. Bana işe yarar gibi geliyor.
Bu akşamüstü antreman yapmak amacıyla sahile indim. Yanıma sadece 100, 125 ve 175 gramlık 3 kurşun alarak her biriyle yarım saatlik periyodlar dahilinde atış talimi yaptım. Surf Casting gerçekten ciddi bir disiplin, yorucu ama bir o kadar da keyifliymiş. İlk atışlarımı temkinli yaptım ve alıştıkça biraz daha abanmaya başladım. En son 175 gr ile de abanarak atışlar yaptım. Kamış sert aksiyonlu bir kamış ve bana pek kırılabilir izlenimi vermedi. Zaman ne gösterir bilemem ama şu anda ki halimle bu kamışı kırabileceğimi pek sanmıyorum. Göz kararı 70-80 m kadar attım diye tahmin ediyorum. Şu anda makina da olan 0.30 misinayı 0.26 daha kaliteli bir misina ile değiştirince, ve de Surf Atış tekniğimi geliştirdikçe bu mesafenin uzayacağını tahmin ediyorum. Makina fena değil ama tabi İstanbul Boğazı'nın güçlü akıntılarında nasıl tepki verecek henüz bilmiyorum ama ilk izlenimlerim güçlü bir makina olduğu.