Akarsu Balikciliği Yardim ??

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sizo tarafından paylaşıldı.

1. sizo

sizo ERCAN

MRB ARKADAŞLAR HERKEZE RASGELE BEN İZMİR KEMALPAŞA İLÇESİNDE OTURUYORUM KENDİ KÖYÜM OLAN SİNANCILAR KÖYÜNDE AKARSU VAR BALIK TA VAR OLTAYLA NADİR YAKALANIR AMA ELLE SEPET VEYA CUVAL İLE YAKALANIYOR 2 ÇEŞİT BALIK VAR KAYA BALIĞI BİDE BİZİM YÖRE OLARAK BİLDİĞİMİZ İSLAM BALIĞI DİYE TABİR EDİLİYOR AMA BEN ASIL İSMİNİN NE OLDUĞUNU COK MERAK EDİYORUM LÜTFEN SİZLERDEN BU KONUDA YARDIM İSTİYORUM AŞŞAĞIYA VİDEO VE RESİM OLARAK EKLİYORUM GÖRÜŞLEİRNİZİ BEKLİYORUM... ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

RESİM [​IMG]

VİDEO http://www.facebook.com/video/video.php?v=2296079289491

Son düzenleme: 5 Eylül 2011
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ercan merhaba,

Öncelikle hoşgeldin.

Balıkların tür tanımı için yeterli ipucu vermedi şahsen. Video da face linki olduğundan açamadım. Başka resim var mı elde?;)

3. sizo

sizo ERCAN

baska bi resimde ekledim ama bana yardımcı olacak kimse yokmu yaw??

4. roster

roster hayati

latince adı (Leuciscus Cephalus)sazangillerden türkiye de bölge bölge adı değişkendir kasna, tatlısu kefali, gibi
    ve talı suda yaşayan en geç gelişen balık türlerinden biridir
    yaşam süreci 1,5 yaş-15cm-35g
    2 yaş-20cm-95g
    3 yaş-30cm-330g
    5 yaş-40cm-1,15g
    8 yaş-50cm-2,30g
    12 yaş-60cm-3,19g

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Ercan kardeş ,

1- Yenisin .. anlaşılıyor.. öncelikler forum dünyasında büyük harf kullanılmaz.. aklında bulunsun

2-Bu tür forumlar amatör balık avcılıgı konuludur..yani etik - kurallara uygun avcılıkların öğrenildiği , paylaşıldıgı bunun yanı sıra olabildiğince teknik bilgininde oldugu ortam.

bu tür ortamlarda , olta balıkçılıgı esastır..bunun dışındaki yöntemler etik değildir..felsefeye aykırıdır..

bundan sonraki paylaşımlarında ve yaşantınızda bu konuyu dikkate alacagınıza inanıyorum..

görüntüdeki balıklar iç sularımızda bulunan birden fazla türü olan-akrabası olan, tatlı su kefali olarak adlandırılan türden birine benziyor.. ancak çok ufak balıklar bunlar.. forumda veya internet ortamında bir çok yerde amatör balık avcılıgı esasları var - 2/2 tebiliğ olarak geçer.. önce baştan sona onu bir okumanızı rica ediyorum..

kolay gelsin

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Gelelim balıgın olta ile tutulma olayına , o tip sularda ki gördüğüm kadarı ile çok dar -sıg bir su burda bu tür balıklar fazla büyümez..balıgın büyümesi - yaşadıgı ortamın büyüklüğü - besin miktarı-su kalitesi gibi birden fazla konu ile baglantılıdır... o akan suda belli yerlerde olabilecek en büyük havuz oluşumunda ki, burda nispeten su derinleşir ve-veya durgun olur yada yavaşlar(alan genişlediği için) orda önceden ekmek ile yemleme yapıp yine olta ile avlanmayı deneyin.... kolay gelsin..