Merhabalar 3,5mt kayık satın aldım. Akçakoca'da av mevsimi ne zaman başlayacağı hakkında bir bilgim yok. Kayık limanda değil yazlık sitenin sahilinde olduğundan, tam olarak ne tür avlar çıkar bilemiyorum.Ne zaman kayıkla denizden balık avlamaya başlarım? ve çapari dışında önerebileceğiniz bir avlama tekniği var mı? Bilgisi olan varsa aydınlatırsa beni sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
Hayırlı olsun. Dilerim nice avlar yaparsınız. Forumda daha çok Marmara, ege avları ve avcılarını okuyorum. Karadeniz avcılığının farklı olduğunu sanıyorum. Kıyıdan levrek ve kalkan raporları gelmiyor değil ama şu sıralar verimli olacağını sanmam. Ayrıca tekne ile daha neler avlanabilir araştırmak gerek. Dahası tecrübe etmek gerek. Nacizane tavsiyem o ki, yemli balık yapan noktaları bulduğunda mutlaka kerterizini al.
çok teşekkür ederim. Ben ORDU'da kıyıdan bazen tekneden balık avlıyordum. Orada mevsimleri ve yerleri biliyorum. Fakat Akçakoca'da nereler nasıldır hiç bilgim yok.
Tekneniz hayırlı olsun, güzel avlarda kullanın inşallah. Bence bu sorunun cevabını en güzel yöre insanı verir. En temizi balıkçı dostlar edinip avlakları, mevsimini, takımını bu kişilerden öğrenmek ve sonucunda burada güzel raporlar açmak
Merhaba,mayıs ayından itibaren çapari ile istavrit başlar.çinekopta çıkar ama alıkonulacak lüfer familyası eylül gibi çapari ve yemli takımlar ile tekneden avlanılabilir.Uzun olta ile lüfer az çıkıyor.Eylülden itibaren palamut çapari ile alınabilir.
Sanırım Nisan ayında pek bir balık alınmıyor. Zaten Akçakocalı balıkçılar 1 Eylül'de görüşmek dileğiyle diye yazı asmışlar. Kış ayının sıcak gitmesi sebebiyle balık dağılmış. Bakalım biz bulabilecek miyiz balıkları