Uzunca bir aradan sonra tekrar aranızdayım. Oldukça yoğun geçen bir sezonun arkasından eski işimi bırakmış olmanın ve yeni işe başlayacak olmanın verdiği bir kaç günlük boşlukta kafamı biraz olsun toparlamak için 4 senedir gidemediğim yazlığa gittim ve unutamayacağım avlarımdan birini yaptım. Uzunca bir süredir avdan hiç bu kadar zevk almamıştım. Akbük, her zaman ki gibi yine bol bereketini bizden esirgemedi. Yem olarak yengeç ve midye kullandık. Yer balık çifliklerinin en sonu... Midyeleri hemen göbek hizanına kadar gelen sudan kumu ayaklarınızla kazarak gayet rahat bulabilirsiniz; biz de öyle yaptık ve yarım saatin içinde benim yeğenle 30 kadar midye bulduk. Hatta midyenin birinin içinden inci bile çıktı, işte bu kadar bereketli bir deniz bu deniz... Aşağı da incinin de bir fotosu var. Burada ki fotolar 2-3 Eylül tarihlerine ait. Kıyıdan yapılan 2 günlük av sonucunda 60 civarında balık yakaladık. Tabi ki en güzelleri de şüphesiz cupralardı. Bu avı abim, ben ve yeğenim yaptık. Abim kıyıdan 8-10 m. ilerde avlandı. Mağlum gelen küçüklerin pek çoğunu o yakaladı, bizim ufaklık ise sağolsun sürekli bize yem hazırladı. Av da en çok onun emeği var, hakkını yememek lazım. Hatta midyeleri açarken inciyi de o buldu. Şansı her daim böyle açık olur inşallah... Egeliler şimdi sizleri çok daha iyi anlıyorum. Öve öve bitiremediğiniz cuprayı gerçekten ne kadar övseniz yeridir. Oltaya vuruşu, gelirken kafa atışı, mangalda kızarışı... her biri birbirinden güzel... Rapor biraz geç yayınlandı lütfen kusuruma bakmayın, yeni iş telaşı felan ancak vakit bulabildim. Sevgiler, saygılar....
Hey maşallah beeeee muhabbete balıklara baka abicim millete gündüz gündüz oruç bozdurur bu balık olayı helede çipura olunca üfffff muhabbet sağlam balık sağlam ellerinize sağlık.
Serdar onca balıktan sonra sizleri anlamamanın imkanı var mı yahu... Biz Antalya'dan kıyıdan eşek mırmırı yakalarken ne kadar zevkli diyordum, lakin cupradan sonra şunu gördüm meğerse mırmır kıyıya gelirken hiç te direnmiyormuş çupranın yanında. Her kafa vuruşunda Allah gitti diyordum, hoş gidenlerde oldu lakin kalanlar daha çoktu tabi
Tebrikler Gökhan. Vallahi oruç bozduracaksın bize bu saatte. Mangal enfes görünüyor. Bu çupralar Antalya kıyılarında neden bulunmaz ya da var da biz mi bulamıyoruz. Çupra için illa Ege' ye mi ? gitmemiz gerekiyor.
Görüldüğüne dair rivayetler var bu kıyılarda... Hatta tutanlarda var. Lakin bir elin parmağını geçmiyor. Onlara da gözü kara cupra diyorum ben. Tek tabanca geziyorlar sanırım, işte arada bir de oltaya geliyorlar. Hatta en yakın duydugum gecenlerde Namık'ın tuttugu cupra Lara kıyıdan... Var ama dediğim gibi yok denecek kadar az var.
Barış bey lütfen bağışlayın beni şu mübarek günde ağzınızın suyunu akıttığım için... Kusuruma bakmayın.
Oyyy oyyyy, kardeşim Çubracı olmuş çıkmış Namıkkkkkkk yetiş burası yemlik kaynıyor Tebrikler kardeş afiyet bal şeker olsun buzluğa birazını ayırdın demi, ağlamasınlar sonra
Gökhan ne yaptın dostum oldumu şimdi. Ben akşamı nasıl yaparım şimdi. İki tane lüferim kalmıştı. Bende akşama onları yatırmazmıyım ızgaraya. Tebrikler çok güzel bi av ve güzel bir paylaşım. Ellerinize sağlık.
kardeşim tebrikler..... ege cennetinin nimetleri sizede nasip olmuşş... daha dün akşam yediğim koca çipuralara rağmen niyetli olduğumdanmıdır nedir accayip canım çekti gene yaaa...... biz bu balığın hastası olmuşuz anlaşılan.... resimler ve balıklar için teşekkürler....
Gökhan cım inan birde tekneden yakalamanı isterdim. O kafa atışlarını, elini nasıl durdurduğunu göreceksin o zaman. İnşallah daha irileri de nasip olsun oltana kardeşim.