Merhaba Arkadaşlar, biraz klasik olacak ama bayram tatilinde Akçay-güre tarafında olacağım. Küçük bir teknemizde var. Kıyıdan ya da tekne ile Balık konusunda ne çıkar, hangi takımları kullanmalıyım, , yardımcı olursanız çok memnun olurum, hepinize saygılar, selamlar..
Volkan Yaz ayları oralardayım biliyorsun hihi reeling Bu aralar çipura, levrek, karagöz ve kupes yakalayabilirsin. Çok iri çipuralar çıkıyormuş. Altınoluk merkezde Halikarnas balıkçılığa uğrarsan her türlü konuda yardımcı olur. Asıl balık raporları ondadır!!! Ayrıca Sivrice Güre'den 50km civarında Vedat ve Orhan abilerimize uğramayı unutma
Dün babam güreden geldi.Onun söylediğine göre her taraf zargana imiş.Ancak hepsi kalem kadar.Avlanacak boyuta gelmiştir heralde artık. Mercan için çok güzel meralar var, fener burnu açıklarında.Yemli dip takımı ile kupez ve mercan avlayabilirsiniz.
Ceyhuncum süpersin, ne varsa tft de var, her meradan rapor akıyor maşallah Yardım için teşekkürler... Sevgili emre Fener burnunu biliyorum, yazın oradan zarganaya atıyorlardı dediğin gibi. Burundan ne kadar açılmam lazım bilginiz varmı? Birde levrek şansım falan varmı acaba oralarda bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Açıkçası onu bilmiyorum volkan abi, ama ben ne zaman baksam kıyıdan bikaç tekneyi birarada görürdüm.Oralarda sözüne güvenilir birilerine ihtiyacın olur sanırım, oranın yerlisi çoğu zaman söylemiyor gerçeği.Sanki sen gidince onun balığını tutacakmışsın gibi
Fener tarafını kastediyorsanız geçmiş yıllardaki forumlarda da epey bahsedilmiş, ama ben yazın orada zargana dışında birşey görmedim. Belki sezonla alakalıdır. Lüfer falan da daha inmemiştir herhalde oralara, bir fikriniz varmı?
Selamlar Volkan. Melekhanım civarı, fener burnu ssk kampı önleri gibi yerlerin akşamları mırmır yapması gerekir. Kıyıdan at-çek hariç fazla takılmadığım için kesin birşey söyleyemem. Arkadaşların kayıkla balık avı önerilerine katılıyorum. Hatta fener tarafına gitmeden kaynarca mevkiinden de mercan, karagöz avları yapabilirsin. Kupa zaten bölgenin demirbaşı söylememe gerek yok. Bu aralar istavrit ve uskumru bile aldığımız oluyor. Zokayla kalamara çalışabilirsin. Akçayda aldık. Akçay güre arasında silikon sırtıyla levrek alabileceğini tahmin ediyorum. Akın çuprası ve akın levreği daha körfeze inmedi. Balıkçıların klasik tabiri Ekim 19-29 arası çupraya çalışmak lazım. Özellikle de dolunayı yakalamak gerekir. 17 ekimden sonra dolunay. Edremitte yaşıyorum ama bayramda ivrindiye köyüme geçeceğim. Erken dönersem görüşürüz inşallah. Şimdiden rastgelsin...
Bence yerlisi gerçeği söylüyordurda yaz günü kıyıdan şurdan şu çıkar diyen her kimse o gerçeği söylemiyordur... Balığın çıkabileceği yerler zaten belli. Fener; Güre-Altınoluk arasının en verimli yeridir. Sadece yazın memleketin çoğu yeri gibi kıyıdan fazla av vermez. Buralarda Ağustosun 20sinden önce levrek yakalamak çok ustası değilseniz sadece şans veya kısmettir. Eylül girmeden çupra ve ekim girmedende büyük mırmır yakalamak yine sadece şans veya kısmettir. Mehmet Abi balık çıkan yerleri yazmış ve kime sorsanız aynı bilgileri saklamadan verir. Benim ayrıca ekleyebileceğim 3 haftadır fenerde dahil çupra çıkıyor.
Yorumlarınızdan abi diyerek nacize tavsiyelerınızı ıstıyorum.Altınoluk Merkezde oturuyorum.Çıpra ve levrek ıcın malzeme takım vs. olarak neler kullanmalıyım ne kadar mesafeye atmalıyım? Zaman olarak gunun hangı saatı daha verımlı gecıyor? saygılar
Levrek için birşey diyemem arkadaşım ama şu 1hafta boyunca çupraya olta atmanız daha iyi olur. Şu an ilk akın balıkları geldi ve ilk gelenlerde herzaman kilo üstü olur. Kayınpederin sağlık sorunları nedeniyle ben körfezde değilim ama arkadaşlarım sağolsunlar arayıp söylüyorlar. 2 kilo üstü de olmak üzere şuan kıyıdan çupra çıkıyor ve en fazla bir hafta on gün daha devam eder. 30 cm ve üstü tek veya çift köstek ve kısapala mustad 505-1 veya 1/0(bence birhafta boyunca 1/0ve 2/0 kullanmanız daha iyi olur) benzeri iğne kullanın.Ve ucunada takabileceğiniz en büyük yemi takın. Ben böyle zamanlarda yarıma yakın sardalya kullanıyorum. Normalde balık en güzel avı sabah suyu ve akşamlarıda hava karardıktan hemen sonra verir ama şu sıralar trofe balık gece 21den sonra 02-03 e kadar ve genelde açıktan çıkar. Ama sabır işidir; 2-3 saat tık demez ama sonra bir anda kamışı kızaktan söküverir (yakın zamanda balık yakalanmış yerler) fener,edikop,arkadaş kafe ve sağındaki derin kıyılar, tekçam,narlı ve mıhlı çayı.. İnşallah gönlünüzdeki balıkları yakalarsınız, rastgele