Akbük Kazıklı Koyu 2010 Bölüm 6

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BARIŞ tarafından paylaşıldı.

1. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    O gün hava kapalı ve yağışlıydı ama güzel balık çalışıyodu gene. Şapkadan sonra günün güzel çupralarından birinin videosunuda paylaşıyorum
    http://yfrog.com/64kazkl2010017z

2. bekir batır

bekir batır bekir batır

Favori Kamış:
    oystercast&spritsurf&Tolee Kawahagı 2.10 &SHIMANO CATANA CX 2.40
    Favori Makine:
    okuma dıstance surf60,okuma flame30,OKUMA TRİO 40S
    Of Of Maşallah Abi Temiz Av Olmuş :)

3. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    3.5 kğ sazan 55 cm turna şuan için
    Arkadaşlar gördüyüm kadarıyla herrgün ava çıkıyorsunuz ve bayagıda tutuyorsunuz tuttugunuz balıkları yiyorsunuz sanırım hergünde yiyilemeyeceyini düşünürsek bu işin ticaretinide yapmıyorsunuz sanırım bu hırs niye hergün bir av raporuyla çıkıyorsunuz inşallah tuttugunuz balıkları heba etmiyorsunuzdur.eyerki hırsınız balık tutmaksa bence tut bırak şeklinde olmalıdır yoksa tuttugunuz balıkları alı koyup formda sergilemekse yanlış bence

4. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    4.5 kilo Akya ve 800 gram Lagos
    Tebrikler güzel av ;)
    Bu arada Emre Bey,Arkadaşlarımız Ankara'dan sırf av ve tatil için Akbük'e gidiyorlar bazı arkadaşlarımız gibi deniz kıyısında oturmadıkları içinde senede birkaç sefer böyle avlar yapmalarını çok doğal karşılıyor ve buna hakları olduğuna inanıyorum.

5. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    Mehmet bey hakları vardır veya yoktur onu bilemem ama hergün bölüm 1 bölüm 2 diye resim karşına geçilmiş ve 30-40 arası balık sergilenmiş daha öncede ufak balıklar alı konulmuş rapor bence kendi fikrim hoş deil kim olursa olsun tüketeceyimiz kadar balık tutma taraftarıyım katılır katılmazsınız kendi fikrim hoş deil gördüyüm manzara maksat balık tutmaksa yine diorum tut bırak mantıgıyla zevkinizi alabilirsiniz hırs ugruna okadar hergün balık tutulmaz sadece bu arkadaşlara söylemiyorum malesef insan oglunun geninde var bir yerde balık çıkıyorsa bitirene kadar o yerden ayrılmıyoz kökünü kurutuyoruz

6. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    Evet bazı noktalarda kendi fikrinize göre haklısınız buna laf söylemek bana düşmez ama kimsenin o kadar balığı tutup ziyan edeceğini zannetmiyorum mutlaka o balıkları en faydalı şekilde değerlendiriyorlardır,ve bilmiyorum ben bunu daha öncede söyledim şimdide tekrar ediyorum herkesin vicdani sirküsü farklıdır ben iki-üç-dört balık alır bırakırım,başkaları tutabildiği kadar tutar o kendilerinin bileceği bir iştir ama her zamanda direttiğim bir konu var OLTA ile balık bitmez,önemli olan olta balıkçılarına değil denizlerimizin katilleri olan Trol,Gırgır vb. gibi teknelere tepkimizi gösterip yaptırım uygulatmamız gerekir.

7. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    senede birkac defa böyle balıga cıkıcak olsam bende cok farklı yapmazdım herhalde, sonra eve gelir koca bir mangal yakar konu komşuya balık yollardım. Kocadeniz gırgırla, trolle boğulmuyorda, benim tuttuğum (üstelik lmit üzeri) 20-30 tane balıgımla mı kuruyacak. Zaten balık sever bir insan o balıklardan tok haliyle 2 tane yer güzel bir salatayla...

8. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Emre bey siz gönlünüzü ferah tutun balıkların bir tanesi bile heba edilmemiştir ben senede 10 gün deniz avcılığı yapıyorum yani deniz balığınada büyük hasret duyuyoruz 10 gün boyunca sabah öğlen akşam bile balık yiyebiliriz bu süre zarfında ki Ankarada olmamız sebebiylede yakın akrabalardan eş dosttanda isteyenler oluyo birer parça verip gönüllerini almak bile bizi mutlu eder.
    Diğer konularıda dikkatlice okursanız geri kalanlarının ne olduğunu görürdünüz ben genede diğer konuda açacaktım ama yediklerimizin haricindeki balıkları teker teker temizleyip dondurup ankara yolcusu yaptık saygılar rast gele..

9. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Baris Abicim tebrikler.Guzel av gunleri geciriyorsun arkadaslarinla beraber ;)
    Simdi soyleyeceklerim sana degil.
    Burada bir yanlis dusunce var ve ben bunu duzeltmek acisindan soylemek istiyorum:
    Simdi burada cok buyuk bir hata var.
    Bakin ; Turkiyede diyelimki 15 milyon bilincli yada bilincsiz olta ile avlanan balikci var ( 15 milyonu ornek olarak soyluyorum) ve diyelimki her balikci her avinda ortalama 30 balik alakoyuyor.O zaman dusunebiliyormusun balik populasyonunun halini?Allahini seversen bu soyledigini simdi tekrar bir dusun ;)
    Trol,girgirvs,,,gibi lanetler yetmezmis gibi birde boyle olursa ne olur bu dunyanin hali ?

Sevgili site uyeleri bu konuda haksiz oldugum yada yanildigim bir konu varsa buyrun soyleyin.Haksizmiyim sizce?
    Ve lutfen boyle dusunenlerde varsa lutfen vazgecsinler.
    Olta ile balik tukenmez diyerekten cuval ile de balik tutulmazki ama.
    Olmaz usta.Ben karsiyim.Olta ile de biter.Hadi BITIREMESELER bile yazik populasyona.

Not : " Baris Abicim sana degil sozum.Bunu tekrar soyluyorum.Zaten senin tuttuklarini nasil kullandigini resimlerle guzelce aciklamissin.Bence bir kisminida yakinlarda fakir fukara,et,balik yiyemeyen birileri varsa onlara da versen cok sevap olur heralde.Rastgele..."

10. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    Arkadaşım senin o dediğin miktarın gerçekleşmesi için bir yılda Türkiye'de ortalama 40-50 bin civarında insanın işini gücünü bırakıp yılın 365 günü günlük kişi başı 300 civarı balık yakalaması gerekiyor(geri salınanlar hariç)(sadece olta balıkçılığı için geçerli),sence böyle birşey olabilir mi ? fakat bu dediğin miktarı 15tane trol 15 günde yakalayabilir,şimdi hangisi suçlu ?
    Ben dinamitçileri,tırıvırıcıları,gece fenerle avlanan zıpkıncıları savunmuyorum onların Allah belasını versin,ben gerçek oltacıları ; illa ki resmi sirkü olması gerekmez vicdani sirkülere uyan,avlandığı bölgeyi tertemiz bırakan,işine yaramayan balığı alıkoymayan(bir tane bile kefal alıkoymadım çünkü yemem,kaç tane vatoz,parazit balığı tuttuğumu bilmiyorum ama hepsini geri bıraktım,bırakmayıp öldürmeye çalışanlarıda ikna etmeye çalışırım gerekirse tartışırım),avdan sonra artan bütün yemleri(karides,sübye,kalamar,palet) miktarı ne olursa olsun denize dökerim ki küçük balıklarda beslensin diye..
    Şimdi bu denizde ki balıkları ben ve benim gibi düşünenler mi bitirecek ?

11. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Barış bey tebrikler yine güzel bir av gününe imza atmışsınız
    size karşı yapılan eleştirilere bir yorumda ben yapmak isterim
    2/2 balıkçılık kuralarında hergün balık tutmak yasak diye bir şey yazmıyor
    sadece limitlerle ilgili şeyler yazıyor
    bunlara uyulduğu sürece bir sorun yok
    afiyet olsun rastgele

12. akadam

akadam Haluk

Favori Kamış:
    2 iğneli Sarkıtma Olta ve hırsızlı Zoka
    En İyi Avı:
    hala denizde olduğu için bi şey söyleyemiyorum.
    güzel avlar yapılmış, tebrikler, darısı bizlere epey oldu balığa çıkmayalı...

13. modena

modena

bütün ekibi tebrik ederim...çok güzel avlandınız...

kendi düşünce mi bende aktarmak isterim izninizle...

her avda insanların karşısına vicdani sirküler diye bir dayatma çıkartmak olmaz...kanuni çerçeve içinde av yapılmış...vatandaş hakkını kullanmış...gizli kapaklı iş değil bu yapılan...allah bozmasın bir kaç dost bir araya gelmiş bir kaçamak yapmışlar...gelmişler balık tutmuşlar yemişler içmişler eğlenmişler...ve eve de balık götürüyorlar...senede sadece bir kere yapılan bu güzel tatilin ülkemiz karasuları açısından bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorum...siz geceleri o sularda neler oluyor biliyor musunuz...ne canlara kıyılıyor...ipek ağ,vole,tüp,karpit,gece zıpkıncıları,yurt dışından gelen turistlere resmi olarak dalış yaptırıp kaçak zıpkın avı yaptıranlar...daha neler neler...kızacaksanız bunlara kızın tepki gösterin...ha tutulan balıklar arasında kaza kurşununa gidenler var...ama unutmamak gerekir ki her avda zahiyat olabilir...benimde başıma gelir ara sıra...şimdi size bir link vereceğim...bu link benim forumdan önce ki halim...raporlarım ise şimdi ki halim...resimlere bakın ve lütfen insanları vicdanı ile baş başa bırakın...

işte link...hata mı...evet sonuna kadar bir hata...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29563

14. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    Turgay bey ne ben oranın kollu kuvvetiyim nede görevlisiyim gördüyüm manzara karşısında düşündüklerimi söyledim.gece ne canlara kıyılıyor biliyoruz duyuyoruz onlara tepkimiz tabikide var ama oltayla yapılınca hoş karşılamak gibide bir düşüncem yok kanunda ne dior oltayla istediyin kadar tutabildiyin kadar balıkmı tut dior denizde oldugu için hoş karşılıyorsunuz bunları bu nu bir akarsuda gölde yapılsa bukadar balık alınsa bakış açınız nasıl olurdu merak ediyorum yeri geldiyinde kişi başına şu kadar balık diye söyleyebiliyorsunuz
    bu konu hakkında dahada bir şey yazmayacagım anlaşılan herkesin vicdanı rahat imza ayarlarınızda yazddıgınız gibi bir balık nekadar zamanda olgunluga ulaşıyor üreme evresine geliyor ?

ona tepki gösterin buna deil gibi kelimelerde bu işin içinden sıyrılma düşüncesidir tıpkı avlakda tırıvıra atanla münakaşadan kaçınmak için ses etmemek gibi. aynı tas aynı hamam herşeyimiz lafta bizim

15. modena

modena

sevgili emre...değerli hemşehrim...asla seni ve düşünceni eleştirmek gibi bir niyet içinde değilim...galiba yanlış anlaşıldım...öncelikle özür dilerim...

iç sularımızda yapılan barbarlık karşısında elbette ki sessiz kalamayız...iç sular korunmada çok daha öncelikli olmak durumunda...

ben sadece şunu söylemek istedim...herkesi kendi vicdanı ile baş başa bırakın...en doğruyu kişinin kendisi belirleyecektir...bunun dışında kanun dışı bir av değil...insanlar hep beraber av yapmışlar...ve yaptıklarını da saklamayıp paylaşmışlar...oraya dört beş balık koyup böylede konu açabilirlerdi...

imzam konusuna gelince...bu tamamem ayrı bir konu ve bu konu ile ilgili örnek olması gereken ne varsa bunu yapıp insanlara aktarmaya çalışıyoruz...

son bir kez daha belirtmek isterim ki sizi eleştirmek gibi niyet içinde değilim...duyarlı olmak konusun da sizi ben dahil kimse eleştirme hakkına sahip değildir...bir kez daha özür diliyorum...sevgi ve saygılarımla...

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sanirim benim icin yazdin bu mesaji :)
    Trol,girgir,tiriviri,vs,,,,tamam . Bencede Allahindan bulsunlar.Ama sen halen dusuncende diretiyosun :eek: Ben daha da fazla birsey soylemek istemiyorum.
    Ama umarim birgun sende benim gibi dusunursun ;)
    Rastgele ;)

17. gönen başer

gönen başer gönen başer

Adam yılda 10 gün deniz avı yapma şansım var diyor. Siz hiç mi komşularınıza, arkadaşlarınıza balık vermediniz? Boş boş itiraz ediyorsunuz.
    Biraz da türkçe öğrenmeye ve imla kurallarına doğru uygulamaya ne dersiniz?

Son düzenleme: 17 Ekim 2010
  18. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın

Emre arkadaşım inan senin derdinin ne olduğunu bir türlü anlayamadım??
    konuyu öle bi hale getirdinki sanki biz orada bir günde kasalar dolusu balık tutmuşuzda bu kadar balık yazık vah tüh nedir bu durumuna soktun konuyu orada tutulan balıklarda sınırlama olarak felan her hangi bir sıkıntı yok sadece aralarda bi kaç tane limit altı balık vardır bunlarında neden alıkonulduğunun açıklamasını yaptım ama sen halen bu kadar neden ısrarla bana saldırı vaziyette olduğunu anlayamadım tek aklıma gelen şey çekememezlik oluyo başka bir açıklama getiremiyorum.
    Vicdan konusuna gelirsek vicdanım içim gayet rahat bu konuda sen endişelenme çünkü bu avlarda vicdanı rahatsız edici en ufak bir görüntü göremiyorum.

Son düzenleme: 18 Ekim 2010
  19. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Öncelikle KULL64'e, bu şekilde hergün 30 balık tutulursa popülasyonun tükeneceği konusunda katılıyorum. Bunun değerlendirilmeside 1 yıl üzerinden yapılmamalı, uzun vadede değerlendirilmeli. Her geçen yıl balık nüfusu dahada azalıyor.

Barış hocam, sizin durumunuz daha özel gibi görünüyor ama yinede biraz daha işin sportif yanını da düşünmenizi diliyorum.

İnşallah 7-8-9 ve 10. bölümlerde tutulan balıkların salıverilme videolarınıda paylaşırsınız :) İyi avlar iyi eğlenceler.

20. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

Zaman içerisinde kimisi yılda 3-5 defa balığa cıkar toplamda bir cuval balık yakalar, kimisi aynı cuvalı 20-30 seferde doldurur. Balık tutulan bölgede balığın durumunu, yani tehlike altında olup olmadığını bildikten sonra, balığı kırmadıktan sonra, kanunen belirlenmiş kurallar dahilinde avcılığın yapılmasında bence bir problem yok. Zaten herkesin şikayetçi olduğu gırgırlar , troller, gece kacak avlananlar olmasa balığı olta ile kırmak gerçekten cok zor. Bunun için yukarıdaki arkadasların dedigi gibi bütün yöre halkının seferberlik icersine geceli gündüzlü aylarca avlanması gerekiyor. Tabiki bu normal sartlarda.Ama aynı zamanda belirttiğim diger şikayetçi olduğumuz unsurlar söz konusu ise ozaman bindiğimiz dalı kesmiş oluyoruz. Bu başlıkta yayınlanan fotoğrafları görünce ilk başta belki kötü hissedebilirsiniz ama bu avın hergün yapılan bir av olmadıgını, buna ek olarakta devlet tarafından belirlenmiş günlük limitlere ve boy sirkülerede uyduğu sürece korkulacak birşey olmadığını bilmeliyiz. Bunlar benim karşı tarafı anlamak için onların bakış açısından değerlendirerek düşündüğüm şeyler, kendi bakış açımdan yaklaştığımda da Hakan kardeşimin dediği gibi sportif amaclı yaklaşmayı, yakala/bırak ı tercih ediyorum. Dengeyi sağlayacak olan yine biz balıkcılarız. Bildiklerimizi ve yaşadıklarımızı ne devlet bilir nede başkaları. saygılar.