Akbük Kazıklı Koyu Bölüm 2

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BARIŞ tarafından paylaşıldı.

1. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Geçen sene aynı zamanda çok güzel lüfer kofana çalışıyodu ama bu sene her halde havaların sıcak gitmesinden dolayı ortalarda ne zargana nede lüfer vardı ama onun yerinede güzel levrek ve çupra çalışıyodu gelen isparilerin haddi hesabı yokdu ama levrek ve çupralar varkende isparileri almak olmazdı onlarda arada çerez niyetine heyecan yapıp yakala bırak yaparak güzel bir av geçiyordu.
    Takım olarak önce mustad ın 4 numara uzun palasını kullanıyoduk daha sonra oradan Fransız ismi aklımda değil kısa pala 2 numara iğne kullandık bedebler 40lık misina ağırlık olarakta 25-30 gr arası kullandık.

Macera devam ediyor bizden ayrılmayın :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Ekim 2010
  2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

avlarınızda daha seçici olmalısnız

Arkadaşlar bailer ankradan çıkmışsızınız yola varmışsınız meranısa. Hayırlı avlar,anlıyorum balığa açsınızav heyacanı damarlarınızda adranalin ponpalıyor. İndirmişsiniz kayınızı suya, doluşmuşsunuz içine oltları vira yapıp buluşturmuşsunuz suya. Maşallah meranız sağlammış yada sağlamdı nediyeyim trolden farksızmışsınız oltaya ne takıldıysa almışsınız amama kasalarken sadece tür ayırt etmişsiniz bağzı levre ve çupraların boylarına baksaydınız sanırım geri brakırdınız. Neyse olan olmuş artık öenemli olan bundan sonrası Büyük balıklar gerçekten de güzel balıklarda var ama küçükleride keşke alıkoymasaydınız geri salsaydınız.

3. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Keyfe bak ya.....Tebrikler........

4. cebirx

cebirx

tebrikler...

5. küçükavcı

küçükavcı

avınız, raporlarınız ve sunum gercekten güzel tebrikler...

yassılar için birşey diyemeyiz ama o levreklerden bazıları biraz küçük değil mi ?? levrek için sürdürülebilir avcılığın devamı açısından daha dikkatli olmanızı rica ediyorum

saygılar

6. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Aynen katılıyorum çupralar çok güzel tebrikler ama levreklerin arasında çok küçük olanlar var...

7. efe can

efe can engin

Favori Kamış:
    sprıt surf lıneeffe
    Favori Makine:
    okuma vsystem
    En İyi Avı:
    çupra 2.250gr
    ellerinize emeğinize sağlık tebrikler ispendekler bence çok küçük lidakiler isparozdan farkı yok bi dahaki avınızda daha dikkatli davranacağınızı düşünüyorum rasgele.

8. SAMATYASAMATYA

SAMATYASAMATYA AYHAN

Favori Kamış:
    SHAKESPEARE alpha carbon 1115-400
    Favori Makine:
    DAIWA AMG-9050
    En İyi Avı:
    daha yakalamadım....
    ispendeklere kıymışsınız.........

9. EUPHRATES

EUPHRATES erdem

korkarım maceranın ucuncu bolumunde de aynı durum ıle karsılasıcaz

10. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Aliciğim hayırdır bi sıkıntınmı var canım konuşma tarzına dikkat edersen iyi olur trol murol?????????

11. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Arkadaşlar balıkları neye göre küçültüp büyülttünüz anlayamadım orada bir kaç tane balığın haricinde ufak balık bulunmuyor onlarda mecburen alınmış balıklardır avlandığımız yer 55mt civarı zaten o ufak dediklerinizde çoğu zaman vurgun yiyo kimse merak etmesin resimlerde alınan ufak balık varsa mecburiyetten alınmıştır parmak kadar balığı alıp balık tuttuk diyecek halimiz yok böle bişeye ihtiyacımızda yok gün içerisinde geri bırakrığımız isparilerin karagözlerin zaten haddi hesabı yok saygılar..

12. küçükavcı

küçükavcı

balıkların vurgun yediği yada sizin kötü niyetli olmadığınız aşikar hocam... yalnız hergün yüzlerce hatta binlerce özellikle benim gibi bu işe yeni heves etmiş kişilerin bu tip konu ve avlarınızı inceleyerek bilgi sahibi olduğunu kendine pay çıkardığını göz önünde bulundurun lütfen..en azından resmi koymayıp yada ilgili bi açıklama yapsaydınız bizde üzülmezdik

saygılar

13. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    İsmail sende haklısında konuya öle bi giriyoki bazı arkadaşlar amacıda ne onu da bilmiyorum ama trol gibi felan abartı kelimeler ben öle kötü niyetli olsam zaten koymam o resimi en azından burdan pay çıkarması lazım ve daha ılımlı bir yaklaşımda bulunsa bunun açıklamasınıda alır bu konu her kesin başındadır ben deniz avcılığını senede 10-15 gün yaparım zannetmiyorumki denizde avlanıpta ufak balık çekip öldüğü vurgun yediği yada iğneyi yuttuğundan dolayı ufak balık almak zorunda kalmıştır yüzde doksanı, bu sebebdende konuyu bu şekilde dağıtmanın bi anlamı yok yanlışmıyım.

14. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    Tebrikler harika balıklar

15. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    Akbükte çok eskiden avlanmıştım. Gayet verimli güzel bir yer. Av güzel olmuş ellerinize sağlık. Lakin limitlere dikkat edelim. Saygılar

16. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Zaman zaman hepimizin dikkatsiz davrandığı olmuştur.Hatta gözümüzün döndüğü,ne bulursak torbaladığımız zamanlar olmuştur.En azından limiti altı balıklar için raporunuz da bir açıklama yapsaydınız daha iyi olurdu.Sonra ki avlarınız da daha dikkatli olacağınıza şüphe yok.Tekrar tebrikler öyle veya böyle arada güzel balıklar var.

17. alikemal

Sıkıntım limit altı balıkları alman hadi aldın neden fotoğrafta yer veriyorsun. Vurgun konusuda ayrı bir muamma Balıkların vurgun yemesi ispatlanmamış bir teori. Balıkların bio mekanikleri insan yapısıyla karşılaştırılamaz, aynızamanda bu balıklara istedikleri derinliklerde istedikleri basınçlarda geze bilmeliri için hava kesesi denilen bir Allah vergisi bir yapı ile donatılmış. Herşey dediğiniz gibi olsada ufak balıkları ayırmalı ayrılmadığı taktirde de görüntü trol gemsinin arka güvertesi gibi oluyor. Bu benzetmeyi ben aşağlamak yada hor görmek için değil balıkcı memeleketden yetişip büyüdüğüm için gördüklerimi benzeştiriyorum. Bu tabirden sıkıntı duyduyduysanızda, bundan sonraki avlarınızda büyük küçük ayrımına dikkat ediceğinizi düşünüyorum.Büyük küçük ayrımını, tür ayrımı yapmadan yapmanız daha iyi olur

Son düzenleme: 14 Ekim 2010
  18. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Ben senin gibi cin düşünmüyorum işte ne adıysam onun fotoğrafını çekiyorum içimde öle bi art niyet yok ölmüş ve yaşayacak durumu kalmamış hayvanı suya bırakmamın bi anlamı yok.
    Aliciğim bilgi dağarcığına hayran kaldım işte o hava keseciği hayvanın ağzına kadar şişip geliyo bunada teoride kısaca vurgun diyoruz o kadar balıkçı memleketinde büyümüşsünde balığın vurgun yemesi konusunda pek bişey öğrenememişsin sen en iyisi al eline bi oltada 50-60 mt gibi bi derinlikte o boyda bi balığı hızlı bi şekilde çek bakalım o hava keseciği ne oluyo ondan sonra tartışalım senle....

19. alikemal

Anlamak istediğin gibi anla ve cevap vermek istediğin gibi cevap ver. herkezin savunduğu bir vurgun hikayesi tutumuş gidiyo yolunuz açık olsun benim anlattığım cin fikirllik değil, yapmanız gerekn. İsparoz kadar çupprayı yakalarken vurgun muhabbeti, karagöz isparozlarda başka bir muamele bizde olta atıyoruz nekadar hızlı çekebileceksinki..??? Başarılar dilerim

Son düzenleme: 14 Ekim 2010
  20. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Kazıklıyı bilen çok iyi bilir o ufak balığa tenezzül edecek olsaydık günde orada hiç çıkmıyosa abartmadan sölüyorum 6-7 kg isparoz çıkıyo vede çıktı bir tanesini almamışızdır o küçük çupraya tenezzül edecek olsaydık isparozlarıda alırdık......
    Anladığım kadarıylada sen kıyı balıkçılığı yapıyosunki halen balığın vurgun yememe konusunda (senin tabirinlede hava keseciği) ısrarlısın alikemal dediğim gibi benden sana tavsiye önce sen git bi derinde avlan bi kaç ufak balık çek bakalımda balığın ne halde geldiğini bi incele sonra ısrarına devam edersin vurgun konusunda . Ha bu şu anlamada gelmiyo her balık derinden çekilince vurgun yer anlamına.
    Bu konuyuda daha fazla uzatmayalım siteyede rahatsızlık vermeyelim istersen sanada rast gele