Merhabalar, Zodiac tipi botları araştırırken hava tabanlı botlar hafif olmaları sebebiyle özellikle dikkatimi çekti. Bu botlardan kullanan ya da tecrübesi olan arkadaşların, abilerin bu işe yeni merak salmış bizlere tavsiyeleri nelerdir? Bir de, bu hava tabanlıların ahşap ya da aluminyum tabanlılara kıyasla olumsuz yönleri nelerdir?
Ben de uzun süredir almayı planlıyorum ama vazgeçiriyorlar. Tek başıma kullanacağım dönemler için toplaması ağır olur diye air deck al diyen arkadaşlar da oldu. Bu sorunun cevabını hem hava taban hem de aleminyum/ahşap taban kullanmış kişiler sağlıklı bir şekilde verebilirler. Hava taban çok mu dayanıksız olur acaba bende merak ediyorum.
İkisinide her ortamda ve şartta kullandım.Deniz için sert taban al-ahşap-fiber vs. tatlı su için kesinlikle hava taban öneririm.
Ahşap veya alüminyum tabanın bence pek farkı yok benim botumdaki tercihim ahşap tabandan yana oldu hem doğal malzeme vs.aslında alüminyum taban ahşap tabana göre daha hafiftir,kısacası ahşap taban deniz için daha uygundur zamanla tuzlu sudan çıktıktan sonra tatlı suyla yıkamayı ihmal eden arkadaşların alüminyum malzemelerinin delndiğine şahit oldum benim bot nereden baksan 15 senelik ama ahşap tabanı yerine göre su içinde kalmasına rağmen en ufak bir kabarma olmadı sadece 3 parça ahşap tabanı sağdan soldan geçme düz tutmak için alüminyumdan ray şeklinde geçme bir malzeme var botu 5-6 kere denizde kullanmıştım onları yıkamayı unuttum deniz suyu hem o güzel parlaklığını aldı ve içlerdende beyaz beyaz kabarmaya başladı
hem alüminyum taban hemde air deck taban bot kullandım,şu an air deck kullanıyorum.Alüminyum ve tahta taban botlarda taban parçalarını bir arada tutmak ve botum katlanmasını önlemek için yanlardan geçirmeniz gereken iki adet oluklu parçalar var,bunları takmak ve çıkartmak bana çok zor gelmişti,hem bileklerinizin kuvvetli olması gerekiyor, hemde botu kurmak ve sökmek zaman alıyordu.Air deck botu gölde ve denizde kullandım,iyi şişirilmiş ise iki kişi ayağa bile kalkabiliyor.Yalnız denizde dalgalı havalarda kullanılması biraz zor,sert bir dalgada alüminyum tabanlı botun burun kısmının katlandığına şahit oldum,böyle bir durumda şişme taban komple katlanabilir,çok riskli.Normal deniz şartlarında yorulmadan, kurulum zamanı harcamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.
merhaba ben ankarada turna için bot düşünüyorum hava tabanlı önereceğiniz marka ve model var mı? http://www.avmarketi.com.tr/asp/product/136165/X-Cape-2-30MT-Sisme-Tabanli-Bot-Lacivert-A-Gri var ama fiyatı beni aşıyor senin önereceğin daha uygun bir bot var mı? http://www.avcity.com/?urun-6836-Bestway-Hydro-Force-Sisme-Bez-Bot-270cm-Gri.html bu çok ucuz içime sinmedi sence nasıldır.
Kolibri K280t - ct ızgara taban veya Daf Marin Dmdo 290 hava tabanlı önerebilirim.600-750Tl arası fiyatları.
Buyur. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-bot-dafmarine-dmdo-serisi-65150899/detay/
Kolibri hava tabanlı botlarını piyasaya sürmüş,kimbilir ne zaman gelir. Tam da Km 330 ızgara taban siperişi verecektim,erteledim. Uğultu-kuş Kayıt: 20.03.2008 Mesajlar: 65 Yer: Kiev Tarih: Ocak 11, 2012 11:25 am Mesaj konusu: Şişme botlarla Kolibri aşağıdaki modeller için mevcut alt kat (Hava-deck): - kürek - K-260T, 280T-K, K-280ST, K-250t, K-270T K-290T; - motorlu - KM-200 KM -260, KM 280, KM 300, KM-330. 01.01.2012 perakende fiyatı, -. 895 itibaren 1250 UAH için doğru fiyat ve (0562) 36-01-57 olan fabrika satış departmanı ile siparişinizi verebilirsiniz ya gelen bayiler http://www.kolibriboats.com/forum/viewtopic.php?t=401&sid=10895262fee350924e11c39d158a94e4 _________________ Üye de oldum ama distribütör fiyatları kimsede gözükmüyor galiba. http://www.kaptanbalik.com.tr/?kategori-74-SiSME-RUS-BOTLARI.html